Hiába szűnt meg tavaly több tucat kormányzati háttérintézmény, mégsem csökken az állam mérete, ráadásul folyamatosan drágul a működtetése is. 2010-ben, a második Orbán-kormányban tíz miniszter mellett alig száz államtitkár és helyettes államtitkár volt, ez mára tizenkét miniszterre és több mint 150 államtitkárra, helyettes államtitkárra hízott, a különböző megbízottakról, biztosokról nem is szólva – írja a Világgazdaság.

A 2010-es zárszámadás szerint az akkori kilenc minisztériumban több mint 5700-an dolgoztak, a legtöbben, 997-en az akkor még Nemzeti Erőforrás Minisztériumának nevezett tárcánál.

A Kormany.hu-n fellelhető dokumentumok közé mindössze két minisztérium tölti fel rendszeresen a foglalkoztatotti létszámát: a földművelésügyi tárcánál közel kétszázzal dolgoztak többen június végén, mint 2010-ben, 932-en, míg a Honvédelmi Minisztériumban csaknem 150 fővel többen, 647-en.

Két minisztérium esetében a tavalyi éves beszámolóból derül ki, hogy mekkora létszámmal dolgoztak: a fejlesztési tárcánál majdnem megháromszorozódott, 912-re nőtt a foglalkoztattak száma, míg a Külgazdasági és Külügyminisztérium mintegy harmadával hízott 989 főre.

További részletek a Világgazdaságban.

Címlapkép: Youtube

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
hetöndöe
"2010 óta a költségvetésben a személyi kiadások – amelyeknek csak egy kisebb részét képezi minisztériumokban dolgozók bére – a duplájára nőttek 2015-re (981,5 milliárdról 1960,6 milliárd forintra), és azóta is folyamatosan emelkednek. A jövő évi büdzsében már 2407,2 milliárd forintos előirányzat szerepel. Arányaiban is többet költünk a bürokráciára: amíg hét éve az összes kiadás 7 százalékát emésztette fel az állami dolgozók bére, addig ez jövőre már 12 százalék lehet. A témában júliusban megkerestük az összes minisztériumot, mindeddig sehonnan sem kaptunk választ."

Tapsoljatok idióta nyaligátorok!
papa.49
,,Radikálisan csökkentjük a minisztériumok, és az ott dolgozók számát,, mondta egyszer ezt a hazugovics 2009. ben, hát úgy nézem EZ TÖKÉLETESEN SIKERÜLT NEKIK, mint minden amihez hozzányúltak !!!
Nessy
További probléma ezekben a státuszokban pártkatonák kerültek, akik inkább rontanak, mint javítanak. Művészet ennyi pancser, semmihez nem értő léhűtőt begyűjteni! Akik meg értenének hozzá, azokat kirúgják, elvégre a szakértelem bolsevik huncutság!
human
@Nessy: Aki ért valamihez, az átlátja a dolgokat. Nem szerencsés a mai politikai légkörben az ilyen ember.
A központosított hatalom úgy működik, hogy egy-egy parancsot kiadnak egy államtitkárnak, miniszterelnöki megbízottnak, újságírónak, strómannak, művésznek. Ezek nincsenek egymással kapcsolatban, de ami utasítást végrehajtanak az egy komplex terv része, ami szépen összeáll a végén.
quadrocopter
@Hellcat: Ez olyan pofátlan hazugság volt, mint a "200 főre csökkentjük a parlament létszámát!" Azt nem tette hozzá, hogy a kiesőket szintén el kell tartanunk, mint államtitkárok és helyetteseik!
Sunyi redves patkány!
Perwool
@hetöndöe: "Tapsoljatok idióta nyaligátorok!"
Ezek még az anyjuk akasztásának is tapsolnának, csak Orbán legyen a hóhér!

p.coldline.hu/2017/08/11/2612589-20170811-I03UbX.jpg
Hellcat
@quadrocopter: "Ez olyan pofátlan hazugság volt, .." mint minden ami kijön a fideszesek száján.
quadrocopter
@Hellcat: 7

Ezek a tetvek csupa hazugsággal, illegitim módon kerültek hatalomra is!
human
Az is megkétszereződés ha derékban keresztben vagy fejben hosszában? Mert akkor tőlem nyugodtan.
peterkelemen
Szórják a magyar adófizetők pénzét hisz a birkák semmit sem tesznek csak bégetnek.
Perwool
@bakcsubakka: Dom Pérignon bár nem azt érdemelné!
panellproli
Ez is egyike azoknak a számtalan intézkedéseknek, amikkel homlok egyenest mást igért a választások előtt. Mindenben mehazudtolja korábbi önmagát ez a sátán fajzat és követői
cikicakk55
Szinte nincs olyan nap, mikor ne hallanám, vagy olvasnám,hogy megint felállítottak egy új bizottságot, valami alibi ügy kivizsgálására. Ha ezeket egyszer sikerülne elkapni,az egész bagázst bezárnám egy hatalmas terembe,ahol körben tévék lennének, és éjjel nappal ordítaná a fülükbe és az szemükbe ( majdnem agyukat írtam), hogy 1989 óta miket hazudtak. Orbán akkor oott már csak egy lenne a sok közül. Senki nem védené meg. Szerintem Rezsi Szilárd az első órában szét kapná darabokra. Nem kell ezekre sor tűz,elintézik ezek egymást,mikor a törpe már ugya akkora mint az óriás. A TEK meg kiabálná befele,hogy ROSZ MOST NEKTEk!
cikicakk55
@Horizont: Teljesen igazad va,de még a barmok azt hiszik,hogy a csuti a vezérbika,akkor hiába vanna a nyaloncok túlerőbe. Kéne pár bátor ember a kenellből amelyik kiharapja a csordavezér tökét
cikicakk55
@Horizont: A másiik meg az,hogy van az a pénz amiért a g..it is jobb nyalni,mint kiköpni.
1magyar
Pedig munkaerőhiány van állítólag a szabadpiacon, miért kell nekünk eltartani a duplázott államot?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.