Elfogták azt a két férfit az óbudai rendőrök, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy megkínoztak egy macskát – olvasható a police.hu-n.

A rendőrség szerint 2017. augusztus 1-jén két férfi a Budapest III., Szomolnok utcában megkínzott egy macskát, aki az orvosi ellátás ellenére elpusztult.

 Az állatkínzásról szóló első híradások nagy felháborodást keltettek a napokban. A rendőrségi hivatalos közleménye nem tesz róla említést, de más sajtójelentésekből tudni lehet, hogy a macskát brutálisan megkínozták, elevenen megnyúzták.

Az állatot valaki elevenen megnyúzta, a cica egyik oldalán teljesen hiányzott a bőr, a térdízületét is megvágták. Megállapították, hogy emberi szándékosságról van szó, nem valamiféle szörnyű baleset történt. A gondozás ellenére a macska reggelre elpusztult – írta az mno.hu

A rendőrök az adatgyűjtés eredményeképpen megállapították, hogy a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható a 38 éves V. András Semlyéni, és a 24 éves V. Zsolt Mezőzombori lakosok – olvasható a police.hu közleményében.

 A két férfit az óbudai járőrök 2017. augusztus 6.-án elfogták, és a kerületi rendőrkapitányságra előállították, ahol gyanúsítottként hallgatták ki őket, majd őrizetbe vételük mellett kezdeményezték előzetes letartóztatásuk indítványozását.

(police.hu/mno.hu)

címlapkép: illusztráció/youtube

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

simmering73
Letöltendő börtönt ezeknek a perverz, mocskos, emberi mivoltukból kivetkőzött sátánfajzatoknak. Nem hónapokat, éveket. Itt az idő, hogy példát statuáljanak az állatkínzó pszichopatákon.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
GeoCravker
Kár, hogy hiányzik a tudósításból, hogy előállításuk során sajnálatosan megbotlottak egy magas lépcső tetején, és a rendőrök gondossága dacára a sürgősségin kellett ellátni a zúzódásaikat
Pálinkafőző Rézüst
@GeoCravker: mivel nem politikai, és gazdasági ellenségek, így nem éri őket hirtelen halál a rendőrautóban...
Clavigo
Kíváncsi leszek majd az ítéletre...Felfüggesztett,,mint a többi hasonló szarházinak.??
simmering73
Letöltendő börtönt ezeknek a perverz, mocskos, emberi mivoltukból kivetkőzött sátánfajzatoknak. Nem hónapokat, éveket. Itt az idő, hogy példát statuáljanak az állatkínzó pszichopatákon.
Peller Anikó
Jaj de hülyék ezek, egyszerűen le kellett volna tépni a macskák fejét és akkor nincs semmi probléma. Nem tudták, hogy nem szabad kínozni az állatokat hanem azonnal meg kell ölni.

Mint a csirkét.
Cefi
Én részemről felajánlok BÁRKINEK Egyszázezezer (100.000) forintot, amit kp-ben ki is fizetek, aki az elkövetők elérhetőségéhez hozzájuttat. (IP cím, lakcím, vezetékes telelefonszám)
Köszönöm a segítséget.
Cefi
@Peller Anikó: 1. Macskát nem eszünk. 2. Tudod vannak idős, vagy egyéb módon hátrányos helyzetű emberek, akik azért vannak életben még, mert egyetlen támaszuk egy cica, vagy kutyus, akiket szerethetnek, dédelgetnek. Ha ez a jószág elpuszul, ők is belehalhatnak.Tehát szépen kérlek, beszélj nagyobb tisztelettel a "házikedvencekről". És kívánom NE tudd meg azt az érzést,mit jelent egy ilyen "családtag" elvesztése.
peterkelemen
Ott helyben ki kell végezni minden állatkínzót.
peterkelemen
"Aki állatokat kínoz, nagy valószínűséggel elmebeteg

Az állatok bántalmazása nem csupán egy átmeneti viselkedészavar, hanem komoly elmebetegség tünete. Pszichológiai kutatások kimutatják, hogy azok az emberek, akik állatot bántalmaztak, nem állnak meg az állatoknál, sokan közülük embertársaik ellen fordulnak. "A gyilkosságokat elkövető felnőtteknél gyakran bizonyosodott be, hogy az elkövetők gyermekkorukban állatokat kínoztak, vagy öltek meg" - mondta Robert K. Kessler, aki korábban sorozatgyilkosokról készített tanulmányokat az FBI-nak."
GeoCravker
@Cefi: P.A. nem fogja megtudni. Ahhoz ugyanis olyanok kellenének, mint empátia, az élet tisztelete, az emberség tisztelete, érzelmi viszonyra való képesség.

