Pár napja lőtt agyon a balatonszepezdi strandnál a fürdőzők szeme láttára egy vadmalacot egy vadász. A vadásztársaság és a rendőrség is vizsgálódik.

Még múlt hét pénteken lőtt agyon egy 5-6 kilós vadmalacot egy vadász a balatonszepezdi strandnál, a fürdőzők szeme láttára. Az eset sokakat felháborított, mert egyrészt a tömött strand mellett történt, másrészt pedig a lövés rosszul sikerült, és az állat még percekig szenvedett. 

A Bors egy szemtanútól úgy értesült, előtte percekig kergették a fürdőzők a malacot a strand területén, amely végül a kerítéstől nem messze dőlt le egy fa árnyékába. Mások sérülést is láttak az állaton.

Egy másik szemtanú a következőt mondta el a lapnak:

Mi lett volna, ha ne adj Isten gellert kap a golyó? Bármelyik fürdőző megsebesülhetett volna. Ráadásul, hogy lehet rendőrségi biztosítás nélkül csak úgy bármilyen állatot kilőni egy strand környékén, ahol családok töltik a szabadidejüket? Pánik is kitörhetett volna. Ez egyértelműen rettentően veszélyes, még akkor is, ha egy vadász elméletileg érti a dolgát.

A Bors úgy értesült, a Csobánc vadásztársaság elnöke belső vizsgálatot rendelt el a vadász ellen. A Balatonfüredi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az esetet.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

bakegya
AZT IS VIZSGÁLGASSÁK MENNYI VADKÁRT FIZETTEK KI ADDIG AMÍG A FALUERDŐT OLYAN FA NÉLKÜLI LIGET FAZONRA VÁGHATTÁK a helyi tulajdonosok-fehéren -feketén. ÉS AZ ITT MÉG SZŐLŐT MŰVELNI KÉPESEK MENNYI KÁRT SZENVEDNEK EL ÉVENTE-az nem érdekel senkit-mint ahogy a kültrületi utak teljes elhanyagoltsága sem.MGSZ-de a két érintett önkormányzat is minden mással van elfoglalva mint a közügyek.
A SŰRŰ BOKROSOK-BOZÓTOK ALJÁN SZAPORODIK AZ ÁLLOMÁNY-ITT UGYANIS NEM MŰVELIK A KÜLTERÜLETI FÖLDEK IGEN NAGY HÁNYADÁT-ÁLLANDÓ A TŰZVESZÉLY IS-SEHOL EGY TÚZCSAP az erdő alján lakók is teljesen védtelenül árkon bokor alatt közlekedni kényszerülnek-A HEGYKUTAKAT BETEMETTE A SZEMÉT-AZ ÁLLATOK A BALATONRA JÁRNAK INNI-de már enni is,.Nekik drukkolok.
szép új világ
Gondolkodás nélkül lőnek ezek mindenre ami mozog, még egymásra is olykor...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.