Hosszu Katinka és Cseh László számai, valamint a vízilabda voltak a favoritok a fogadók közt is.

Az elmúlt két hétben megrendezett budapesti vizes világbajnokság versenyszámaira több mint 4,4 millió fogadást kötöttek a Szerencsejáték Zrt.-nél, s megközelítőleg egymilliárd forint nyereményt tehettek zsebre. A pólómeccsek mellett leginkább Hosszú Katinka és Cseh László voltak a favoritok. A helyesen tippelők mindent egybeszámítva 920 millió forintot vihettek haza  – számolt be róla a Magyar Idők.

A többség a vízilabda iránt érdeklődött, ezekre a meccsekre 3,8 millió fogadás született, az úszószámok nyerteseinek betippelésével pedig valamivel több mint hatszázezren próbálkoztak. A leginkább várt összecsapás a Magyarország–Horvátország férfi-vízilabdadöntő volt, erre negyedmillióan tettek, de a Görögország és Olaszország elleni meccseket is nagy érdeklődés kísérte a fogadók közt. A legnagyobb nyereményt a magyar-görög meccs fizette, a nyertesek együttesen ötvenmillió forintot tehettek zsebre.

Úszásban természetesen Hosszú Katinka volt a sportfogadók kedvence: a 200 méter női gyorsúszásra – Hosszú egyik számára – hatvanezren fogadtak, 13 millió forintot fizetett ki nyereményként. A 200 méteres férfipillangó vélhetően Cseh László szereplése miatt volt a második legnépszerűbb, erre negyvenezer fogadást kötöttek.

Persze a legnagyobbat azok a fogadók nyerték, akik olyan eredményeket tippeltek be, amikre kevesen számítottak. Ilyen volt a 4×100 méteres magyar férfigyorsváltó szereplése: a harmadik helyezés olyannyira bravúros volt, hogy aki hitt benne, az a feltett pénze 13-szorosát nyerte vele.

A vízilabdában a szerencsejátékosok többsége beletrafált a női küzdelmek győztesébe is, 82 százalékuk az Egyesült Államokat nevezte meg végső győztesként. A férfiaknál viszont a végül aranyérmes Horvátországra száz fogadóból átlagosan csak négy tett, arra pedig még kevesebben számítottak, hogy a magyar női pólócsapat kikap Kanadától: a 27 ezer tippből nagyjából hatszázan fogadtak a magyar vereségre.

Címlapkép: MTI/MTVA MTI Fotószerkesztőség

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
"Közel egymilliárdot nyertek a vizes vb versenyszámaira fogadók" Ebből vajon levonták, amit esetlegesen egy másik fogadáson buktak? Vagy a Szerencsejáték Zrt. ennyit bukott a vizes VB-n? Mert akkor ott valakit kirúgnak! XD

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.