A hozzászólásai (nem csak ez) alapján minderre totálisan képtelen. Annyira, hogy azon sem csodálkoznék, ha kiderülne: "civilben" középsúlyos autista.
Cefi
@GeoCravker: Tévedsz. Minden kideríthető. Idő, pénz, vagy kapcsolatok kérdése. A pénz általában csak egyszerüsíti/gyorsírsítja a történetet. Ha az ember szeretne megkapni a mai világban egy információt, és elég elszánt, az meg is fogja kapni. Aki ezt nem hiszi el, az digitális analfabéta. (Ez nem neked, és nem rólad szólt. Te vagy olyan intelligens, hogy ismerd a mondást: akinek nem inge... :-)))) )
GeoCravker
@Cefi: Bocs, de erre válaszoltam :-)
"És kívánom NE tudd meg azt az érzést,mit jelent egy ilyen "családtag" elvesztése. "
Bár gondolom azóta, pl. a névrövidítésből már megfejtetted :-)

Egyébként abban egyetérünk, hogy ami egyszer a világhálóra felkerül, az ott is marad. Nem egyszer meg szinte minden felkerül. Mert az ismerős ismerőse/haragosa felpakolja.
Cefi
@Pálinkafőző Rézüst: @GeoCravker: Van 3-4 dolog, amivel nem viccelek. Az elmúlt két évben 5 dologért ajánlottam fel cash-t, itt a propelleren..( Ez volt az ötödik) Ebből kettő vált aktìvvá. Mindkettő közcélra ment, (Madarász u. Gyermekkórház, és ez nem az én érdemem) igazi emberbarátok segítségével.
Köztudomású, hogy gyengém, ha valaki betegekkel, vagy gyámoltalanokkal szórakozik.
Peller Anikó
@peterkelemen: "az elkövetők gyermekkorukban állatokat kínoztak, vagy öltek meg"

Na na, álljunk meg egy szóra. Az állatok leölése nem tiltott, nem bűnös, hanem bevett szokás az emberi társadalmakban, próbáld meg felfogni.

A csirkének, kacsának levágjuk a fejét, a nyulat fejbekólintjuk amíg beledöglik, a disznónak elvágjuk a torkát és kivesszük a szívét majd lenyúzzuk a bőrét, a marhát, lovat szintén agyonütjük, az őzet, vaddisznót, fácánt lelőjük, a halat élve nyúzzuk meg és sajnálom cefi de macskát is eszünk persze nem élve tehát előtte megöljük. És kutyát is eszünk, vanhogy embert is. Antilopot, bivalyt, mindeféle állatot ami röfög huhog mekeg vagy károg.

Szóval ha az állatok leölése bűn lenne akkor már az egész emberiség a pokolban főne egy nagy bográcsban kedves állatvédő evők.

@GeoCravker: nem érted miről beszélek ugye? Élet tisztelete? Álszent hazugság amiről beszélsz, még magadat is becsapod, macskavédő.
peterkelemen
@Peller Anikó: Tömény butaságokat zagyválsz össze! Ráadásul ne akarjál már okosabb lenni egy FBI szakértővel szemben. Amit te említesz példákat az nem önkényes, pusztán szórakozásból és kegyetlenségből elkövetett állatkínzás. Nehogy már felments egy állatkínzót gecit csak azért, mert az élelmiszeripar szintén megöl állatokat. Ennél nagyobb butaságot már rég hallottam. Ezen az alapon ments fel minden bűnözőt.
peterkelemen
@Peller Anikó: Majd amikor az anyád torkát elvágja egy állatkínzó vagy éppen felekasztja mielőtt agyonkínozta remélem akkor is a példádat fogod felhozni az állatkínzó mentségére. Az állatkínzás egyenes út az ember gyilkosságokhoz.
Peller Anikó
@peterkelemen: megpróbálhatnád értelmezni is amit olvasol, hol írtam én az állatkínzásról?

