Szobnál hagyta el Magyarországot szombat hajnalban az a vasúti szerelvény, amellyel újabb hat budapesti metrókocsit visznek ki felújításra Oroszországba – számolt be a Metróért Egyesület a Transportvideos alapján.

Oroszországba vasúton viszik ki a Metrowagonmash gyárába a 3-as metró lepukkant szerelvényeit, és szintén vasúton hozzák vissza a felújított, illetve egyes vélemények szerint teljesen új szerelvényeket.

Az első felújított szerelvény tavaly májusban érkezett Budapestre. A Pandaként vagy Moszkvicsként emlegetett metrókkal azonban sok baj van, többször kivonták már a forgalomból azokat a szerelvényeket, amelyek megkapták az engedélyüket. A Nyugati pályaudvari megállóban történt ajtóprobléma után leállították a régi kocsik kiküldését, amíg a felújítást végző céggel a BKV nem tudott valamilyen megoldást találni a meghibásodásokra.

A Transportvideos szerint a hétvégi volt a tizennegyedik metróvonat a Metrowagonmash gyára felé.

(hvg.hu)

5 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Equus
lábon mennek a metrószerelvények... mi lesz az orosz határnál? Cserélik a zsámolyokat?
Equus
lábon mennek a metrószerelvények... mi lesz az orosz határnál? Cserélik a zsámolyokat?
vladimir putin
@Zeta: nem, mert ezekkel küldöm majd vissza a leendő paksra rögzített atombombám darabjait is!
bencemacska
@Equus: ma, 21:16
Hát furcsa szerelvények. A metrókocsik saját alvázukon, a pőrekocsik meg üresen. Érti valaki?
Azt viszont már értem, miért mennek Szob felé. Feltételezhetően Szlovákián, Lengyelországon keresztül - egy pici(!!!) kerülővel - van kiépített normál nyomtáv.
Yoda69
"A Nyugati pályaudvari megállóban történt ajtóprobléma után leállították a régi kocsik kiküldését, amíg a felújítást végző céggel a BKV nem tudott valamilyen megoldást találni a meghibásodásokra."

sarlos! Hazug geci vagy. Megoldas meg mindig nincs, mert a ket rosszul osszedugott drot, es a fakocka tortenetet csak a birkak szopjak be.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.

Ingyenes hírlevél