A Miniszterelnökség elkezdte ugyan a háttértárgyalásokat, de az ötlet gyorsan lekerült a napirendről. 

A Népszavának arról beszélt a Magyar Társasházkezelők Országos Szakmai Szövetségének elnöke, hogy Lázár János miniszter megértette, a panelépületek nagyszámú el- vagy visszabontására nincs sem lehetőség, sem tömegigény . Kaplonyi György ezzel együtt üdvözölte, hogy a kormány tovább keresi, hogyan javíthat a panellakók életminőségén.

(A címoldali illusztráció forrása: hirtv.hu)

82 hozzászólásarrow_drop_down_circle

rokker33
Ha jól emlékszem ez az a program lenne amit Lézer Janikának pattant ki a hülye fejéből??Bontsuk vissza a panelházakat 4-5 emeletig és akkor a többi panel lakónak jó lesz??És akinek a lakását eltúrták az hova ment volna lakni?Egyáltalán a többi panel lakónak mivel lett volna jobb az élete,ha 5 emelettel kevesebben laknak?Meg amúgy egy panel visszabontás több hónapig is eltarthat az mind zajjal kosszal,porral jár.De még Lézer Jani nem mondta,hogy a kiköltöztetett lakókat hova vitték volna és ha valaki nem egyezik bele.hogy eltúrják a lakását,mert mondjuk 500 ezret költött a felújításra ??Akkor azt kényszerrel kitelepítik onnan ??Nem normális a gondolkozása egyik politikusnak se hogy ilyenek jutnak az eszükbe...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Equus
most ötletelnek, h bevezessék-e a liftadót. Számlálót szereljenek, NAV-hoz közvetlenül bekötve kamerával vagy átalánydíjat szedjenek. A kamera azért is jó lenne, mert egyes erkölcstelen népek képesek nemi kapcsolat létesítésére a liftben is. Azzal is javítanának a panellakók életminőségén, ha lezárnák a lifteket és ezért kérnének pénzt. Ezzel sok bosszúságtól kímélnék meg őket. Nem bosszankodnának, ha elromlik a lift vagy valaki ráírja az ajtajára, h "Szeretlek, Julis".
verőce21
Mert olyan jó lehet, a panelben főni így nyáron. :)
rokker33
Ha jól emlékszem ez az a program lenne amit Lézer Janikának pattant ki a hülye fejéből??Bontsuk vissza a panelházakat 4-5 emeletig és akkor a többi panel lakónak jó lesz??És akinek a lakását eltúrták az hova ment volna lakni?Egyáltalán a többi panel lakónak mivel lett volna jobb az élete,ha 5 emelettel kevesebben laknak?Meg amúgy egy panel visszabontás több hónapig is eltarthat az mind zajjal kosszal,porral jár.De még Lézer Jani nem mondta,hogy a kiköltöztetett lakókat hova vitték volna és ha valaki nem egyezik bele.hogy eltúrják a lakását,mert mondjuk 500 ezret költött a felújításra ??Akkor azt kényszerrel kitelepítik onnan ??Nem normális a gondolkozása egyik politikusnak se hogy ilyenek jutnak az eszükbe...
Perwool
@rokker33: Visszabontják és a kopaszi gáton felhőkarcolókat építenek a bontott anyagból.
A lebontott ház lakóinak zsíros hitellel terhelve eladják.
Clavigo
VAZZE...Ha abban a sz-baszott parlamentben valaki normàlis...
quadrocopter
A narancsrezsim pont olyan, mint az a dinoszaurusz volt, amelyiknek megharapták a farkát, de csak 8 perc múlva kapott erről jelzést az agya, a kezdetleges idegpályák működése miatt!
Equus
@Clavigo: ötletelnek, mivel lehet elterelni a figyelmet a suskusaikról.
rokker33
@Perwool: Hát kb nekem is ez az ötlet jutott az eszembe,hogy építenek máshol lakásokat oszt azt adják el jó pénzért vagy kiadják albérletbe jó drágán!A régi lakásokat szaré hugyé megvették volna bőven piaci ár alatt,mert ugye úgyis bontani kell oszt a lakó meg menjen oda ahová akar!Ha nem talál magának lakást,akkor vagy vesz fel hitelt vagy megy a hajléktalan szállóra!Az a lényeg,hogy ha mégis valamilyen módon elfogadják a rendeletet, akkor valaki milliárdos lesz az üzletből a lakók meg nagyon megfogják szívni,de ismeri mindenki a szlogent!!Senkit se hagyunk az út szélén...inkább belerúgunk még egyet, hogy az árokba essen!!! (Orbán Viktor)
kokopelli
Azt a rémálmot is elvetették,hogy egy-pár felső emeletet
kellene leütni a házakrólelvetették? Nem volt gyümölcsö-
ző "azetásaknak"? (eléggé?)
nem tibi
Én közben utána kérdezgettem a hajdani panelházak építési tecnologiára .
Vasbeton cölöpös megoldást alkalmaztak alatta 120 - 240 cm -enként .
Elbírnak még + 5 emeletet .
80 -120 m2 -es lakások kialakíthatóak ( amit a rászorulók bérlakásként megkaphatnak ) és a
10 . en már is nem lesz olyan meleg . :-)
Remélem megoldottam a problémát . :-)
kokopelli
@Clavigo: ..fárasztol ittennek minket a zebédnél ilyen költői kérdésekkel,
miko tudod a választ? :--))
Eladott Ország
@rokker33: Lézer Jani, egy hülye jogász, akinek csak a pofája, halandzsája nagy. Egy valamihez ért/értett a közpénz lopáshoz, hazudozáshoz és Hódmezővásárhely eladósításához.
Equus
@Eladott Ország: Lézer Jani táskahordozóból avanzsált első udvari szolgává, a király seggtörlőjévé. Ennyit is ér.
Perwool
@Clavigo: Meg kellene keresni a bezárt OPNI táblát, és kirakni a parlamentre.
dr. prédikátor
A lézerannyitisér fácános jankót nem lehetne lebontani mondjuk talpig???
Eladott Ország
kolozsvaros.com/wp-content/uploads/2017/06/ov.jpg
Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor.Én már elsőre is azt gondoltam, hogy Lázár János okos fejét megsüthette a nap, amikor a panelházak felső szintjének visszabontásáról mesélt. Mert ilyet normális ember nem nagyon mond, ha egyébként nem buggyant meg átmenetileg az agya neki. Nekem az a javaslatom, hogy Magyarországon egyetlen egy épület se lehessen magasabb, mint Orbán Viktor! Na, okos vagyok? Szerintem is. Igaz ugyan, hogy akkor már a családi házakat is vissza kell bontani egy kissé, de megéri. Ugyanis a vezér csak kiballag a Cinege utca elejére és végig tud tekinteni a birodalmán. Úgyis tudom, hogy ez a titkos terv. Jó lesz az nekünk, drága honfitársaim az agylágyulásban! Ha ezt a nagy román Kondukátor megérhette volna... Pedig a nagy kondukátor kiváló barátja lehetett volna az erős és sikeres Magyarországnak. Én mindenesetre elkezdek csomagolni és lecuccolok a pincébe. Biztos, ami tuti.
Eladott Ország
@Equus: Rapcsák András táskahordózójáról, Lúzer F*szjankóról biztos nem fognak szobrot állítani Hódmezóvásárhelyen
www.delmagyar.hu/vasarhelyen_felavattak_rapcsak_andras_szobrat/cikk/207/2064001/3.jpg
Equus
@Eladott Ország: :)))))))))))) ott van lézerjankó a rapcsák seggében csak a szobrász tapintatos volt.
simmering73
Nem is látom mostanában ezt a faszjankót.
Equus
@simmering73: hiányzik? Akkora orra van, mint Pinocchiónak... a mókus egy zsák dióért sem mászna végig rajta... nyilván nem véletlenül...
verőce21
@Horizont: (12:58) Nem a hűvösség miatt bontanák vissza, hanem statikai okok miatt! (Csak, hogy lásd a lényeget!)
solidedge
Sokan - főleg az idősödő korosztály- cseréli vidéki családi házát panellakásra. Olcsóbb rezsi, nagyobb kényelem, jobb ellátás. A panel nem jelent rosszabb életminőséget. Egyébként a nyáron olyan elviselhetetlen meleg a felső szinteken télen sokkal elviselhetőbb meleget jelent, mint az alsó szinteken. Panelprogram után a fűtés rezsije a 0 felé tendál.
karma1
Az agyabeteg, semmihez sem erto maffiabanda csak terelgetni akarja a figyelmet masrol, mert egy orbitalis baromsagon elcsamcsogtatni megis egyszerubb a tomeget, mint bevallani, hogy kamionszamra toljatok ki a penzt az orszagbol...
karma1
Mit hazudtok "hattertargyalasokrol"? Ez egy annyira agyament es halvaszuletett otlet volt mar az elso pillanatban, hogy lazar szerintem alig birta visszafogni a rohogeset...
De amig loszar van , addig verebet is talaltok a baromsagaitokra... Egy darabig meg... Nem soka...
karma1
@Horizont: Varj,.. A veroce meg ott tart az egybites agyaval, hogy valoszinu a foldszinten lako emberek a sajat vallukon tartjak a folottuk lezo 9+ emeleteket, ergo, ha lebontanak 4 emeletet, akkor gondolj bele, mennyi sullyal fog megkonnyebulni a foldszinten lako Atlasz Jozsef bacsi valla...
Hagyd, ez idiota... A 8. emeleten laktam, fantasztikus tajolasu kelet-nyugati lakasban, amerre ellattam, csak zold erdot es parkot lattam, a szellozese fantasztikus volt nyaron, a futese kivalo telen,...
Aki valahol Kispesten lakik egy oreg csaladi hazban, annak esetleg marad a vegyestuzeles meg a dohos falak... De nem baj, az meg azt is be tudja meselni a felesegenek, hogy azert puha, hogy ne fajjon...:o)))))
Cicamama55
Nem is volt ez én úgy gondolom komoly, csak amolyan kommunikációs vargabetű- rázós témákról való terelés!
Eladott Ország
@simmering73: Biztos elment nyaralni Jani, Demcsák Zsuzsával.
kuruc.info/galeriaN/egyeb/demcsak1462502.jpg ( még ivarérett)
kokopelli
Lassan kiapadtak a források,és foschn@k az "előljáró et"-sak,hogy a falkák
törvénye szerint,egymás torkának esnek a "csatolt részek"! Az még nem len-
ne baj,de a nagy harcban esetleg olyanokat is ugatnak,ami nem lenne kívá-
natos! A "Pajta vajda" meg kussol,mint a ß@r a fűben! Még nem veszik ész-
re,hogy gyengélkedik a "vezérük"? Minden ß@rt az alvezéreivel hintet a nép
közé. Minden despotának meg voltak a szócsövei! Azok ültek anno a vádlot-
tak padján,mivel a chef már árkon-bokron túl volt, vagy vette a golyót!
verőce21
@Horizont: (16:47) Ezeket a 10 emeletes panelházakat már csak a statikai szakvélemény tartja!
Annak idején 30 évre építették a paneleket, a 70-80-as években. Akkor meg is szüntették a házgyárakat. Amikor a 30 év kezdett letelni, szakvéleményeket csináltattak és még 20 évet adtak nekik a szakik.
Alapvető állékonysági problémáik vannak. Nem arról van szó, hogy Atlaszok tartják-e, vagy jól le van-e cölöpalapozva vagy sem.
A panelkapcsolatok összehegesztéseiről van szó és a csomópontok kibetonozásáról. Ami védené a korrózió ellen az acél kapcsolatokat. Ez utólagosan javíthatatlan. Előbb-utóbb kezd majd lepotyogni egy-egy panelfal, majd összedőlnek.
Ezt kell kezelni egy felelősen gondolkodó kormányzatnak!
verőce21
@Horizont: (18:15) A csúszózsalus épület, az biztonságos. Azokból építettek 14-16 emeleteseket is. De nem is azokról szól a hír sem!
verőce21
@Horizont: Te sajnos nem fogod megérteni amit én írok, túl magas neked.
Az mi, hogy "A miénket is simán panelozzák." ?

