Azt ígérik, hogy még év végéig két új MR-t és öt CT-berendezést vásárolnak budapesti illetve Pest megyei kórházaknak, de lesznek más beszerzések is. Az új dél-budai szuperkórházhoz a Kelenföldi pályaudvartól vezetnék tovább a villamosokat – írja a kormányközeli Magyar Időkre hivatkozva a hvg.hu.

Várhatóan még ebben a hónapban kiírják a fővárosi kórházfejlesztési projekthez kapcsolódó, összesen 21 milliárd forintos közbeszerzést orvosi gépek és műszerek vásárlására – idézte a kormányközeli Magyar Idők Cserháti Pétert, a régió kórházi fejlesztését célzó Egészséges Budapest program miniszteri biztosát hivatkozva.

Két tucat kórháznak szerez be év végéig orvosi gépeket és műszereket, valamint informatikai eszközöket az Állami Egészségügyi Ellátó Központ és a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ (Honvédkórház).

Az egyenként 192 millió és 3,7 milliárd forint közötti forrásból egyebek mellett 2 új MR-t, 5 CT-t, egy sugárkezeléshez szükséges lineáris gyorsítót és négy nagy érfestő készüléket vásárolnak központi közbeszerzéssel a fővárosi és Pest megyei kórházaknak. Több korszerű endoszkóppal, mikroszkóppal, műtéti eszközzel, valamint több száz modern betegággyal is gyarapodnak az érintett intézmények. A tervek szerint az új gépeket év végéig üzembe helyezik – legalább is ezt ígérik.

További részletek: hvg.hu.

13 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
@Peller Anikó: Ez csak azért nem megállapítható, mert már a kalapot is ellopták.

Amúgy látványosan terjed a "vizes vb" módszer. Először az aréna, aztán a park, aztán a sétány...
Itt is először a kórhát, aztán hozzáépíti a villamost. aztán hozzábetegíti a villamos utasait... mindezt milliárdokért a zsebbe.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
RonaGyuri
Csak úgy szólok!

Az a vasúti sínek másik oldalán van!!!

Hogy mire ez a figyelmeztetés? A derék origo.hu számol be róla, hogy „villamoskapcsolat épülhet ki a tervezett dél-budai egészségügyi központhoz. A XI. kerületi önkormányzat ugyanis azzal a megjegyzéssel adta át térítésmentesen a Dobogó városrészben lévő ingatlanait, hogy az ott megvalósuló szuperkórházhoz korszerű, nagy kapacitású kötött pályás elérhetőséget biztosítanak.
A városrészhez a Kelenföldi pályaudvar-Etele tér villamos-végállomások - 19, 49, és a közeljövőben az 1-es -, valamint a 41-es járat kamaraerdei vonala van közel, leginkább ez utóbbi meghosszabbítása képzelhető el.”
tudode
Koncepció nélkül SÓHIVATAL ez a maffia kormány!
.
Különben NEM ÍGÉRGETNI KELL, hanem ELSZÁMOLNI EZZEL A ZŰRÖS, nyolc évnyi, nyűglődös VÁLASZTÁSI KAMPÁNYOS NÉPHÜLYÍTÉSSEL!
Dr plágium
Ez nekem most kapkodásnak tűnik...Ja hogy jövőre választás lesz?
Peller Anikó
@RonaGyuri: ez nem szokott túlzott problémát jelenteni gecisztánban, csak egy tollvonás megszüntetni a vasutat.
Nessy
Majd nagy garral belekezdenek,egy kalap pénzt zsebre tesznek tervezés, meg egyéb címen, lesz egy hívatal, ami szintén sokba kerül, aztán vagy lesz belőle használható dolog, vagy sem. Az eddigi "beruházásaik" eredményét látva, sok reményt nem fűzök hozzá!
Peller Anikó
@Nessy: ez biztosan nem így lesz, a mi szeretett kormányunk soha nem tenne ilyet.

Egy kalap pénzt még sohasem loptak.
justhpeter
@Peller Anikó: Ez csak azért nem megállapítható, mert már a kalapot is ellopták.

Amúgy látványosan terjed a "vizes vb" módszer. Először az aréna, aztán a park, aztán a sétány...
Itt is először a kórhát, aztán hozzáépíti a villamost. aztán hozzábetegíti a villamos utasait... mindezt milliárdokért a zsebbe.
lusta
Már megint ez az elégedetlenség. Megígérték, hát meg lett ígérve.
1. A nép, az istenadta nép egyre inkább nyavalyog az egészségügy lerobbant állapota miatt.
2. Közelednek a választások, tehát a fijjugg lépnek.
3. Adnak is a népnek egy kis üveggyöngyöt, de a gépek beszerzésén a haverok hatalmasat kaszálnak és az egész erről fog szólni.
1magyar
Ezt már régen a szlovák és különböző külföldi focistadionok helyett kellett volna már beszerezni!
Az arra kidobott pénzért mentünk tönkre a munkában és betegedtünk meg, fizettük a járulékokat és másoknak adják oda a zs-t.
Dr plágium
@Peller Anikó: Kalappal nem, de talicskával igen :)
maci0427
Ha MRI. berendezést vásárolnak,akkor próbáljanak meg legalább Nyitott MRI. Készüléket vásárolni ! A CT. rendben van ! Akik nagyon komoly klausztrofóbiások, azok sokszor egyáltalán nem képesek semmivel sem tolerálni a bezártságot,a " koporsót " ! Kivétel ha eszméletlen vagy altatásban van ! Vannak már nagyon pontos nyitott MRI gépek !
nezelodo
Ígértek!!! Haha! Veszprémnek meg uszodát ígértek, amikor a kreditjenő jobb létre szenderült! Na és hol az uszoda? Ja azt elfelejtették mondani csak akkor lesz pancsi, ha fideszest választanak helyette!
Eladott Ország
a.disquscdn.com/get?url=http%3A%2F%2Fimgur.com%2FqnMdxZE.jpg&key=WjzQjvrLd-Wr8_8cirU7mQ&w=600&h=274
Mert egyébként állati szép dolog az összetartozás, de nem olyan időkben, amikor látványosan szétrohadnak a kórházak, amikor kikapcsolják az áramot meg a fűtést az iskolákban, amikor a jelenleg 17 milliárdos adósságot felhalmozó, istenverte állami vízfej 8 gáz- és 6 áramszolgáltatónál könyörgött, hogy ha késve fizet, akkor se szüneteltessék a szolgáltatást
az iskolákban, amikor a gyerekosztályon a földön fekszenek a szülők, amikor otthonról kell vinni az elemet a vérnyomásmérőbe. Akkor a magyar kormány honnan veszi a bátorságot és a felhatalmazást, hogy a határon túli futballra szórja a pénzt? Mikor lesz vége ennek az egészségtelen, pusztító szimbiózisnak? Értem én, hogy az életük múlik azokon a szavazatokon 2018-ban, de akkor meg főleg mikor lesz vége?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.