Aláírásgyűjtés indult az euró magyarországi bevezetéséért. Ezt Ujhelyi István, az MSZP európai parlamenti képviselője jelentette be pénteken a Szigeten, a Nemzeti Ifjúsági Tanács európai vitáján – tudta meg az atv.hu. Az Európai Unió alapvető átalakulás előtt áll, rövid időn belül formát ölt az úgynevezett kétsebességes európai modell, amelyben éles határvonal húzódik majd a haladó mag-országok és a lemaradni akaró, saját unortodox útjukat járni akaró leszakadó tagállamok között. Az már most is biztosan látszik, hogy a választóvonal a közös valuta használata lesz az érintett tagállamok között. Az Orbán-kormány illiberális politikájával már világossá tette, hogy nem akar a haladó államokkal tartani, inkább a leszakadást, az Unió árnyékosabb perifériáját választja, még akkor is, ha ez a meglévő előnyök elvesztésével jár. Jól látszik, hogy az euro-zóna tagországai magasabb sebességre kapcsolnak, szorosabbra fűzik együttműködésüket, amely további fejlődésüket és stabilitásukat is...

Forrás: napi.hu
Feltöltő: peterkelemen
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

23 hozzászólásarrow_drop_down_circle

karma1
@nevemnick: Annakidejen, amikor beleptunk az Unioba, a magyaroknak azzal magyarazta a mindenkori vezetoseg - es itt kezdodott a merhetetlen korrupcio es lopas ! -, hogy azert nem vezetik be az eurot, mert az (egyszeri) atallaskor kb. 25 % erteke a penznek el fog tunni, es ugyebar ok nem akarjak megroviditeni a magyar embereket, hiszen mindenkinek jar a teljes megkeresett penz.
HA bevezettek volna indulaskor az eurot, ahogy pl. Finnorszagban tettek , akkor nem lett volna devizahiteles atvaltasi lenyulas, es manyup penz ellopasi lehetoseg!
Azota, amiota az Unioban vagyunk, a mindenkori penzugyminiszter a forint-euro relacio mozgasan nyereszkedik, a talalt milliardokat ugy nyelik le, mint kacsa a nokedlit...
Ja kerem, ha euro lenne, nem lehetne 47 ezer forintos kozmunkabert megallapitani, mert akkor kiderulne, hogy egy hora a magyar allam egy kozmunkasnak 130 eurot ad fizetes gyanant, ami kb. egy napi ber az unioban.
Na, ez mar akkor reges regen kiverte volna a biztositekot a legalulmuveltebb fidesznyiknel is.
Igaz viszont, hogy akkor az arucikkeknel sem 1200 forint lenne egy kilo serteskaraj, hanem 3.20 euro... Eltunnenek a nullak, a sokjegyu szamok.

AKKOR ontudatara ebredt volna a magyar, de igy mindenkit lehet hulyiteni, a sulyos forintmilliardokat, amit az allam stadionepitesre meg sajat zsebbe elvandoroltatott, a magyar atlagpolgar ingerkuszobet meg sem erinti...

Kicsit keson ebred Ujhelyi, de talan meg nem keso.
Aki teheti, irja ala a peticiot, legyen euro Magyarorszagon, hogy vegre rajojjon a magyar, hogy 15 eve szopatjak oket.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
nevemnick
@emerencia: (ma 06:03) gondolod, hogy van még mit ellopni a nincstelenektől? Csak azért kérdezem, mert az eus pénzt a beérkezése előtt már szétosztják.
kokopelli
folytatás)
alacsonyabb mint 3% deficit
-adósság kissebb mint 60%-a a BIP-nek
-váltókurzusstabilitás
-Jogi normái a Maastricht szerz.-nek
-Kamatkonvergencia...
kb. ennyi címszavakban,de utánanézhető a neten! :=))
karma1
@kokopelli: Azert almodozni meg lehet, nem???...:o)) Kulonben pedig asszem, hogy a csatlakozaskor szerintem sokkal jobbak voltak a kondiciok, most mar iszonyu hatranyban vagyunk az allamadossagban, nincs 3 % alatt az inflacio, es a tobbi feltetlt is inkabb alulrol ugatjuk...
kokopelli
@karma1: ...a problémájuk az lesz,hogy mindent ki kell teríteniők az asztalra!
Az EU nem akar mégegyszer felhiggulást! ..gondolom..! :o ))
karma1
@kokopelli: Pontosan... Ezert nem fogunk sose csatlakozni, csak szeretnenk...
emerencia
@nevemnick: A nincstelenektől is van mit ellopni. Pl. elzárni őket az egészségügyi szolgáltatásoktól, iskolától, jogszolgáltatástól, stb. vagyis itt inkább a rájuk költött költségeken lehet spórolni. Ezen kívül hatalmas lehetőségek vannak még az európai mércével mérve a több milliói szegény de dolgozó/nyugdíjas bennszülött javainak lenyúlására. Már eleve kevés jövedelmet kell nekik juttatni melynek következtében állítólag az átlag vásárlóerő hazánkban már most az EU-snak a kétharmada. Ezzel is lehet rombolni a belső piacot, és gajra vágni a vállalkozásokat mely a narancsnyaloncok vagyonát fogja gyarapítani. :-( Ebben a társadalmi kategóriában továbbá rengeteg a lakástulajdon. Csak olyan nyomorult helyzetbe kell hozni őket, hogy kénytelenek legyenek megszabadulni akár még a kis alapterületű szűk otthonaiktól is, de nem szeretnék további tippeket adni. Magyarországnak nincsenek gyarmatai ezért a sötétebb történelmi korszakokban (mint ez a mostani) a gengszter hatalom rendszeresen kifosztja a saját polgárait.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.