Kollektív hazugság, hogy ma a magyar egészségügyért nem kell fizetni - mondta Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a Világgazdaságnak. Mindegy, hogy valaki az orvos zsebébe dugja a borítékot vagy azért fizet duplán, mert a hosszú várólisták miatt az állami kórház helyett a magánegészségügyet választja. Kollektív hazugság, hogy ma a magyar egészségügyért nem kell fizetni - mondta Lantos Gabriella, a Róbert Károly Magánkórház operatív igazgatója a Világgazdaságnak. Mindegy, hogy valaki az orvos zsebébe dugja a borítékot vagy azért fizet duplán, mert a hosszú várólisták miatt az állami kórház helyett a magánegészségügyet választja. Ossza meg a Facebook-on! Már nem sok idő maradt átgondolni, hogy mit kezdjünk az egészségüggyel, a jelenlegi ugyanis finanszírozhatatlan - írja a vg.huban Lantos Gabriella. Szerinte az a megoldás, hogy mindenki fizessen egy alapdíjat, mert a jól működő egészségügyi rendszerek így épülnek fel, ilyen az Európában legjobbnak...

Forrás: hazipatika.com
Feltöltő: karma1
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

24 hozzászólásarrow_drop_down_circle

elnyomott
Egy nagy lófuttatás!
Ami befolyik az egészségpénztárba, azzal gazdálkodjanak tisztességgel!
Komolyan mondom már remeg a gyomrom, hányingerem van ettől az egész nagy szemétségtől!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
SystemError
Automatikus karaktergyilkosság kiadva Lantos Gabriellára...:)
Clavigo
Majd Balog páter imádkozik...oszt minden jóra fordul.
szaboria1
Pedig anno a vizitdíj bevezetése nem volt egy rossz ötlet. A nagyon betegeknek nem is kellett fizetni. Addig amíg működött a rendszer az orvosok is jobban tudtak a rendelőbe műszereket venni. Így pl. a vidéki embernek nem kellet a másik városba elmenni akár egy ekg miatt.
karma1
@SystemError: Bizony, szegenynek annyi,... Hogy mer egyenlosegjelet tenni a halapenz es a magankorhaz koze?
Na, majd a rendszer megmutatja neki a tutit!
Holnaptol soprogethet kozmunkaban, mint Sandor Maria...:o(((
karma1
@szaboria1: Persze, hogy nem volt az... lassan egy kilo kenyer ara csupan... Es tuti, hogy segitett volna valamennyit, mert Gyurcsany tutira a korhazakra es az egeszsegugyre forditotta volna azt a penzt...
Na, akkor most megint lesz egy nepszavazas errol?
szaboria1
A doktornő azzal is tisztában lehetne mivel Ő egy magánkórház vezetője nem látja mennyi szegény is van ma aki nem tud fizetni az orvosoknak.
szaboria1
@karma1: Nálunk pl a Dr.nőnek az volt az első dolga a nála maradt pénzből rögtön ekg. készüléket vett. Mert csak vérnyomás mérővolt. Azóta több emberen segítet azzal hogy időben észlelték a bajt.
Clavigo
A Bugris kijelentette...XXI-ik századi körülmények a kórházakban,,,,,egy másik kretén meg a világszinvonalú magyar e-ügyről vartyogott..,,Balog már imádkozik is...Az igazgató asszony meg majd le lesz váltva,,,oszt jó napot.
szaboria1
@Clavigo: Az igazgató asszony saját magán kórházából nyilatkozott.
Equus
talán, ha a befizetett tb-t nem nyúlják le, mint a magánnyugdíjakat... Talán, ha abádszalók úrnője, Pókharapóssy semlmeczi nem készíttett magának a TB székházba csini kis fürdőszobát... talán, ha kevesebb stadion épülne... talán, ha nem nyúlnák le az Uniós támogatásokat... akkor nem is lenne gond.
szaboria1
@Clavigo: Bocsi hamar ment a válasz.
Nyilatkozata, hogy fizetős legyen akkor viszont ne fizessünk eü. hozzájárulást.
SystemError
@szaboria1: De most miért kérjük számon ezt ezt egy magánkórház vezetőjén. Tudom hülyén hangzik, de ezt bárkin számon kérhetjük, akinek jobb az élete. Te adományoztál valaha ilyen célra? Tényleg működik, ha az egyik magyar ki akarsz mászni a többi visszahúzza..Bocs, de ez egy kicsit ilyen volt részedről. Egy orvos a rezidensi időszakkal együtt 10 évig tanul mire végre önállóan dolgozhat... Ez egy kicsit a saját nyomorunkat is tükrözi, hogy stinte elvárjuk, hogy az orvos minden téren valaki legyen, akivel fel van mosva a padló, mert minden ilyen az országban. A jólmenő ingatlanostól ezt számon kérjük, hogy miért nem gatyásodik le másokért vagy akárkin. Egy orvos számomra már azzal sokkal többet tesz, hogy ebben a közegben dolgozik... Azzal, hogy a facebook-on szétlájkoljuk a "szegény kutyás" meg a "megalázott ember" posztokat senkinek nem segítünk csak magunknak lájkolgatunk. Nem már azt kérjük számon, aki tesz is valamit. Ha egy orvos nem játsza a terézanyát, hidd el úgy százszor többet tesz, mint aki csak írogat, hogy mit kéne tennie...
