Kormányhivatalnokok ellenőrzik és listázzák a plakátfelületeket, a rendőrséget is bevonják majd az országos akcióba.

Lázár János utasításba adta a fővárosi és megyei kormányhivatalok dolgozóinak, hogy ellenőrizzék és listázzák a területükön lévő plakáthelyeket – idézi a Magyar Nemzet a Hivatalos Értesítőt. A Miniszterelnökséget vezető miniszter az akciót a településkép védelmével, azaz valójában a plakáttörvénnyel indokolja.

Az ellenőrzést külön erre a feladatra kijelölt kormánymegbízottak végzik, akik munkacsoportokat jelölnek ki. Ha nincs elég ember a munkára, más területekről is áthozhatnak dolgozókat.

A hivatalok be- és feljelentés alapján is indíthatnak vizsgálatot, és a rendőrséget is bevonhatják a jogsértőnek talált plakátok felkutatásába és megsemmisítésébe.

Az utasításból kiderül, hogy a büntetés kizárólag a hirdetési felület értékesítőjét sújtja, és a kormányhivatal egységesítheti az egy hirdetőnél talált jogsértések ügyeit.

A plakáttörvény egyébként a közpénzből finanszírozott szervezetek hirdetéseinek tilalmáról szól, amelyet a pártok könnyen megkerülhetik, ha magánszemély vagy magáncég a megrendelő. A kabinet erre is megoldást keres és várhatóan talál is: Halász János, a Fidesz-frakció szóvivője azt mondta, szeptemberi ülésükön foglalkoznak majd a kérdéssel. – írja az atv.hu.

(A címoldali illusztráció forrása: atv.hu)

19 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@szaboria1: Pedig mar csak honapok kerdese, hogy az idegbeteg lezarja a hatarokat, vagy eppen az internetet korlatozza "varhato terrorcselekmeny elharitasa erdekeben".
Es akkor minden minuszos IQ-ju f@szkalap a kormanybol - rezsiszioli, kosalala, golyofeju kovacs es persze luzerjanko - emlekeztetni fog arra a heroikus harcra, amit a nagyfonok folytat most mar mindenki ellen...
(Kivancsi vagyok, hogy most mit epitenek bele Grazban, a sufnituningon...)
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
No és hány milliárdot különítettek el erre a halálosan fontos és komoly nemzethy feladatra?
tudode
Nem szégyellik magukat!
Összekeveri a pért-, g-minielnök a szezont AZZAL, AMI EGYIDŐS VELE!!!
.
Ha már ELŐBBRE VALÓ A PÁRT-, MINT AZ ORSZÁG ÉRDEKÉNEK képviselete g-orbánnak, milyen JOGON BIZTOSÍTHAT a lejárt lemezű frakcióvezetője, RAGYÁS TÓNI kreszlijének MILLIÁRDOKAT "plakátokra, és a redves pártja dicsőítésére"""???
.
LÉZER "ÚR" erre varrjon gombot, illetve választ az ÁLLAMPOLGÁROK SZÁMÁRA!!!
.
Gátlástalan FideSSS gorbán nyaloncok!!!
szaboria1
Kezdem magam az 50-es években érezni magam. Összevont kamerák megfigyelése egy kézben. Pedig úgy tudom demokráciát akarunk és nem egyszemélyes diktatúrát.
FIATALOK NAGYON FIGYELJETEK ÉS HALLGASSÁTOK MEG A 70 ÉVEN FELÜLIEKET MIKÉNT ÉLTÉK MEG AZT AZ 50-es ÉVEKET.
Mert nem hiszem így szeretnétek él mint mi akkor.
karma1
@szaboria1: Pedig mar csak honapok kerdese, hogy az idegbeteg lezarja a hatarokat, vagy eppen az internetet korlatozza "varhato terrorcselekmeny elharitasa erdekeben".
Es akkor minden minuszos IQ-ju f@szkalap a kormanybol - rezsiszioli, kosalala, golyofeju kovacs es persze luzerjanko - emlekeztetni fog arra a heroikus harcra, amit a nagyfonok folytat most mar mindenki ellen...
(Kivancsi vagyok, hogy most mit epitenek bele Grazban, a sufnituningon...)
Nessy
Érdekes, a milliárdokért folytatott agyament plakát hadjárat, az rendben volt! Mint most a "Széchenyi terv" plakát. Amin éppen a kisvállalkozásokat támogatják! Persze, ha a tulajdonos: Mészáros, Garancsi, Kuna Csányi és a többi csókos! Hülyének néznek bennünket a saját adónkból!
És mi minősül "jogsértőnek"??? Amire pártunk és kormányunk azt mondja? Hiszen ha az utcán szembejönne velük a JOG, elmennének mellette! Tényleg, már egyre fiatalabbnak érzem magam, már ami a jelen körülményeket illeti! Nem sokára 1951 - 1953 jön vissza!
Fiatalok! Hogy jövőtök előre nézzétek vigyázó szemetek Putyinra, Erdogánra vessétek!
Eladott Ország
Áder János nemzeti horgász és klímavédő, aki akkora beszédet kanyarított a beiktatása
alkalmából, mint ide Kiskunlacháza, természetesen gond nélkül aláírta a plakáttörvényt. Közben már biztos, hogy a Fidesz lényegesen nagyobb kedvezményt kapott 2010-ben Simicskától, mint most a Jobbik. De erről egészen egyszerűen nem hajlandóak beszélni. Mert amiről nem beszélnek, az nincs. Amiről viszont beszélnek – ha hazugság, az sem változtat a dolgon – az van. Kész. "Ti dolgoztok. Ők lopnak "- A Jobbik óriásplakátokon közli a legelemibb államismereti tényeket a Fidesz maffiaországáról, mely nagyon ütős volt. A szarházi fidesz banda pedig mindent elkövet ennek ellensúlyozására.
qxy
A hivatalok be- és feljelentés alapján is indíthatnak vizsgálatot, és a rendőrséget is bevonhatják a jogsértőnek talált plakátok felkutatásába és megsemmisítésébe.
helyesbítenék, a plakátok szó helyére. A Fidesz beillesztése. jó " AZ ORSZÁGNAK"
sírásó
tözsderazzia is lesz hódmezővásárhelyen? netán csak a 2 ft-os plakátokra ugranak, a milliárdos arbitrázs ügyletek szellemi atyára jankóra nem??? pedig arra sokkal jobban oda kellene figyelni, mivel ezzel milliárdos károkat okozott jankó! megtérítette már a tudatlanságával, iskolázatlanságával okozott kárt?
Qqberci
"Az utasításból kiderül, hogy a büntetés kizárólag a hirdetési felület értékesítőjét sújtja"

