Több mint 50 vasutas elbocsátását tervezi a MÁV, a VDSzSz Szolidaritás szeptemberre sztrájkot hirdet, ha addig nem oldódik meg a helyzet.

Sztrájkot hirdet szeptemberben a VDSzSz Szolidaritás a MÁV-START-nál, ha nem vezet eredményre a szakszervezet által augusztus 11-én kezdeményezett kollektív munkaügyi vita.

A szakszervezet értesülése szerint a MÁV-START alá tartozó Utasellátó központ vezetése ugyanis csoportos létszámleépítésre készül: több mint félszáz vasutas elbocsátását tervezi, akik többségében hálókocsi kalauzok, étkezőkocsikon szolgálatot teljesítő szakácsok, felszolgálók.

A VDSzSz Szolidaritás közleménye szerint "a törvényes kereteken belül mindent elkövet azért, hogy tagjai, a vasutas munkavállalók ne kerülhessenek utcára, ne váljanak munkanélkülivé, így családjuk és önmaguk megélhetését ne segélyekből, könyöradományokból lehessen csak ideig-óráig biztosítani."

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
Ja a köcsög gaskó banda most ébredezik, eddig hol voltatok köcsögök, toltátok viktor szekerét idióták.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
desiro
Ja a köcsög gaskó banda most ébredezik, eddig hol voltatok köcsögök, toltátok viktor szekerét idióták.
simmering73
Egy hónapja sincs, hogy fejpénzt fizetett a máv ha minden vasutas visz magával még egy embert. Ilyen jól sikerült az akció?
Edmond Dantes
Hova tűnt a "Hív a vasút,hív a MÁV" jelszó? Dávid Ilona vezérigazgató asszony megkapta a sok milliós prémiumát,ezt az összeget ezért most el kell venni ötven vasutas családtól?
solidedge
A kapitalizmus egyik bája, hogy az emberből darabszám lett és a munkáltatók kényük-kedvük szerint játszanak az életükkel. Ez a hír is szomorú, mert minden elvesztett munkahely mögött borítékolható az elkeserítő emberi sors. Csak a margóra, hogy a több, mint félszáz sok, de a több mint 50-nél még többnek látszik. Javaslom még a 0,05 ezer és a 0,00005 millió megnevezést.
quadrocopter
Nem baj, Dávid Ilona közben véresre vakarja a muffot unalmában - havi 5 millióért!
Desischado
Szemetek. Közben az igazgató asszony súlyos milliókat kap prémium gyanánt! Hogy rohadna meg az összes here odafent!
karma1
Nem segitene semmi mas, csak egy teljesen atfogo , mindenki altal kokemenyen betartott sztrajk, legalabb 2 napig...
Egybol megtudnak, hol lakik a Joisten...
cikicakk55
Még egy hete sincs,hogy megírták hány száz millió forintos prémiumot osztottak ki a MÁV vezetősége közt. Valamikor úgy volt, abban a , mocskos Kádár rezsimben,hogy prémiumot csak a nyereséget termelő vállalatok oszthattak ki. Ezek szerint annak az 50 elküldött dolgozónak a fizetését osztották szét a vezetőség közt. Hogy nem szakad le a bőr a pofátokról. Igaz,ilyen kormány mellett mindent meglehet csinálni. Ráadásul a díjazottak közül egyik sem jár a lerohasztott vasúti kocsikon sehova.
karma1
Annakidejen Kadar ugy felt a kozlekedesi dolgozoktol, mint a tuztol,. Sokaig nem is engedte meg nekik, hogy szakszervezetuk legyen, es esetleg egy osszehangolt akciot csinaljanak, mint amire most keszulnek a MAV-nal...Aztan persze meg kellett engedni a kozlekedesi dolgozoknak az erdekkepviseletet, de en meg nagyon jol emlekszem arra, amikor karacsony elott rendszeresek voltak a behirdetett sztrajkok, viszont ezeket mindig megelozte azzal a kormanyzat, hogy megadta a dolgozoknak a kovetelesuket - mert azert mindenki tudta, hogy az az emeles bizony jar nekik.
Szoval, a mostani esetben NEM meghatralni, mert gasko meg kirakatdisznek is szart er, nem hogy szakszervezeti vezetonek - ezt mar rengetegszer bebizonyitotta,,,
wpym
Tessek mar olvasni es ertelmezni!!! Ez olyan nehez???

Nem a vegrehajto szolgalatrol van szo, ott nem is lehet letszamleepites, hiszen igy is alig van aki dolgozzon es mukodtesse a szemelyszallitast.
Konkretan az utasellatorol van szo, nem a forgalomnal, minimalberert dolgozo rabszolgakrol!!!

Ime:

www.vdszsz.hu/page/13/artID/6642/html/...
kokopelli
@wpym: ...mint az egykori DDR sorbanállás!...a sor végén:
- Elvtárs mit adnak hogy ilyen hosszú a sor?_
- Nem tudom!
- majd ha ránkkerül a sor megtudjuk!...:o))
kokopelli
@solidedge: (21:44)
..én mindig azt hittem,hogy a MÁV állami cég? :o(
wpym
@kokopelli: A mai retardalt, gyokerek evolucios valtozason mennek keresztul. Csak ok az evollucio tokeletes zsakutcai...
kokopelli
@wpym: csak azért kérdeztem ,mert a Bundesbahn mint állami cég
anno naponta 100millió DM veszteséget "termelt"! Mint Rt. a 2016-os
évet 18 milliárd € nyereséggel zárta! (€: DM=1:2 cca. ) :o))
Clavigo
Ezeket nem sajnàlom..Mūnchen-Budapest..K.I. express..20 -30eur. zsebbe egy "alvò placcért"...Bunkòsàg-sutykòsàg,stb...,Àt kell csoportosítani a csòkos " szopò autòmatàkat"...oszt jò napot.
solidedge
@kokopelli: Az állami cégek is a kapitalista klisét követik.Nyereség orientáltak.
kokopelli
@solidedge:... a privátok nem a klisét követik,hanem a gazdaságosságot,
mert a vezetőséget azonnal kivágják mint a hasasmacskát,ha simliznek!!!
Azt láthattuk a gazdaságok történetében!
Cerberus
@Clavigo: Mindenhol vannak tisztességtelen munkavállalók de a nagyobb részük nem az,ahogy máshol sem.Ezért "sutykóság" bárkiket szopó automatának nevezni.Amúgy biztos szopnak eleget ha olyan utasaik vannak mint maga.Szerintem csoportosítsa át az édesanyját és saját magát is.
kokopelli
@Cerberus:
Én csak az osztrák RailJet-el utazom,mivel pár évvel ezelőtt a magyar
Lehár vagy hasonló Exprest nem engedték át a németek a határon,mert
Jan.1-éigl a tüzvédelmi javításokat nem tudták igazolni,és meg kellett
várni,amíg a német főnök bejön ! 3 órát vártunk a német határon,mire
meg volt az új egyszeri engedély Münchenig és vissza.Nem tudom,hogy
a sógorok visszafelé mit csináltak!
Éjjeli utazás,várakozás ß@r vagonok stb!...soha többé MÁV!
Clavigo
@Cerberus: Vagy " kiszopta " vagy " visszaosztott " ez az 50 -pár hulladék,,azért,,hogy ott lehessen..Nem kár értük...Egyébként ,,,,beszéljünk a Te anyádról,,cimbó...meg azokról,,akiket " bele akarsz csoportosítani "...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.