Ismét lesz vízi- és légiparádé, állítólag "az egyre erősebben érzékelhető közönségigény" nyomására.

Öt év szünet után ismét lesz légi- és vízi parádé a Duna Országház előtti szakaszán augusztus 20-án, 10 és 11 óra közt. Többek közt három Gripent is láthat majd a közönség a légiparádén, amelyet állítólag a közönség igényére szerveztek meg újra – tudta meg az Indóház Online közlekedési portál Talabos Gábortól, a légiprogram felelősétől.

A Duna felett rajékkötelékben áthúzó Gripenek mellett a haderő újabb szerzeményei, két cseh gyártmányú Zlin Z-242-es egymotoros kiképzőgép is érkezik, valamint szintén a szolnoki bázisról az egykori mentőgépeket, az egyhajtóműves Mókuskákat láthatják majd a nézők.

Ezután három, jóval nagyobb, kéthajtóműves forgószárnyas húz át a Lánchíd és a Margit-híd közötti légtéren, a katonák Mi-8-as, illetve 17-es szállító helikopterei. A portál feltételezése szerint közülük legalább kettő nagyjavításon átesett Mi-17-es lesz, azok közül, amelyeket nemrég szállítottak vissza Magyarországra az orosz partnertől, majd helyezték újra szolgálatba őket.

 

Ezután következnek a polgári gépek: először Illés Tamás műrepülőszámát láthatják az érdeklődők, majd Imreh Lajos manővereit egy Mi-2-es helikopterrel. Őket a Pannon Air Service háromgépes köteléke követi.

Záróprodukcióként ejtőernyős-ugrásokkal készülnek, de ennek részletei még pontosítás alatt állnak. 

A programot szervező Talabos Gábor az iho.hu-nak azt mondta: az augusztus 20-i ünnepi program szervezői az egyre erősebben érzékelhető közönségigény hatására döntöttek úgy, hogy a sok évtizedes hagyománynak megfelelően ismét megrendezik a vízi- és légi parádét.

Címlapkép: Pixabay / Ho7dog CC0

28 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
human
@anka: Felcsúton ma avatta fel a Kétfarkú Kutya Párt a felcsúti űrállomást. Holnap lesz az első kilövés.
anka
@human: - és kit lőnek ki? - a csútit vagy a patakit? :D
papa.49
@staro2: A cirkusz árából többet lehet lopni, tehát csak cirkusz lesz ...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.