Lábasban feltesszük a vizet forrni, kimérjük a sót, amit a vízbe teszünk, és azzal együtt forraljuk. Az uborkát megmossuk, és a két végét 2-3 cm hosszan bevágjuk. Az uborkát ezután tiszta üvegbe tesszük, és beledobjuk a fokhagymagerezdeket. Az uborka tetejére tesszük a megmosott kaprot és a kenyeret vagy a zsemlét. A legjobb, ha egy tiszta gézlapba csavarjuk. A teljes cikket a forrásban lévő linken érheted el.

Feltöltő: Veress Máté
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

9 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
wagabund
..."Hogyan készítsünk tökéletes kovászos uborkát?"...

úgy, hogy a piacon (de újabban az osanban is) veszek egy fél kilót a kedvemre való ízű kovászosból, oszt jónapot.
anka
@wagabund: - én most tettem..., mert úgy olcsóbb!
wagabund
@anka: az áráról már nem is beszélve.
anka
@wagabund: - 590 FT a félkiló vödrös kovászos, 1 kg uborka 210 + kapor 100 + a foghagyma legyen 50..., csak olcsóbb! - és finomabb, ami a lényeg!
wagabund
a jó ízű vödrös fél kilós kovászos az áruházban raklapról 300.-/vödör, a piacon 500.-

na én háromszázért nem piszmogok, mert azonnal enni akarom...ráadásul jó.
wagabund
@Csizmás Kond: óóóó... az igen..úgy megfosat, hogy sosem jössz ki a budiból.
Csizmás Kond
@wagabund: ...ez nem igaz...már ki van próbálva.
wagabund
@Csizmás Kond: értettem...egyelőre ízlelgetem a gondolatot...majd ha lesz bátorságom, kipróbálom.

azt tudom, hogy távolkeleten a rettenetes páleszt csak uborkával éltem túl.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.