"...hol lakna az a sok sok ember ha nem épült volna abba a rohadt tetves átkosos diktatúrában annyi panel?" - Írtam már, hogy átmeneti, gyors szükséglakás megoldás volt. Évszázados lakáselmaradást kellett pótolni az országban, és ez volt a szükségmegoldás.
Sok prolit kellett tömegesen, gyorsan elszállásolni, lehetőleg ipari üzemek mellett.
De azt is írtam, hogy fel is számolták a házgyárakat, nyoma ne maradjon!
cs.n.
Szerintem ez is csak egy gumicsont volt, eszük ágában sem volt kivitelezni. Szereti a kormányzati komenyikáció hülyeségekkel borzolni a kedélyeket.
Ó-buda
ez a taktika! amig erre figyel a közvélemény sok-sok milliárdnak van uj gazdija! Ügyes!!
verőce21
@cs.n.: Ne viccelj, 2020-ban lejár az első épületek 30 (+20 év) "garanciája", ember nem lesz aki további szakvéleményt ad ki rájuk. A harminc évre épült épületekről...
herczeg0210
Egyáltalán tudják ezek, hogy mit akarnak? Eddig bármihez nyúltak szarrá lett, ha csak nem visszakoztak!
Desischado
@karma1: Nálad a pont drágám, tuti, hogy erről van szó! lézer meg magát bontaná már el, d végleg!

