11 éve nem fizeti a Szeged-Csanádi Egyházmegye a tanároknak járó pótlékot, százmilliókra rúghat az összeg.

11 éve nem fizet pótlékokat a Szeged-Csanádi Egyházmegye az általa a hátrányos helyzetű településeken fenntartott iskolákban tanító pedagógusoknak – olvasható a Magyar Narancs csütörtökön megjelent lapszámában (melyet az Index szemlézett).

A cikk szerint egy 2006-os kormányrendelet alapján járna a tanároknak a pótlék, ez alapján perelte be az egyházmegyét az egyik pedagógus férje, aki két évig tanított Battonyán egy katolikus gimnázium és szakközépiskolában.

A férj a perben két évre visszamenőleg mintegy 300 ezer forintot követelt, ez a nő fizetésének mintegy 10 százaléka volt. A perben mind a Gyulai Munkaügyi Bíróság, mind pedig a másodfokon eljáró Gyulai Törvényszék is a felperesnek adott igazat, és közben még egy támogató állásfoglalást is kaptak a minisztériumtól. 

A Magyar Narancs ezt követően kereste meg az egyházmegyét, hogy ezt a pótlékot 2007 óta hány alkalommal mulasztották el kifizetni, de nem kaptak választ. ezt követően a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságon keresztül próbálták kikérni az adatokat, ekkor az egyházmegye azt válaszolta, hogy nekik ilyen pótlék lehívására nincs joguk, és ilyen jogcímen az államkincstártól sem kapnak külön pénzt. 

A pótlékokat az intézmények állapítják meg és fizetik ki a fenntartói támogatásból az egyházmegye válasza szerint, akik hozzátették, a sok intézmény miatt nem tudnak kimutatást adni ezekről. A NAIH ezután a cikk szerint a vizsgálatát megszüntette, arra hivatkozva, hogy az adatok nem állnak rendelkezésre az adatkezelőnél.

A Magyar Narancs számításai szerint az érintett 11 iskola minden tanárát számítva 11 évre visszamenőleg több százmilliós összegről lehet szó.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Designer
Ja! De a kora tavaszi bulira van Brazíliából repülővel virágköltemény (dekoráció) 20-30 milláért!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
karma1
Hogy egy egyhazi ember ekkorat hazudjon! Hogy nem kap az allamtol az extra juttatasokra penzt az allamtol.
Pont o beszel, amikor orban felvasaroltatja meg a nem is magyar egyhazakkal az allami iskolakat, pedig a szulok rohadtul tiltakoznak ezellen.
Mar abban is hazudnak, amit kerdeznek...
Eladott Ország
@nezelodo: Orbán és felesége, a szülők, a rokonság, mind beépített hálózati személyek voltak
kuruc.info/j/480/egyeb/levaiistvan02.jpg
Lévai István állambiztonsági nyilvántartó kartonja.
nezelodo
@Eladott Ország: Ők ártatlan megzsaroltak, voltak valamennyien, (később meg a Horváth belügyér védőszárnyai alól kikiabálva fenyegetőztek), a többi spicli meg gonosz nemzetáruló volt, és eredendően romlott.
nezelodo
@kukac50: Már? Nem emlékszel a békepapokra és a magas rangú egyházi besúgókra?
Ma ugyanezek kommunistázzák azokat, akik kritizálni merik a megváltozott irányú seggnyalásért őket.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.