Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombaton az ország keleti részén felhőszakadások és heves zivatarok lehetnek, Pest megyében széllökésekre kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint ugyan a hőség vasárnapra keleten is megszűnik, de szombaton a Tiszántúlon még 25 fok körül alakul a napi középhőmérséklet.

Széllökésekre figyelmeztetnek Közép-Magyarországon

A Dunántúli-középhegység, Balaton, Pest megye térségében szombaton az északnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések helyenként 60-70 km/h körül alakulnak. Késő este, éjszaka a Zemplén, Bodrogköz, Nyírség tájain az északkeleti szél fokozódhat viharossá. 

Széllökések és felhőszakadás lehet az országban – a riasztást is kiadták

Széllökések és felhőszakadás lehet az országban – a riasztást is kiadták

A széllökések miatt a meteorológiai szolgálat elsőfokú figyelmeztetést is kiadott több járásra.

Az ország keleti részén zivatarok lehetnek

Szombaton délután eleinte csak néhol – főként déli határvidéken, Alföld déli, délkeleti részén, illetve az északkeleti határvidéken alakulhat ki zivatar. Kora estétől dél felől az ország keleti harmadán, Tiszántúlon egy kiterjedt zivatarrendszer kialakulása várható. Széllökések és felhőszakadás lehet az országban – a riasztást is kiadták

Széllökések és felhőszakadás lehet az országban – a riasztást is kiadták

A zivatarokat felhőszakadás (rövid idő alatt 20-30 mm csapadék), viharos (helyenként 70-80 km/h körüli) szél, jégeső kíséri. Este néhol heves zivatar kialakulása is valószínű 90 km/h-t meghaladó széllel és nagy méretű jéggel. Az éjszakai órákban további intenzív csapadék (eső, zápor, zivatar) várható a keleti országrészben, így összességében több helyen is hullhat ~20-50 mm csapadék. 

A meteorológiai szolgálat a keleti és délkeleti határszél mentén több járásra is elsőfokú figyelmeztető előrejelzést adott ki heves zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

(Fotók: met.hu)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.