@Horizont: Drágám, ne áll le vele! Nincs értelme, tudhatod! Azt is tudhatod, hogy hozzád fel sem érhet! A sas nem fogdos legyeket, ismerős ugye?
verőce21
@Horizont: (18:58) Tiszta érzelem, semmi értelem...
verőce21
@rokker33: (12:07) "...egy panel visszabontás több hónapig is eltarthat az mind zajjal kosszal,porral jár" - ez még mindig kevésbé rossz, mintha a fejükre omlik az egész épület. A bontás idejére pedig úgyis kiköltöztetnék a lakókat.
quadrocopter
@verőce21: Ne mesélj, először te sem a statikai okokkal magyaráztad magad, megint mellédumálsz:

" verőce21
Mert olyan jó lehet, a panelben főni így nyáron. :)
tegnap, 11:38"
verőce21
@quadrocopter: És mi közöd neked hozzá Bugris, hogy mivel indítok?
Eladott Ország
@quadrocopter: A homlokzati panelkapcsolatok, ugyanúgy rohadnak a földszinten, mint a tizedik emeleten. A felső szintek panelbontásával, a staikai állapot nem javul.
file:///E:/Downloads/Browser/vasbetonhomlokzatok2014%20(1).pdf
ELŐREGYÁRTOTT VASBETON HOMLOKZATSZERKEZETEK
quadrocopter
@verőce21: Csak annyi, hogy hazugságon és melléugatáson fogtalak - megint, tahóka!
quadrocopter
Ja ám, a rezsim támogatta a panelek szigetélést, 20-30 milliós hiteleket vetettek fel a társasházakkal, majd szorgalmazzák a visszabontást!
Ügyes - nem? A haweri bankok jól megszedték magukat!
simmering73
Egy percig se hittem, hogy ebből az elmebeteg ötletből valaha is megvalósul valami, bár ezek a illibbant agyrokik mindenre képesek.
quadrocopter
@Eladott Ország: Amennyiben a valóság az lenne, amit ez az idióta - verőce21 - idehazudott, akkor vajon miért táncolt vissza a rezsim a bontásoktól, bajt akar?
verőce21
@quadrocopter: (07:51) Aztán mivel fogtál hazugságon Tahókám?
Az viszont hazugság, hogy hazugságon fogtál!
verőce21
@Eladott Ország: (07:29) Írod: "A felső szintek panelbontásával, a staikai állapot nem javul." - de lényegesen javul, mert az alsó szintek terhelése csökken és az épület kihajlási hullámhossza is!
Ettől függetlenül továbbra is fennáll, hogy az egész épületet, épületeket is el kell bontani.
quadrocopter
@verőce21: Bemásoltam a förmedvényedet, nem ismertél rá, mi? Azon fogtalak be, azért tettem az orrod alá!

