Egy 17 és egy 18 éves fiút fogtak el a rendőrök a TEK-kel karöltve Nógrádban, akik robbanószert állítottak elő otthoni körülmények között.

Egy 17 és egy 18 éves fiút fogtak el a rendőrök Nógrád megyében, a fiatalok robbanóanyagokat és robbantószereket állítottak elő, és robbantásokat is végeztek Mátramindszent külterületén – közölte a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense hétfőn az MTI-vel.

Nágel Tamás elmondta: a 18 éves mátramindszenti és a 17 éves dorogházi fiatalembert közös akcióban fogták el a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egységének és a nógrádi bűnügyi igazgatóságnak a munkatársai pénteken.

A házkutatásokon robbanóanyagokat és robbantószereket, valamint az előállításukhoz szükséges eszközöket foglaltak le, azok egy részét a Készenléti Rendőrség tűzszerészei a helyszínen megsemmisítették – tette hozzá.

Mint a sajtóreferens elmondta, a TEK felderítési információi és a nyomozás jelenlegi adatai alapján a gyanúsítottak 2014-től engedély nélkül készítettek és tartottak maguknál különböző robbanóanyagokat és robbantószereket a 18 éves fiatalember mátramindszenti lakóhelyén, és a község külterületén különböző robbantásokat is végeztek.

A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatósága robbanóanyaggal vagy robbantószerrel visszaélés bűntett miatt folytat büntetőeljárást a fiatalok ellen. A 18 éves fiatalembert őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását.

A bűncselekmény elkövetését mindketten elismerték.

(MTI)

10 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Perwool
@quadrocopter: Először azt derítik ki, hogy ki támogatta anyagilag őket.
Ha meglesz utána közlik, hogy S...s Orbán életére tört.
És a végén nevet, nevet, nevet... 86 évesen meg, meghal a röhögéstől.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Perwool
@nezelodo: "Számolatlanul" teszik a dolgukat. Mindig azt hisszük, ettől már nincs lejjebb.
És, rájövünk van...
nezelodo
A francba, futok kiszórni a karbamidot a kertre a sötétben, mert idejönnek ezek a TEK hősök, és még halomra lövik egymást a sikerélménytől, ha megtalálják! Istenem, mi lesz ha ezek betévednek a mezőgazdasági boltunkba!
mackoka46
Választási kampány lévén sietek elrejtem a babkonzerveket az éléskamrában.
Hogy mire használják a rendőrséget ?
Equus
2014-től voltak illegális robbanószerkészítők. Egyikük akkor éppen 14, másikuk 15 éves volt... mi volt a robbanóanayag? Ecet, szódabikarbóna és víz? Esetleg Coca-Cola és mentolos cukorka?
nezelodo
@Equus: Csak összejön szeptemberre az a zavargás amit a Laca beígért, hiába nagy tapasztalatot szerzett a família e témában, azóta, hogy Ludendorff tábornok "feltalálta" Lenint.
Perwool
@Equus: Anno,(25 éve) sütőpor+ecet+ kindertojás sárga műanyagja.
Sikítófrászt kaptam mikor sütéshez készültem, és az előzőnap vásárolt 50 sütőpor hűlt helyét találtam.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.