Száz határsértőt tartóztattak fel a rendőrök és katonák az elmúlt hétvégén.

Száz határsértőt tartóztattak föl péntektől vasárnapig az ország területén a rendőrök – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 30, szombaton 10, vasárnap 20 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel, állítottak elő, és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron. A román és ukrán határszakaszon 30 határsértőt fogtak el, embercsempészés miatt három gyanúsított ellen indult eljárás.

A március 28-ától hatályos jogszabályok alapján a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet idején a rendőr az ország területén feltartóztathatja és visszakísérheti a határzárhoz a jogellenesen itt tartózkodó külföldit, ha nem merült föl bűncselekmény elkövetésének gyanúja.

Az elmúlt héten az ország területén 221 embert tartóztattak föl és kísértek vissza a rendőrök. A megelőző héten – július 31-étől augusztus 6-áig – ez a szám 251 volt. A román és ukrán határszakaszon 37 határsértőt fogtak el az elmúlt héten – derül ki a rendőrségi összesítésből.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

nezelodo
Hogyan jöttek át azon a szuper drága, és extrán őrzött határzáron azok a migrák annyian, mint a kerítés nélküli Ukrán és Román határon?
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
mackoka46
Orbánc is állandóan megsérti a határokat, mégsem fogják el.
"A pofátlanság határán nincsen vámvizsgálat, mert a pofátlanságnak határa nincs:"
nezelodo
@Pálinkás Pál: Kolléga, a három nap hatvan határsértőt fogtak el és kísértek vissza az ideiglenes határzáron. Az ukrán határon 30-at fogtak el. Szövegértés melyikünknek nincs?
quadrocopter
No, ez a "kritikus tömeg"! Kissé felkerekítve ez az adat az M1-en 5000 fő lesz, a 888..hu-n 15.000, a Magyar időkben meg 60.000, Lézer pedig könnyes szemekkel jelenti be a soros kormánymese napján, hogy mind a 80.000 menekültet elfogtuk, Soros György éppen csak meg tudott menekülni!
quadrocopter
@durbincs: A kérdőjelet a mondat elejére tedd, úgy érdekesebb!
Pálinkás Pál
@nezelodo: légyszi mutasd meg a cikkben azt a sort...ahol azt írják hogy a kerítéses határon!!! Mert én országosat olvastam,nos mi van azzal a szövegértéssel??
nezelodo
@Pálinkás Pál: "és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron" szövegértés kolléga... További jó kekeckedést.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.