"Ettől függetlenül továbbra is fennáll, hogy az egész épületet, épületeket is el kell bontani." Aha, ezért fújt visszavonulóst a rezsim, mi?
karma1
@quadrocopter: Nyugi, a tenyek sohasem zavartak...:o))) Hulyeseget hulyesegre tud halmozni
verőce21
@quadrocopter: Te szerencsétlen Barom! Azt sem tudod miről szól ez a cikk. Csak a piszkálódásért írogatsz.
quadrocopter
@verőce21: Csapdában vagy csicska, ellentmondásos állítással!

" Amennyiben a valóság az lenne, amit ez az idióta - verőce21 - idehazudott, akkor vajon miért táncolt vissza a rezsim a bontásoktól, bajt akar?"

Elmetályog! A rohadó nyugaton miért nem molesztálják a hatalmas paneleket, jobb a beton, mi?
A rezsim miért lépne vissza, ha rogyadoznának a szintek? Kis mafla!
Logikátlan ökör, ezen lehet téged zsinórban befogni!
verőce21
@karma1: Ami azt illeti a tények téged nem zavartak sohasem.
Ideírni olyat, hogy a nyolcadikon laktál 17 éve, olyan szép volt a kilátás, így biztosan stabil az épület!
Meglehetősen együgyű megállapítás. :)
a helység kalapácsa
Ez első hallásra is hülyeségnek hangzott, sokadik hallásra meg még hülyébbnek.
Gondolom ez sem az emberek jó létéről szolt volna, hanem arról, hogy tovább lendítjük az építkező ipart (lesz jóóó sok pozitív statisztikai szám), és ezáltal ki lehet fizetni a hallgatásukért, a támogatásukért a fidesz közeli vállalkozókat.

A világ bonyolult, de túl egyszerűek benne az emberek, akik bonyolítják.
karma1
@verőce21: Eloszor is: belsoepitesz vagyok, lattam mar hazat szerkezetileg, sot, a palyafutasomat egy epitessel is foglalkozo tervezointezetben kezdtem. Szoval nem "egy lako vagyok a 8.rol" - na , ez most nem jott be.
Ha felepitenek egy 60 ezer lakosu lakotelepet, es abban nincsen egyetlen sullyedo epulet sem - az nem egeszen a veletlen muve. Csak a te agyadban.
Viszont tudok olyan Kelenhegyi uti teglaepuletrol, ami 3 szintes, es a megepitese - 52 ev - ota folyamatosan sullyed, a lakasokban nem javasoljak a tapetazast, a sullyedo reszeken levo ablakok idonkent berobbannak, mert elternek a 90 fokos szogektol .
A haz, amiben laktam, 11 lepcsohazas teglalap alaku blokkhaz volt, es mivel a lakotelep utcajanak a legutolso haza, a komplett tavfutes a mi hazunk 11., szerviz szintjen fordult meg. Itt voltak osszekotve a lepcsohazak is kettesevel, az utolso 3 lepcsohaz (benne az en lakasom is) volt igy osszekotve szinten.
A betonpanelek kotesei minden 5 evben le voltak ellenorizve, de szerencsere ezek sem nem korrodaltak, se nem deformalodtak, vagyis az epulet meg tevedesbol sem sullyedt.
Sullyedo panelek csak a te es luzerjanko agyaban leteznek, de ahogy elnezem, mar csak a tiedben, mert kozben luzernek megsugtak, hogy ne csinaljon magabol tovabb nagyobb hulyet, mint amekkora eredetileg is. O megfogadta a tanacsot...:o)))
Ragaszkodj is a hulyesegedhez, ez a legjobb troll-szokas: olyan valakinek magyarazol, akinek sajat tapasztalata van a kerdesben.
laz
verőce21
@karma1: (15:55) Én sehol nem írtam épületsüllyedésről, vagy veszélyéről, ebben alapvetően téves az eszmefuttatásod, ami erre épül fel. A panelkapcsolatok hibáiról írtam.
Ha viszont belsőépítész vagy - máskor is olvastam -, a blokkházat és a paneles lakóházat tudni illene megkülönböztetned.

