Varga Margit cukrász hozzáadott cukor nélkül készült tortája nyerte a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt, amelyet az Egy Csepp Figyelem Alapítvány minden évben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével együtt hirdet meg.

A Pöttyös Panni győzelmét az Országházban jelentették be a Magyarország Tortájával és az augusztus 20-i ünnepi programok ismertetésével együtt. A Magyarország Tortája idén a Balatoni Habos Mogyoró, melyet a budapesti SUGAR! Design Cukrászda cukrásza, Vaslóczki Orsolya készített, aki korábban a Magyarország Cukormentes Tortája versenyt is megnyerte.

A Pöttyös Panni lett az ország cukormentes tortája

A két győztes tortát a nagyközönség először augusztus 19-én és 20-án, Budapesten, a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány és a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete a Magyarország Cukormentes Tortája versenyére az ország bármely cukrászdája és vendéglátó egysége nevezhetett. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistából válogathattak.

A verseny győztese a Pöttyös Panni lett, melyet a budapesti Zazzi Cukrászda alkotott meg.

A málnás-szilvás torta nem tartalmaz hozzáadott cukrot és fehér lisztet, a málna mousse savanykás ízét finoman kiegészíti a szilva réteg édessége. A Pöttyös Panni alacsony szénhidráttartalmú, a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető könnyű finomság melyet fogyaszthatnak a cukorbetegek is.

A Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége számításai alapján egy szelet torta 6 g szénhidrátot és 167 kcal-t tartalmaz. Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány célja a versennyel az, hogy felhívja a cukrászok figyelmét a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető, hozzáadott cukrot nem tartalmazó sütemények iránti növekvő igényre.

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
Micsoda? Cukormentes torta? Engem ugyan nem etetnek meg ezzel.
mackoka46
Ehhez a mórikáló botrány országhoz nem édesség illik, hanem valamilyen fanyar, keserű epesavakat tartalmazó moslék.
Pálinkás Pál
Így ránézésre ez nagyon mesze áll attól hogy kívánatos süteménynek nézzem!!!Nagy marha aki édességet akar enni,és cukormentest választ!!!/Elnézést a cukorbetegektől...de azért ők is tudják hogy amit nekik gyártanak ,az messze áll a finom édességtől.:)/

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.