Lesz minden a héten: borús és zord kezdet, rekkenő hőség, egymás után érkező hidegfrontos, heves zivatarok.

Hétfőre a front átvonul, az éjszaka után kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, majd napközben csökken a csapadékhajlam, északkelet felé távozik a csapadéksáv – olvasható az időkép előrejelzésében.

 A kissé szeles időben felfrissül a levegő, 22-28 fok között maradnak a maximumok.

Este hidegfront érkezik.

Viharos hétfő után szerdán ismét itt a hőség – fordulatos hétre számíthatunk

Grafika: Időkép

Kedden napos, száraz időre készülhetünk. A délies szél északnyugaton élénkülhet meg. A friss, 11-15 fokos hajnalt követően napközben 28 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán a napos idő mellett erőteljesebbé válik a gomolyfelhő-képződés, néhol délután egy-egy kisebb zápor, zivatar is kialakulhat. Északkeleten élénkülhet meg időnként a délies szél, 33-37 fok valószínű.

Még csütörtökön is kitart a kánikula, 33-38 fok várható, elszórtan azonban késő délutántól záporok, zivatarok előfordulhatnak. Pénteken előreláthatólag újabb hidegfront éri el térségünket, többfelé záporokat, akár heves zivatarokat okoz, ismét a dunántúli területeken kezdődik lehűlés.

Forrás: Időkép, címlapkép: Youtube

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nem tibi
@Horizont: itt 32 ,9 volt a max a lakásban :-(
maci0427
Itt sajnos most már nem a "hullámvasút" a lényeg ! Nagyobb gond az,hogy most / 2017.08.07. Hétfő. / csak + 17 fok a hőmérséklet és megy még lefelé ! Ez az utóbbi + 38 - 42 fokhoz képest annyira nagy különbség, hogy nagyon megterheli az emberek -- / és az állatok-növények / -- szervezetét és Szerdára,tehát 2 nap múlva megint legalább + 38 fokot írnak és mondanak ! Na persze a betegségek és a halálozási okok között nem ez fog szerepelni,legfeljebb összefüggésbe hozzák majd ezzel ! Az én számomra az elfogadható hőmérséklet Magyarországon 25 - 30 fok között lenne maximum ,de igazából 25 - fok napsütéssel...Ez persze nem azt jelenti,hogy az egyre sűrűbb közlekedési baleseteket erre az ingadozásra vagy az extrém hőségre kelljen fogni, mert egy embernek legalább a saját képességeit - egészségi állapotát jól kellene ismerni és egy valóban profi gépjárművezető ezt tudja is ! Minden más,felelőtlenség...
maci0427
@nem tibi: Nálunk az udvaron + 42.6 a lakásban 34...
36
@maci0427: Így van. És azt is fel kellene érni ésszel az embereknek, hogy nem 30 fokos hőmérsékletnél mennek a Balatonba, stb fürdeni, hanem, 37-40 fokos, hőterhelt testtel.
Így rengeteg a vízben bekövetkezett halál.(Is) Ilyen diferenciált gondolkodás hiányában, tök mindegy milyen sok vizimentő, vizirendőr vigyáz a fürdőzőkre, a tragédia sajnos bekövetkezik.
36
Én nem zárom ki, de teljesen nem is adok teret annak a véleménynek, hogy a szélsőséges időjárásnak, csak az ember az okozója.
Én úgy gondolom, több tényezős dolog ez. Egyrészt, maga a Föld önmagát is alakítja időjárás tekintetében. Másodszor az ember is(felhőmagvasítás, stb.) belepiszkál az időjárási rendszerbe. Harmadszorra, az eredménye az emberi beavatkozásnak egy eltorzult időjárás. Mi lehet/lesz télen??? Na, ez megint lutri. De az biztos, hogy a 2016-2017-es tél, nagyon drága volt.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.