Választások előtt nem akar a kormány belebonyolódni ebbe a sokrétű problémába, úgyis csak 2020 után akut a probléma. Addig a szakvélemény tartja a paneles lakóépületeket. :)
karma1
@verőce21: Ne haragudj, de a "statikai szakvelemeny tartja ossze" az nekem arrol szol, hogy egy epulet elmozdul sullyed, osszedol.
lazar nem tett kulonbseget csuszozsalus vagy elore ontott paneles orosz hazgyari epuletek kozott, hanem a 10 emeletes hazak visszabontasarol hablatyolt.
Valoban 50 eves garanciat adtak a hazgyari hazakra, viszont ahogy irtam is, nalunk minden 5 evben volt korroziovedelmi ellenorzes, pontosan az osszetarto kapcsok miatt.
Problemat kizarolag a fa elemek okoztak , (az ablakok), mert a kozponti futestol a fa kiszaradt, es a kozepen felfuggesztett forgoablakok sok helyen veszelyesse valtak, osszezsugorodtak. Ezeket peldaul nalunk kicsereltek, de ez nem statikai kerdes volt.
Lebontassal mneg - ezt neked is tudnod kellene - a vilagon semmi sem oldodott volna meg, viszont a lebontando szintekrol a lakokat valahova el kellett volna rakni lakni.
Egy ilyen lebontas pl. a mi hazunk eseteben, a felso 2 emeletre vonatkozoan minimum 66 lakast erintett volna, es mar a 8.-on lakok se kaptak volna rohogogorcsot, plane, hogy a lift leallitasaval kezdodott volna az egesz mutatvany, ami pedig azt jelentette, hogy az idos embereknek is gyalog kellett volna minimum 1 evig, de a magyar viszonyokat ismerve inkabb 2 evig felmaszni az emeletre.
Ez az egesz porhintes, hulyites es tereles volt, ezt te is tudod. Es ha az acel kotoelemek a 9-10-en rohadnak , a 8.-tol lefele sem fogjak kimelni a hazakat...
karma1
@verőce21: 15.44-re: Sohasem allitottam, hogy az epulet azert stabil, mert a kilatas nagyon szep a 8,-rol.
Ha lehet, ne csusztass, mint az allami firkaszok...
1magyar
Hülyeség volt, az egész épületet bontani kell ilyen esetben mert olcsóbb újat építeni.Arról nem beszélve hogy időtállóbb.
verőce21
@karma1: (00:46) Ha figyelmesebben elolvasod, amiket írtam és amire válaszoltál, akkor nem beszélnél el ennyire a mondandóm mellett. Nem alapozási problémák vannak a paneleknél. (és nem is az ablakok tartják a házat.) Korróziós és panelkapcsolati hibákról írtam, kizárólag a paneles épületeknél. Azt hiszem, az már önmagában elegendő magyarázat erre, hogy 15 év után felszámolták a házgyárakat is, pedig a lakáshiány ugyanúgy fennállt és ennél olcsóbban nem lehetett lakást építeni.
Akárki is kerül hatalomra ’18-ban, a következő kormány(ok)nak mindenképpen foglalkozni kell a paneles lakóházak állékonyságának (összedőlésének) problémáival. A 30 évre épült ideiglenes épületek, kaptak még húsz évre fennmaradási engedélyt a statikusoktól, de a hosszabbítása nem valószínű. Megérthető, hogy a kormány most miért halasztotta el a probléma megoldását. Mert nem közvetlenül most, hanem ’20-tól megoldandó a feladat, kb. 15 éven át.

