Balatonlellén egy nőt, míg Tihanyban egy férfit kellett újraéleszteni, miután kimentették őket a Balatonból – közölte az M1 Híradója.

Nem sokkal 11 óra után lett rosszul egy 70 éves nő a balatonlellei strandon. Ketten kezdték meg az újraélesztést. A vízimentők Ábrahámhegyről indították a sürgősségi mentőhajót, amelynek személyzete, valamint az Gyermekmentő Alapítvány helyszínre riasztott egysége, a mentőhelikopter személyzetével közösen küzdöttek a nő életéért – tudta meg a 24.hu.

A nőt közel egyórás újraélesztés után a helikopterbe vitték, de felszállás előtt újra leállt a keringése és így ismét kezdték az újraélesztést. A második beavatkozás után sikerült olyan állapotba hozni, hogy a mentőhelikopter kórházba vitte.

Tihanyban egy élettelen férfit vettek észre a strandolók, ahogy a vízen lebeg. Őt is a VMSZ munkatársa kezdte újraéleszteni azt követően, hogy a vízből kimentették. Feltehetően rosszul lett és így kerülhetett a vízbe. Őt hamar, a második-harmadik kompresszió után már sikerült visszahozni, ettől kezdve ugyan még eszméletlen volt, de már spontán légzése alakult ki.

A vízimentők arra figyelmeztetnek, hogy hiába tartja magát valaki jó úszónak, a hőségben veszélyes hosszabb távon úszni.

A tapasztalatok ugyanis azt mutatják, hogy az emberek rosszul ítélik meg a képességeiket.

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

KisGenyo2
Ha ennyire veszélyes ez a Balaton, akkor be kell(ene) tiltani a francba a strandolást... XD
Kb. úgy, ahogyan a Dunával meg a Tiszával már megtették...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.