vagyis ha már lúd, legyen kövér, Simicskát is megszivatják...
Nessy
Így, szabadságok idején úgy sincs mit csinálni a kormány hivatalokban!
Elvégre, csak egymást kell helyettesíteni. Majd az ügyfél vár pár hetet, mire rá kerül a sor, most plakát razzia van! Ha ezek normálisak???
Eladott Ország
vastagbor.blog.hu/2014/03/31/lazar_janos_es_hodmezovasarhely_22_5_milliardos_adossaga
Mérhetetlenül pofátlan húzás, tekintve, hogy Lázár 10 évig volt Hódmezővásárhely polgármestere, és irányítása alatt a város az ország egyik legjobban eladósodott települése lett. A hódmezővásárhelyi önkormányzat adósságállománya 16,3 milliárdról 20,7 milliárd forintra nőtt. Erről nem adtál ki országos elfogató parancsot Lúzer Jankó!
lusta
Nézzük meg kissé más oldalról.
A kormányhivatalnokoknak a fizetését most akarják 3 éves időtartamban szépen megemelni. Amennyiben, ez most látható, nincs más dolguk, akkor mire fel lenne ez a fizetésemelés?
Fradigege
És hogyan néz ki egy szabálytalan plakát? A gyík közalkalmazottakat 90-100 ezerért csicskáztatják. Hülye lennék megmoccani emiatt. Kummantanék.
Desischado
Ami nem kormány plakát azt ki kell irtani, mi janó? Hogy rohadna már végre a lakat rátok a börtönben, ahová valók vagytok! Mi van, ennyire féltek, hogy felébrednek az emberek?
Eladott Ország
24.hu/kozelet/2017/08/08/nincs-nyoma-hogy-szamlaztak-volna-a-fidesz-2010-es-plakatjait/
Csak harmadakkora ráfordítást jelentett le az Állami Számvevőszéknek a Fidesz a 2010-es országgyűlési választás kültéri reklámjairól, mint amekkora összeg a Mahir Cityposterrel kötött, 2010. március-áprilisi időszak számláján valójában szerepel.
Eladott Ország
Tudom, hogy már mindenkinek elviselhetetlenül hiányzik Lázár János meg a kormányinfó nevű
izé, de sajnos augusztus 24-ig nélkülözni kell őmindenhez értő okos fejét és rókavigyorát.
Vigasztalásul itt a jó hír: akár más területen dolgozó állami tisztviselőket is átvezényelhetnek
mától azokba a kormányhivatali, Lázár-féle plakátkommandókba, amelyek dolga, hogy listázzák, büntessék és elávolíttassák a jogsértően kihelyezett hirdetéseket. Konkrétan ez áll a
Miniszterelnökség vezetőjének legfrissebb utasításában. Szóval, nyugi van! Ha esetleg ha várni kell esetleg az ügyek intézésével, a közszolga nem tehet róla, hogy a plakáttörvény betartásán kell vergődnie. Ilyen ország pedig tényleg nincs.
Lackó50
Még emlékszem, hogy évekkel ezelőtt a Délmagyar újságban megjelent cikketkommentelők között volt pár bátor ember, aki kicsit kritizálni merte Lázár elvtársat. A következmény az lett, hogy felszólította az újságot, hogy adja ki a neveket. Erre az újság nem volt hajlandó. A mi derék politikusunk erre feljelentette az újságot. Nem lett komolyabb következménye, de a bíróságnak már köteles volt az újságnak kiadni a neveket. Elérte a célját. Az újságnak az lett a válasza, hogy már náluk nem lehet a cikkeket kommentelni, csak a facebookon keresztül. Így ő már nem felelős a beírt kommentekért. Na röviden ennyit erről a nagyszerű állampolgárról. (Leginkább Gerő Ernőt látom benne. Vagy inkább Göbbelsz?)
Nessy
Talán jó lenne, ha a kormány tisztviselők és a rendőrök a saját munkájukat végeznék, Lázár meg a többi léhűtó álomtitkár, helyettea, ilyen - olyan megbizott, a híveik támogatásával foglalkoznának a "súlyos" plakát problémával!
Levezethetnék fölös energiáikat, mindjárt le is szedhetnék! A kigyúrt észkombájnoknak megfelelő feladat lenne!
kukac50
Ha valami nem tetszik a Fidesznek rögtön törvényt módosít! nekem sem tetszik a Fidesz letelepedést kérők elleni gyűlölet kampánya,sem a Sorosra tervezett aljas gyűlölet kampány!
Nem segítek senkire sem haragudni senkinek,nem gyűlölök senkit!
Minden Tiszteletem Soros Györgyé Ő az aki a Fidesz helyett is fizeti sok mindenkinek a megsegítését.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.