karma1
@Clavigo: Majd akkor kezdj el igazan idegeskedni, ha az utolso kenetet felado papnak lesz 3 muszakos allasa a korhazakban, allambacsi altal eloirva...:o)
elnyomott
Egy nagy lófuttatás!
Ami befolyik az egészségpénztárba, azzal gazdálkodjanak tisztességgel!
Komolyan mondom már remeg a gyomrom, hányingerem van ettől az egész nagy szemétségtől!
Clavigo
@karma1: Na hallod.. !!:) :) :) Le is vert a víz,,rögtön ..
Nessy
A "felosztó - kirovó" rendszer alapja, hogy a befizetők állják a számlát.
Csak ez nálunk mostanság nem így műkszik! Ma nincs elkülönítve a nyugdíj számla, az egészségbiztosítási számla! Minden megy a költségvetésbe, és majd a kormányzat annyit ad, amennyit úri kedve diktál. Továbbá nagyon hiányzik a fizető korú kivándorolt lakosság.
Az tény, hogy az egészség ügy fejlesztése mindig az államnak került pénzébe. Pl. 1980-s évek, amikor nagy arányú rekonstrukció volt, nem csak fekvőbeteg ellátás szinten.
Nem volt ördögtől való a vizitdíj. Én is néha azt kívánom írják ki, mennyi egy adott beavatkozás paraszolvenciája, oszt jó napot! Ha viszont hivatalosan fizetünk, és a költségvetésbe megy, akkor nem a kútba..., hanem a kávájára és belesöpörjük.
eszegfu
A magánkórház doktornőjének jó az ötlete: nem kellene vonni a munkavállalóktól járulékot, helyette mindenki maga választhatja meg, hogy az egyösszegü biztositást hova fizeti, de kötelezően fizetnie kellene, mint pl. a németeknél. (A nyugdijasoknak pedig bizonyos összeg alatt semmit ne kelljen fizetnie.) Viszont ez akkor már nagyon hasonlit a magánnyugdij pénztárakra...tehát ez nálunk nem lehet megoldás!:(
Nessy
@eszegfu: Erre való a "több biztosítós" rendszer! De itt is kell lennie átmeneti időszaknak, amit bizony az államnak kell fedezni, kb 8 - 10 évig!
Na, ez az, amit manapság egyetlen kormány sem vállal! Esetleg, ha "értelmesen" gazdálkodnának! Nem levelező tagozatosok támogatása, nem Orbán agymacskái, nem fidesz féle "eredeti tőke felhalmozás"!
szaboria1
@SystemError: Amennyiben végig olvastad a hozzászólásokat akkor rá kellet volna jönnöd, hogy én Clavigónak jeleztem, hogy nem menesztik mert magánkórház vezetője. Több közöm volt az eü.-hoz anyukám révén aki 30 évig volt ápoló egy elfekvő kórházban. A nyári szünidőimet én is ott töltöttel el 4 éven keresztül.
quadrocopter
Mindenki fizessen ! Csak azért, hogy Mészáros kaphassa továbbra is a megszokott milliárdokat!
karma1
@quadrocopter: NEM! Nem azert! Hanem ezert kell elsoporni ezt a szemet bagazst, hogy a koltsegvetesi kosarba senki se tudja beletenni a mocskos kezet, es a legelso teendoje az uj kormanynak az legyen, hogy szakmai modon alljon fol, es azonnal nevezzenek ki egeszsegugyi es oktatasugyi minisztereket...Akiknek MUSZAJ legyen transzparens modon dolgozniuk a kozossegert...(Ahogy mar egy masik cikknel mondtam, az egesz kormanyt EGYSZERRE kell letartoztatni, kezdve poltpeteren, orbanon, nade kuszaszem es habony-rogannal egyutt, akiknel a kasszakulcs es az informacio lehet, Ne legyen idejuk kiuriteni (meg jobban) a nemzeti kasszat, es poltot meg azert, hogy ne tudjon semmilyen elojogra sem hivatkozni...
eszegfu
@Nessy: Tegnap 15:04 Én is erre akartam utalni... A nyugdijaknál már a mgny pénztárak 1998. évi indulásával egyrészt "beindult" a több biztositós rendszer, másrészt pedig a 2010. évi megszünéssel az állam már fedezte 12 évig ezt a költségvetési bevétel kiesést. Tehát "csak" tovább kellett volna lépni, hiszen ma már 19 év eltelt volna és bizony lassan elérkeztünk volna, hogy csak a mgny pénztár fizetné a nyugdijakat, nem pedig az állam...sőt be kellett volna inditani az egészségbiztositást is! E helyett -- amit Te is irtál -- ma a "nagykalapba" folyik be minden és kegyet gyakorolnak a pénz elosztásakor, ill. mintha a fontossági sorrendet másképp látnák, mint mi.
Nessy
Már most is hiányzik az elherdált magánnyugdíj megtakarítás, és egyre jobban fog hiányozni! Arról nem is beszélve, hogy egyre jobban nyílik a "nyugdíj olló". Van a pár ezer magas nyugdíj, és a sok millió minimálbéres miatti nagyon alacsony! Ezzel együtt a átlag nyugdíj kb. 50 %-a az átlag bérnek! És ez egyre rosszabb lesz!
Kookas
gabikka és anyád fizet e vagy őt ingyé ápolod??igaz te nem mert egy igazgató ilyet nem tesz.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.