Azt hiszem, a Fidesz következő nyolc éves kormányzásának idején (2018-26-ig) ez lesz az egyik fő feladat.
kukac50
Agyalágyult ötlet volt! Ki az aki a Fidesz kedvéért ott hagyja az otthonát,
kokopelli
@verőce21: pongyolás dekksúroló!
Ha a kapitány elintézett hátulról,akkor súrolhatsz tovább!
Az építészetet hagyd a heterókra! :--)))
Vissza az egész?A LézerJaniék megmajmoltak? :--)
kokopelli
Rosszul írtam,mert Faluháznak nevezték! Én 1973-74-ben a főnökőmnél
segítettem beköltözni ill. ütvefúrni a HLTI-vel! Akkor hány éves is a panel?
Csak a homlokzatot újították fel,ahogy később mesélték! :--))
verőce21
@kokopelli: a Fidesz következő nyolc éves kormányzásának idején (2018-26-ig) a paneles lakóházak átépítése lesz az egyik fő feladat.
kokopelli
Ki nem ß@rja le!? Itt a panelek 30 éves tartósságáról ment a vita!
2017-1970 >30! Ennyí az annyi oszt kuss! ..tovább súrolni! :--))
verőce21
@kokopelli: Éppen arról írtam, 30 évre épültek, de +20 évet kaptak még a szakvélemények szerint, az 50 év! 2020-ban telik le az első paneles lakóépületek szavatossága. Összesen 15 évig építették őket, '85-ig.
Szégyen, hogy mérnöknek adod ki magadat! Hihetetlenül ostoba vagy!
kokopelli
@verőce21: Az édes szüléd te barom! Olvasd vissza a baromságaidat!
Ugyanúgy beß@rsz mint az USA szakismereteddel,meg a Mallorca
Balnearióval leánynevén Ballermannal! Én nem lóvéért kommentelek,te
pongyolás buzi! Nem kell mérnöknek kiadnom magam,mert az is va-
gyok és annyit kaszírozok havonta,amennyit te csak számtanban ismer-
hetnél,ha mem lennél síkhülye,vagy "axometrisch" marha!
Ha a kormányod belátta,hogy hülye,akkor te se ß@rozz tovább,deckmo-
só köcsög! :--))))))))
kokopelli
@kokopelli: Axonometrisch marha!...nem akartalak megsérteni,
de asszem nem is lehet! ...Leck mich Suppenkasperl! :--))
Eladott Ország
@kokopelli: Volt magyarországi házgyárak.
Magyarország házgyárainak listája:

