Éves alapbérük 10-80 százalékával honorálta az állami cégek vezetőit a kormány 2016-ban – írta a pénteki Magyar Nemzet Fónagy János, az NFM parlamenti államtitkárának írásbeli válaszára hivatkozva.

Ez vonatkozik az összes állami cégre, kivéve a Magyar Export-Import Bank Zrt.-re, illetve a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt.-re, mert ezekben 2015 óta nem osztottak sem prémiumot, sem jutalmat.

Rekord mértékű, 80 százalékos prémiumot az Észak-dunántúli Vízmű Zrt.-nél és a Duna-menti Vízmű Zrt.-nél fizettek, de kideríthetetlen, hogy ez mekkora összeget jelent.

A MÁV-nál a lap becslése szerint 23,6 millió forintot oszthattak szét a felsővezetés jutalmazására. Bár Fónagy válaszából csak az derül ki, hogyan aránylik a prémium az éves alapbérhez a vasúti társaságnál, de azt tudni lehet, hogy Dávid Ilona vezérigazgató havi bruttó ötmillió forintot kap, éves szinten tehát bruttó 60-at. Mivel 10 százalékos prémiumokat fizetnek, Dávid Ilona esetében ez 6 millió forintra jön ki. A vezérigazgató-helyetteseknek az előbbi számítás alapján 2,1-3,6 millió forintos prémium jár. A jogi és a biztonsági igazgatónak viszont 20 százalékos prémium jár (4,3 millió forint).

Nem Dávid Ilona azonban a rekorder: Kalocsai Attila, a Magyar Követeléskezelő Zrt. vezérigazgatója annyira jól teljesít, hogy 9,3 millió forint jutalmat kapott a múlt évben. A Magyar Fejlesztési Bankhoz tartozó követeléskezelő vezérének alapbére amúgy bruttó 46,8 millió forint.

Illés Zoltán, a Magyar Posta Zrt. tavaly nyáron kinevezett vezérigazgatója 5 millió forint jutalmat kapott – 2016-ra, tehát 5 hónap munkaviszony után. – írja a lap.

(A címoldali illusztráció forrása: Pixabay/Maklay62/cc0)

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

quadrocopter
Hm. Magyar Posta! Tönkre van, mint a szar, drága szolgáltatás horror prémcsi! Adózók! Lehet örömkönnyeket csorgatni!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
hetöndöe
Elhiszi még valamelyik fityfaszos agyhalott,hogy Qrbán azért akar minden nagy céget állami irányítás illetve állami tulajdonba vonni,hogy az országnak jó legyen?Nyilas duma ez az egész nemzeti melldöngetés,csak a lebutított híveknek szól.Nemzeti vödör takony,az idióták meg tapsolnak hozzá.Elvtársak beültetve az irodákba hatalmas pénzekért,hogy mennyi veszteséget termel egy állami cég,az meg ki a faszt érdekel?...majd a közösből kipótoljuk.Okádék banda, az ország parazitái.
CsipkeRózsa
Nem arról volt szó, hogy nonprofit szervezetek legyenek?

Remélem, működik a 98 %-os SzJA?
panellproli
Még ellenzékben köpködtek, hogy mennyi a vezetők bére, és maximalizálni kell két millió forintban. Most meg a seggnyalók díjazása a csillagos ég. A pórnép meg dögöljön meg
Desischado
A postai dolgozók meg 90, 100 000 ft-os bért kapnak! Hogy dögölne meg az összes here!
papa.49
@CsipkeRózsa: Dehogy, már eltörölték, mióta az ő embereik kapják ezt a pofátlanul sok pénzt a semmire !!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.