Hétfő estére állították helyre az áramszolgáltatást az Őrségben az E.ON szakemberei, a csütörtök éjszakai vihar okozta károk felszámolása azonban a következő napokban is folytatódik – közölte az áramszolgáltató szóvivője az MTI-vel.

Varga Ivett tájékoztatása szerint a Nyugat-Dunántúlon összesen 120 ezer fogyasztónál volt áramszünet az ítéletidő következtében, amely az áramhálózatban is súlyos károkat okozott.

A vihar során kétezer ponton sérült a villamos hálózat, leszakadó ágak, fák dőltek a vezetékekre, oszlopok fordultak ki a helyükről – mondta.

Hozzátette: kollégáinak száz kidőlt villanyoszlopot kellett felállítaniuk, 20 kilométernyi vezetéket kellett újra felépíteni.

Közölte, a legnagyobb pusztítást az Őrségben végezte a vihar, Bajánsenyén például a falu villamos hálózatának kétharmadát megsemmisítette, Velem közelében pedig egy lápos területen dőltek a vezetékekre fák, ott a helyszín megközelítése is komoly kihívást jelentett.

Varga Ivett elmondta azt is, hogy szakembereik ugyan mindenütt helyreállították az áramszolgáltatást, de több helyen a munka gyorsítása érdekében ideiglenes műszaki megoldásokat alkalmaztak, ezért a következő napokban itt még lehetnek rövidebb ideig tartó tervezett szünetek az áramszolgáltatásban, ezekről a települések polgármestereit előre tájékoztatják.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.