A 2005-ben kiadott körözés januárban járt volna le.

Csaknem tizenkét év bujkálás után fogtak el egy sikkasztás miatt körözött magyar férfit Bulgáriában – közölte a rendőrség a police.hu oldalon pénteken.

A 49 éves férfi ellen 2005 szeptemberében adott ki a bíróság – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) kezdeményezésére – nemzetközi és európai elfogatóparancsot sikkasztás gyanúja miatt. A körözés érvényessége 2018 januárjában járt volna le – írták.

A KR NNI Célkörözési Alosztálya az ENFAST (Célkörözési Egységek Európai Hálózata) elnevezésű nemzetközi együttműködés keretében – amely az európai rendőri szervek munkatársai között közvetlen kapcsolattartást tesz lehetővé – megállapította, hogy a keresett férfi Bulgáriában bujkál.

A magyar nyomozók közreműködésével a bolgár rendőrök csütörtökön a tengerpart közelében lévő rejtekhelyén igazoltatták a férfit, aki először más nevére kiállított igazolványt mutatott fel. A bolgár nyomozók kétséget kizáróan megállapították a férfi személyazonosságát, elfogták, majd őrizetbe vették. Magyarországnak történő kiadatásáról a későbbiekben döntenek.

16 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
@nezelodo: a magyar jogszolgáltatásnak köze nincs az igazsághoz. Ha Iustita szeméről levennék a kendőt, látható lenne, jobban könnyezik, mint a máriapócsi szent szűz.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
eszegfu
@papa.49: tegnap 19:43 Szinte biztos vagyok benne, hogy valaki "befujta"... hiszen több, mint 10 évig körözték, esetleg nyomoztak, mégsem találták meg.
Equus
@eszegfu: lehet, h egy postás volt, aki eladta a bicóját, h egy kis pénzhez jusson... de kell a hírverés a népi milíciának.
eszegfu
@Equus: 12:57 Én biztos helyről tudom -- mert üzleti kapcsolatban voltam az illetővel -- ez az ember eltünt a görög tengerben, de a biztositóknak gyanus volt (több helyen kötött életbiztositást)... évekig nyomoztak, mig u.igy a határidő letelte előtt 1-2 héttel a saját apukája "nyomta" fel a jutalom miatt. (Pontosan tudták a nyomozók, hogy nem halhatott meg, de minden erőfeszitésük ellenére csak "topogtak" egyhelyben.) Addigra a felesége ujra férjhez ment + gyermeke is született itt M.o-n, méghozzá annak tudatában, hogy él a férje, hiszen együtt "eszelték" ki a halálát.
Equus
@eszegfu:rohadjon meg az apja lelke is ... a kapott pénzt csak gyógyszerre költhesse és éljen 130 évig - tolószékben, pelenkában, süketen, vakon és némán
Equus
@Equus: csak, hogy világos legyen: a gyermekét felnyomó apukára gondoltam!
eszegfu
@Equus: Valami hasonlókra gondoltam én is... annál is inkább, hogy a biztositó nem fizetett a feleségnek és a fia pedig a mindennapos stiklik, átverések után ténylegesen, a 2 kezével dolgozott (egy kis cseh faluban "mindenes" mühelye volt és nagyon szerették őt is + a munkáját is).

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.