Hiába szűnt meg tavaly több tucat kormányzati háttérintézmény, mégsem csökken az állam mérete, ráadásul folyamatosan drágul a működtetése is. 2010-ben, a második Orbán-kormányban tíz miniszter mellett alig száz államtitkár és helyettes államtitkár volt, ez mára tizenkét miniszterre és több mint 150 államtitkárra, helyettes államtitkárra hízott, a különböző megbízottakról, biztosokról nem is szólva – írja a Világgazdaság.

A 2010-es zárszámadás szerint az akkori kilenc minisztériumban több mint 5700-an dolgoztak, a legtöbben, 997-en az akkor még Nemzeti Erőforrás Minisztériumának nevezett tárcánál.

A Kormany.hu-n fellelhető dokumentumok közé mindössze két minisztérium tölti fel rendszeresen a foglalkoztatotti létszámát: a földművelésügyi tárcánál közel kétszázzal dolgoztak többen június végén, mint 2010-ben, 932-en, míg a Honvédelmi Minisztériumban csaknem 150 fővel többen, 647-en.

Két minisztérium esetében a tavalyi éves beszámolóból derül ki, hogy mekkora létszámmal dolgoztak: a fejlesztési tárcánál majdnem megháromszorozódott, 912-re nőtt a foglalkoztattak száma, míg a Külgazdasági és Külügyminisztérium mintegy harmadával hízott 989 főre.

További részletek a Világgazdaságban.

Címlapkép: Youtube

26 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
@Horizont: Teljesen igazad va,de még a barmok azt hiszik,hogy a csuti a vezérbika,akkor hiába vanna a nyaloncok túlerőbe. Kéne pár bátor ember a kenellből amelyik kiharapja a csordavezér tökét
Horizont
@cikicakk55: Na sajnos pont bátor emberekből van hiány ! :(
cikicakk55
@Horizont: A másiik meg az,hogy van az a pénz amiért a g..it is jobb nyalni,mint kiköpni.
1magyar
Pedig munkaerőhiány van állítólag a szabadpiacon, miért kell nekünk eltartani a duplázott államot?
Horizont
@1magyar: Te sem gondolod komolyan, hogy majd elmennek "dolgozni" ???

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél