Még mindig nincs áram több száz fogyasztónál a Nyugat-Dunántúlon a csütörtök esti vihar miatt. Bajánsenyén és Kercaszomorban szinte a nulláról kell újraépíteni  hálózatot.

Kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban még mindig nincs áram az előző napok viharai következményeként, a szakemberek továbbra is teljes létszámmal dolgoznak a hiba elhárításán – tájékoztatta vasárnap az E.ON szóvivője az MTI-t.

Egyházi Nikoletta elmondta: a középfeszültségű hálózat hibáit már mindhárom – Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala – megyében kijavították. A szakemberek most a kisfeszültségű hálózatot ért károkat hárítják el. A legsúlyosabb a helyzet az Őrségben: Bajánsenyén és Kercaszomorban a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette a vihar, itt gyakorlatilag új hálózatot kell építeni.

A szóvivő kiemelte: a szolgáltató most is teljes létszámmal, a Tiszántúlról és a Dél-Dunántúlról átcsoportosított szakemberekkel, külső partnerek bevonásával, a katasztrófavédelem támogatásával dolgozik az áramhálózatot ért súlyos sérülések javításán. Ugyanakkor még szombaton és vasárnap is nagy számban érkeztek újabb bejelentések károkról – tette hozzá.

Az E.ON számításai szerint a hibák javítása hétfőre is áthúzódhat.

Csütörtök este a nyugat-dunántúli régióban 120 ezer fogyasztónál szűnt meg az áramszolgáltatás a vihar miatt. Széttörtek a kisfeszültségű hálózatoszlopok is, az orkánerejű szél szétszaggatta a vezetékeket, amelyek javítása hosszabb időt vesz igénybe.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Béla333
Nesze neked rezsicsökkentés!
Nincs hálózatfejlesztés, lesz majd többnapos áramkimaradás!
mackoka46
@Béla333: Nálunk azóta vannak áramkimaradások, amióta bedobták a rezsi blöfföt.
Béla333
Sajnos most már komolyan el kell gondolkodnom egy szünetmentes tápegység beszerzésén, az utóbbi időben nemegyszer elment az áram akkor is, amikor nem is volt nagy vihar!
Ha megvenném, többet költenék rá, mint amennyit (állítólag) az áram számlám szerint megtakarítottam!
Hazugság az egész rezsicsökkentés!
Szerintem!
mackoka46
@Béla333: Hazugság az egész rezsicsökkentés! Az hát mint minden más. Ez nem is kérdés !

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél