Visszájára sülhet el, ha a parlament önálló nemzetiséggé nyilvánítja a székelyeket, Romániában ugyanis pont ezzel a "leválasztással" csökkentenék a magyarok számát.

Forrás: hvg.hu
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

staro2
Lehet nemzetiségi önkormányzatot választani, jól fizetett elnökséggel és le lehet nyúlni a nemzetiségeknek adható támogatást.
Ennyire egyszerű.
RonaGyuri
ez ezeket a retardált barmokat nem érdekli! =))
lópicigáspár
Mindig is tartották magukat ahhoz, hogy ők nem magyarok, hanem székelyek. De persze a voksért mindent!
karma1
Nem nepi az a kezdemenyezes, nezzenek korul csak az erdosi zsoltne herceghalmi fideszes banya hazatajan, csak onnan johetett ez a "nepi kezdemenyezes"
Hulyek... Milyen nemzetiseg az, amelyik csak magyarul beszel? Mert ha a roman nyelvhasznalatukat kellene Magyarorszagon elfogadni, akkor az meg siman a roman nemzetiseguekhez csapnak hozza.
A magyar torvenyek szerint az szamit nemzetisegnek, akinek a magyar nyelven kivul egy masik nyelv is az anyanyelve. A szaszok nemetul, a roman nemzetisegu magyarok romanul is beszelnek, stb...
Szoval az NEM nemzetiseg, aki CSAK magyarul beszel, hanem MAGYAR...
Faszkalapok, akik egy szavazatert az anyjukba is visszamennenek,...
CsipkeRózsa
@karma1: Ezek a székelyek magyarországi lakosok? Romániában élő lakosokat hogyan lehet nálunk nemzetiséggé nyilvánítani?
karma1
@CsipkeRózsa: Ne felj, meg fogjak oldani! Mindenesetre az a szituacio semmilyen mas modon nem ertelmezheto, raadasul volt meg egy olyan torekves is meg nem is olyan regen, hogy a magyar kormany kiallt Erdely autonomiajaert...Na persze, amikor rajottek, hogy lehet kettos allampolgarkent potencialis szavazokat is faragni ezekbol, mindjart ejtve volt az autonomia tamogatasa...:o((
staro2
Lehet nemzetiségi önkormányzatot választani, jól fizetett elnökséggel és le lehet nyúlni a nemzetiségeknek adható támogatást.
Ennyire egyszerű.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.