Visszaküldték Kazahsztánba azt a rabot, akit jogvédők szerint koncepciós perben állítana bíróság elé Kazahsztán diktátora. Az Open Dialogue Foundation (ODF) szerint Jerzan Kadesovot július végén adta át Magyarország a kazah igazságszolgáltatásnak – írja az Index. A kazah diktátor Nurszultán Nazarbajev politikai ellenfelével, Muhtar Abljazovval akar leszámolni, aki a BTA bankot vezette. Az ellenzéki politikusnak és munkatársainak menekülniük kellett az országból. Nazarbajev köröztette őket az Interpollal, többek közt sikkasztás miatt, de az EU-ban elfogott volt bankárok ügyét Anglia, Franciaország, Spanyolország, Olaszország és Csehország is ugyanúgy kezelte: elfogták őket, de nem adták ki őket Kazahsztánnak. Az ENSZ, az Amnesty International és a Human Rights Watch is ezt tanácsolta. A hatóságok attól tartottak, hogy Abljazovról és munkatársairól elfogult bírói testületek döntenének, kínzás vagy akár halál is fenyegetheti őket hazájukban. Ilyenkor nemzetközi egyezmények...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

4 hozzászólásarrow_drop_down_circle

lampa laz
"Ilyenkor nemzetközi egyezmények tiltják a kiadatást, mert mindenkinek joga van a tisztességes tárgyalásra."
Szarnak bele ezek a nemzetközi egyezményekbe is. Így építik ki maguknak a menekülési útvonalat. Az eurázsiai diktátoroknál otthonra találnak.
human
@lampa laz: Én sem látok más magyarázatot.
Pálinkás Pál
Ez olyan biztonsági lépés volt ha bukásuk után putyin cár szarik a fejükre!!
quadrocopter
Bezzeg G. Pharaon körözéséről nem tudtak, mi? Mocskos patkányok!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.