A Siemens-botrány 12 éve körözött gyanúsítottját kapták el Bulgáriában. Az RTL Híradó információi szerint a 2005-ös Siemens-botrány fő gyanúsítottját fogták el a rendőrök. A rendőrség pénteken közölte, hogy 12 év után őrizetbe vettek egy férfit Bulgáriában, aki ellen sikkasztás miatt több elfogatóparancsot is kiadtak. Ő lehet az az egykori könyvvizsgáló, aki a gyanú szerint 800 millió forintot sikkasztott el néhány év alatt a Siemens hazai leányvállalatától. A gyanú szerint hajléktalanokat nevezett ki cégvezetőknek, velük kötöttek fiktív szerződéseket.

Forrás: hvg.hu
Feltöltő: Equus
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
hááát... dombon ülő juhászkutya legyek, ha értem... van itt egy olyan bűncselekmény, aminek nincs sértettje. A sértett a Siemens lehetne, de ő nem érzi magát annak. A defterdári hiivatal is jól van lakatva, akkor hol itt a gond?
karma1
@Equus: Valoban ugy nez ki, hogy csak az APEH-nek volt hianyerzete, azt viszont a Siemens kielegitette az adohatralek es a bunti befizetesevel.
Talan a Siemenseknel kene kicsit megkapirgalni a dolgot, hogy ki is kaphatott ebbol penzbol? De ahogy nezem, ez nem volt akkora durranas, mert a 800 milliobol 507,6-ot be kellett fizetni az APEH-nak, maradt durvan 292 millio, es ha azt szetosztotta ez a schrodtl vagy ki a siemensesek kozott, meg ugyebar o is tengette az eletet 12 evig Bulgariaban, - hat akkor kinek is erte meg???
Equus
@karma1: meg ki helyett haragszik a magyar állam?
karma1
@Equus: Hat ahelyett, aki kimaradt ebbol a bulibol!...:o))))
Equus
@karma1: ez annyi kérdést felvet... pl. én megbízok egy fickót, h agyaljon ki vmit a kertem szépítésére. Erre ő lerak elém egy tervet és mellétesz egy számlát. Nekem tetszik, kifizetem. Ezután jön a harácsügyi hivatal és azt mondja, h nekik is kell pénz. Rendben, megkapjátok, nem akarok kínlódást. Ezután, annak, akitől én megkaptam és kifizettem a szerződött szolgáltatást a helyettem sértődott állam nekimegy és börtönbe akarja dugni... Miért is?
karma1
@Equus: Jo kerdes. Na, erre mar nem fog valasz jonni, legalabbis nem a valasztasok elott...:o((

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.