A pénzügyi válságban lévő révkomáromi stadiont annyiért újítják fel, amit minden szlovák klub megirigyelne – írja az mno.hu.

– Mit szólna ahhoz, ha Fico maguknál építtetne stadiont? – foglalta össze egy nyugdíjas magyar szurkoló a Komáromi Football Club (KFC) lelátóján a helyiek furcsa viszonyát Robert Fico szlovák kormányfő magyar kollégája, Orbán Viktor legújabb határon túli ajándékához.

Egy július 25-i kormányhatározat szerint a magyar kormány 5,9 millió eurót – azaz 1,8 milliárd forintot – nyújt a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közvetítésével stadionfejlesztésre a szlovákiai KFC-nek, Révkomárom (Komárno) – a szlovák másodosztályba története során idén először feljutó – csapatának. Az összeg nagyságára itthon manapság már fel sem kapnánk a fejünket (Seszták Miklós fejlesztési miniszter szűkebb pátriájában, Kisvárdán például 1,5 milliárdért épül stadion), ám északi szomszédunknál ez kimagasló összegnek számít – jegyzi meg a Magyar Nemzet újságírója.

Az Új Szó arról írt, a szlovák kormány és a Szlovák Labdarúgó-szövetség (SFZ) 2013-ban kezdődött tízéves stadionrekonstrukciós programjában a második és harmadik ligás együttesek összesen 750 ezer eurós támogatást kaptak, de a KFC semmit.

További részletek a Magyar Nemzet online kiadásában.

(mno.hu)

címlapkép: Youtube

41 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Mézike
Sztem,. Már stikában a holdon is van a fidesznek jó kis telkecske ahol az első az egyetlen...stadion lesz. mert ugye elő kell ott is időben késziteni a terepet a fidesz uralomra.
kukac50
Orbán tegye közzé mire mennyit költenek tételesen,mennyi pénzt adnak a határon túliaknak,mennyit költenek a külföldi kereskedőházakra és mennyi bevételt produkálnak.
Mennyi az adófizetők által befizetett adó mennyi az áfából befolyóösszeg és minden pénzel ami az államhoz kerül az uniós pénzekkel is tételesen számoljanak el.Mennyit mire gazdáknak pályázóknak kifizetett összeget is tételesen tüntessék fel a neten úgy mint a civil szervezetek teszik. Civilként
quadrocopter
Nem akarja senki fegyvertartó kilőni ezt az idióta állatot?
Macskaszem
@quadrocopter: Akarná, de annyit adnak érte, mint egy rendes emberért.
Pálinkás Pál
Remélem bukásuk után az unió ad annyi mentességet a halálbüntetésre,amíg ezt a rohadt narancsos hordát fellógatják!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.