Hiába szűnt meg tavaly több tucat kormányzati háttérintézmény, mégsem csökken az állam mérete, ráadásul folyamatosan drágul a működtetése is. 2010-ben, a második Orbán-kormányban tíz miniszter mellett alig száz államtitkár és helyettes államtitkár volt, ez mára tizenkét miniszterre és több mint 150 államtitkárra, helyettes államtitkárra hízott, a különböző megbízottakról, biztosokról nem is szólva – írja a Világgazdaság.

A 2010-es zárszámadás szerint az akkori kilenc minisztériumban több mint 5700-an dolgoztak, a legtöbben, 997-en az akkor még Nemzeti Erőforrás Minisztériumának nevezett tárcánál.

A Kormany.hu-n fellelhető dokumentumok közé mindössze két minisztérium tölti fel rendszeresen a foglalkoztatotti létszámát: a földművelésügyi tárcánál közel kétszázzal dolgoztak többen június végén, mint 2010-ben, 932-en, míg a Honvédelmi Minisztériumban csaknem 150 fővel többen, 647-en.

Két minisztérium esetében a tavalyi éves beszámolóból derül ki, hogy mekkora létszámmal dolgoztak: a fejlesztési tárcánál majdnem megháromszorozódott, 912-re nőtt a foglalkoztattak száma, míg a Külgazdasági és Külügyminisztérium mintegy harmadával hízott 989 főre.

További részletek a Világgazdaságban.

Címlapkép: Youtube

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
cikicakk55
Szinte nincs olyan nap, mikor ne hallanám, vagy olvasnám,hogy megint felállítottak egy új bizottságot, valami alibi ügy kivizsgálására. Ha ezeket egyszer sikerülne elkapni,az egész bagázst bezárnám egy hatalmas terembe,ahol körben tévék lennének, és éjjel nappal ordítaná a fülükbe és az szemükbe ( majdnem agyukat írtam), hogy 1989 óta miket hazudtak. Orbán akkor oott már csak egy lenne a sok közül. Senki nem védené meg. Szerintem Rezsi Szilárd az első órában szét kapná darabokra. Nem kell ezekre sor tűz,elintézik ezek egymást,mikor a törpe már ugya akkora mint az óriás. A TEK meg kiabálná befele,hogy ROSZ MOST NEKTEk!
cikicakk55
@Horizont: Teljesen igazad va,de még a barmok azt hiszik,hogy a csuti a vezérbika,akkor hiába vanna a nyaloncok túlerőbe. Kéne pár bátor ember a kenellből amelyik kiharapja a csordavezér tökét
cikicakk55
@Horizont: A másiik meg az,hogy van az a pénz amiért a g..it is jobb nyalni,mint kiköpni.
1magyar
Pedig munkaerőhiány van állítólag a szabadpiacon, miért kell nekünk eltartani a duplázott államot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.