A hőség miatt hat déli megyére a legmagasabb, harmadfokú figyelmeztetést adtak ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre. Északnyugaton délutántól heves zivatarok is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: csütörtökön tetőzhet a hőség, szinte mindenütt 27, a Dél-Alföldön 29 fok feletti középértékek várhatók. A tartós hőség miatt az egész országra figyelmeztetéseket adtak ki. Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Somogy és Tolna megyében van érvényben a harmadfokú (piros) figyelmeztetés. Az ország többi területére másodfokú figyelmeztetést adtak ki a hőség miatt.

Tombolni fog a déli megyékben a hőség

Fotó: met.hu

A legmagasabb hőmérséklet 34-38 fok között valószínű. Késő estére 25-30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Tombolni fog a déli megyékben a hőség

Fotó: met.hu

Kiemelték továbbá, hogy a késő délutáni óráktól a Nyugat-Dunántúlon néhol lehet zivatar átmeneti viharos széllökések, jégeső és intenzív csapadék kíséretében. Kisebb eséllyel akár heves zivatar is kialakulhat 80 kilométer/órát meghaladó szélrohamokkal. Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére a heves zivatarok veszélye miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat.

(MTI)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ágimami
Hát mit ne mondjak, rendesen befűtöttek!!! Még most is 38 fok van árnyékban, de remélem nem tart már sokáig.
Jégeső és felhőszakadás nem kellene, (sajnos megvan rá minden esély) 1-2 napos áztató eső viszont nagyon!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.