Az állatok leöléséről írtam. Sehol nem vettem védelmembe az állatok vagy az emberek kínzását.

Azt írtam, hogy mindenféle állatot lelkiismeretfurdalás nélkül leölünk, tehát a macskát is le kellett volna ölni, nem pedig kínozni.

Csak két sor és ezt se érted? Akkor kár okoskodnod.
GeoCravker
@Cefi: Nem mondtam, hogy viccelsz...

Van egy család és ifjúságvédelmi szakpedagógus papírom (is). A tanulmányok során gyakorló gyámügyesek tartottak ismertetőket. Jóval korábban, de jártam Fóton. Az itt szájtépőknek a felét kellene kiállnia annak, amit olykor egy gyermeknek. A negyedétől zokogva könyörögnének akár egy erős kötélért...
GeoCravker
@Peller Anikó: Látszólag korrekt amit írsz. Mégis az az érzésem, hogy ritka nagy tahó vagy.
Valószínűleg azért ez az érzés, mert hazénkban nem tradíció a macskák fogyasztása békeidőkben. Ellenben soken tartanak egy kis állatot a mások által említett okból. Pszichológiailag "szőrös gyerekként".

Biológiailag egyébként az ember sem több egy neotén majomnál. Úgyhogy tulajdonképpen akár a kannibalizmus is teljesen rendben van ezek szerint. Illetve szerinted. A csemetét el kall rabolni, át kell vágni a torkát, és meg kell főzni. Innentől a Te érveléseddel teljesen rendben is van a dolog.

De, mint írtam, tudom, hogy amit írtál, az teljesen rendebn levőnek látszik. Csak ami a mai magyar viszonyok között következik belőle... Az utal egy empátiaszegény, szociopata, talán autisztikus tahóra.
Desischado
@Cefi: A szivemből szóltál. Ahogy Anatole France mondta: "Ha nem élsz együtt egy állattal, a lelked nagy része alszik."
Remélem, végre nem felfüggesztett, meg egy kis pénzbírság lesz az ítélet. Miféle férgek az ilyenek?! Mennyit szenvedhetett az a szegény cica!
Amúgy meg ne tedd. Én is tudnék velük mit kezdeni, hidd el. de ilyenekért nem éri meg a börtönbe menni. Mert bennünket lecsuknának "ember" ölésért, pedig ezek nem emberek, az biztos! Mindenesetre élve kell megnyúzni őket, én szivem szerint minden állatkínzóval átéltetném, azt a félelmet és fájdalmat, amit ők okoztak az áldozataiknak! Kínok között dögöljenek meg!

@peterkelemen: Tökéletesen igazad van. Nem lehet normális az, aki ilyenre képes, és a legtöbben ember ellen is fordulhatnak, és fordulnak is.
KisGenyo2
@Peller Anikó: Csak, ha meg is akarja enni, ok nélkül ugyanis tilos...
simmering73
@Peller Anikó: Most nagyot csalódtam benned. Nem hiszem, hogy komolyan gondoltad azt, amit írtál. Nyugtass meg, hogy valami tudatmódosító hatása alatt írtad, amit írtál. Amúgy a csirkék fejét (haszonállat) sem letépik, hanem ipari keretek között, a megfelelő protokollt követve humánusan leölik. Ami ezzel a szerencsétlen kis állattal történt az egy értelmetlen gyilkosság volt és az lett volna akkor is, ha letépik a fejét.
Eladott Ország
Azt már tudjuk, hogy Semjén Zsolt örömmel venné, ha agyonlőnék, amennyiben nem az Orbán
nevű ember helyettese lenne, hanem egy kóbor kutya. Ezt én meg is értem, de azt nem, hogy
miért tart ott az állatvédelem Magyarországon, ahol tart. Miért nincs kultúrája az állatokkal való
együttélésnek?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.