Hely Működtető Termelés kezdete Technológiai berendezés Kibocsátóképesség (lakás/év)
Budapest 1. (Szentendrei út) 43. sz. Állami Építőipari Vállalat 1965 szovjet 1800-2300-3300
Budapest 2. (Ferencváros) 43. sz. Állami Építőipari Vállalat 1968 dán (Larsen-Nielsen) 1700-2500
Budapest 3. (Dunakeszi házgyár) 43. sz. Állami Építőipari Vállalat 1969 szovjet és hazai 3600-4200
Budapest 4. (Budafok) 43. sz. Állami Építőipari Vállalat 1974 szovjet és hazai 2800-3000
Győr Győr megyei Állami Építőipari Vállalat 1968 szovjet, keletnémet és hazai 3000-3500
Miskolc Borsod megyei Állami Építőipari Vállalat 1970 szovjet és hazai 3600-4200
Debrecen Hajdú megyei Állami Építőipari Vállalat 1971 szovjet és hazai 2500-3500
Szeged Dél-Magyarországi Magas- és Mélyépítő Vállalat 1972 szovjet és hazai 2500-3000
Veszprém Veszprém megyei Állami Építőipari Vállalat 1975 szovjet és hazai 2500
Kecskemét Bács megyei Állami Építőipari Vállalat 1976 szovjet és hazai 2500
kokopelli
@Eladott Ország: Sok ismerősöm,rokonom lakott ezekben a házakban! Sőt én a Pöttyös u-nál
("Ifjúmelós streetben") is béreltem pár évvel ezelött egy ilyen kis lakást,amikor
a górém kintről Pestre küldött melózni! Szó sem volt felújításról,pedig a Csuti-
géniusz röviddel azután nyert! Bejelentkeztem rendesen,és a helyi választás-
ra, még szavazólapot is küldtek!..(nem mentem el,mert az nekem belügy volt)!
A bejelentkezésem három napig tartott,és azt hittem berosálok az ügyintézéstől! :--((
verőce21
@Eladott Ország: (14:19) A lista teljes, de ez is csak emlék már.
Ha még azt is tudnád, milyen olcsón kótyavetyélték el ezeket...?
verőce21
@kokopelli: Jól leszoptad magadat, látom!
Akkora szánalmas barom vagy, hogy nem tudom, sírjak-e, vagy nevessek rajtad?
"Mérnök" Úr! Inkább kacagok. :)
Eladott Ország
@verőce21: A fidesz meg folytatta az ország kifosztását.
kokopelli
@verőce21: Te alulmegvilágított hajósinas! Írtam én,hogy "Statikus" vagy "Építész vagyok"?
Azon röhögök,hogy a LézerJani mit állított és mit vett vissza! Mindkét barom-
ságot megpróbáltad "eladni!" Maradj a felmosórongynál és a kapitány ágyánál,
vagy a hordóban!!
"Kihívnálak egy szellemi párbajra,de látom fegyvertelen vagy"... Ennyi?
Mit "látsz" te szellemi mikroorganizmus,mert én a kommenteket olvasom!!! Ennyi! :--))
verőce21
@kokopelli: Levette a kormány a panelházak ügyét a napirendről, 2020-ig garanciális, nem aktuális a dolog! Lehet, hogy más lesz kormányon akkor. Ha olvasol, akkor olvashattad ezt is!

"Írtam én,hogy "Statikus" vagy "Építész vagyok"?" - Ha nem az vagy, akkor miért szólsz bele a "nagyok" dolgába?
CsipkeRózsa
Gyakran fordul elő, hogy előbb beszélnek, csak utána gondolkodnak.
kokopelli
@verőce21: TE deck-etsúroló hajósinas! A Lézer Jani,meg te építészek vagytok!
Volt elég bajunk az építészekkel,akik a " Vegyipar .csarnokokat művészi
alapon akarták megtervezni"! Ezért lógott az "Energia osztályunkon" fel-
tünő helyen a figyelmeztetés:
Arthur Schopenhauer:
"Az építészet megfagyott zene,ergo az építészek megfagyott zenészek!"
A Hungária krt. 178-186-ban dolgozó tervező kollégák tudták,hogy miért!
..,ha egy vegyipari csarnokot a müvésziesség oldaláról akartak megtervez-
ni akkor ők mint a Jani hibbantak! Te meg azt sem tudod miről van szó!
(akik e cím alatt dolgoztak jelentkezhetnek nálam,akár privátban is) :--)
human
Az 51-es körzetben lezuhant UFO rejtélyéhez tudnám hasonlítani ezt az esetet is. Mi a francot akartak ezzel a kamu visszabontásos hírrel elérni. Nem értem. Nem értem. Vagy igazából csak valamiről el akarták terelni a figyelmet? Az egésznek se füle se farka.
verőce21
@kokopelli: (10:39) Te pedig jelentkezhetsz nálam fedélzetmosónak - úgy látom kedveled ezt a szakmát -, éppen üresedés van bármelyik hajón. Egy kis kiegészítésre biztosan szükséged lehet a "hatalmas" nyugdíjad mellé. :D
Legalább vegyszerismereted van hozzá. :)

A panelépületekről pedig annyit, azért mert a kormány most levette a programjáról, attól a probléma még létezik!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.