Mivel nem volt ülőalkalmatosság a megállóban, ezért a járdaszegélyen üldögélt egy terhes nő, míg meg nem jött a busz. Ott azonban nem engedték leülni, végül a rendőrséget is kihívták.

Meglehetősen furcsa történet kerekedett egy buszra várásból Gyálon. 

A Bors cikke szerint az 55-ös buszra várt egy terhes nő a kétéves kislányával és az anyjával, és mivel a megállóban nem volt ülőalkalmatosság, a járdaszegélyre ült le, míg nem jött a busz. 

Akkor felszállt, karján kétéves gyerekével, és le is ült a buszon, azonban a sofőr ráförmedt: "láttam, hogy a földön ült, álljon fel azonnal!"

Azt hittem, rosszul hallok, jól láthatóan nem voltam koszos, a nadrágomat még le is poroltam. Az anyukám és egy másik utas is kiállt mellettem, de a sofőr hajthatatlan volt és azt mondta, hogy rendőrt hív, ha nem szállunk le. Végül leszálltunk, a rendőrök is megérkeztek, akik azt tanácsolták, hogy tegyek bejelentést a Bu­dapesti Közlekedési Központnál

- mondta el a nő a lapnak.

A Bors kereste a BKK-t, ahonnan a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt-hez irányították át őket.

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

34 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
A jegy nélkül, büdösen utazó maga alá ülésre hugyozó homlesst nem zavarják le.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
mackoka46
Így mennek a dolgok a szégyentelen botrány országban.
lópicigáspár
Ész megáll! Van még ép elméjű sofőr itthon!?
Cefi
A jegy nélkül, büdösen utazó maga alá ülésre hugyozó homlesst nem zavarják le.
quadrocopter
Mi a bánatos rohadt szar van Genyóföldön? A közlekedésnél csak állatok és barmok vannak?
ila51
@Cefi: azok nem sunyiban ülnek le , még másnap is érzik a helyük...na meg amikor az ablaküveg is őrzi a nyomukat , egy kis szunya után
Csizmás Kond
...az azért még nem biztos hogy ebből a sztoriból nem hiányzik még valami...
Equus
a 14 éves anyuka a 2 éves gyerekével, terhesen kuporog a 26 éves nagymama mellett a járdaszigeten... és még a nadrágját is leporolta. Második terhessége a 3. hétben jár, akkor szabadult a bátyja. ahham...
nemkati
@Equus: Ennél az sokkal jobb lett volna, ha nem szólsz semmit.
Equus
@nemkati: hm... mi a baj... csak felvetetem egy másik olvasatot is? Nem zárja ki semmi... Ok nélkül egyetlen sofőr sem púposkodik. Vhogy nem gömbölyű a sztori. Olyan... de jó lenne megint sápítozni, kotkodálni vmi miatt... olyan... feminás...
Equus
@nemkati: még vmi... az 55-ös buszról volt szó... mi köze annak a Volánbuszhoz? A Bors c. tudományos folyóirat "újságírója" unatkozott és bedobott egy kacsát?
nemkati
@Equus: Ide van írva, csak olvasd el:
"A Bors kereste a BKK-t, ahonnan a járatot üzemeltető Volánbusz Zrt-hez irányították át őket."

Mellesleg azt sem zárja ki semmi, hogy egy rendesen öltözött anyuka volt az illető. Nem kell ahhoz semmiféle előzmény azon kívül, hogy a sofőr szerint az volt a baja az anyukával, hogy előzőleg a járda szélén ült. Azok után, hogy volt olyan eset is amikor a mozgássérültet nem volt hajlandó felengedni a vezető a buszra.
wagabund
@Equus: a város körül kiszervezett járatok vannak, például volános..ott nagyobb a szigor...
JAJMÁR
@Equus: Egy hírt sem lehet 100%-ig elhinni. De mégis, ha azt olvasnád, hogy a 14 éves anyuka terhesen, karján a 2 éves gyermekével, a piszkos nadrágjában még le is akart ülni a buszon, ezért a sofőr "lezavarta", helyeselnéd!
"A gonoszság a gondolattal kezdődik"!
Lehet, hogy ülsz még öregen és fájós lábbal a járdaszegélyen és ott is hagynak, baszki!
Nessy
@JAJMÁR: Nem is kell olyan nagyon öregnek lenni. Elég ha megbotlasz és egy nyári délután térdre esel a Batthányi téren. Abban a pillanatban "láthatatlanná" válsz, és a honfitársak legalább kikerülnek, és nem rugnak arrébb. Két Müncheni fiatal ember volt, akik segítettek.
Nem vagyok, roma, sem migráncs, sem hajléktalan.
Ne ítélj, hogy ne ítéltess!
JAJMÁR
@Nessy: Elképesztő! Remélem azóta már jól vagy.
Nessy
@JAJMÁR: Kösz, ez a migráncs mizéria kellős közepén volt. Bár lehet, hogy ma sem járnék jobban. Szerencsére stabil csontjaim vannak, pár kék folttal megúsztam. Egy tény, hogy ha nehezebben lépsz fel a villamos lépcsőre, mindig akad "jóindulatú" valaki, aki megjegyzést tesz.
Ami az ijesztő, hogy gyakrabban az idősebbek.
Equus
@Nessy: mint minden, ez sem fekete vagy fehér... saját töri: egyik haveromhoz igyekeztem egy Bp. melletti kisváros egyik meelékutcáján, akkor egy sajátos zöld színre festett 3-as BMW-vel. Az aszfaltozott mellékúton egy idősebb férfi üldögélt az eldől bicója mellett a jobboldali sáv közepén. Megállta. A haverom nevelőapja volt, kora délután istentelün bebaszva.János bácsit besegítettem a kocsimba, bicóját beszuszakoltam a csomagtartóba és nyomulás. Haverom anyja azzal fogadott, h hol itattam le Jani bácsit. Tisztáztuk: sehol. Aztán eltelt néhány nap. 3-4 nap múlva az egész utca tudta, h a furazöld színű BMW elütötte a Janibácsit, de csókosok a rendőrök, ezért nem jött mentő és nem volt helyszínelés sem. Ezt több, ablakát folyton figyelő nyugdíjas állította. Mint kiderült, még a templomban is beszédtéma volt szegény Jancsi bácsi esete a BMW-s fickóval.
Talán ezért sem lelkesednek olyan sokan a felkérés nélküli segítségnyújtásban.
Ami a saját törit illleti, én az egészet leszartam. Csak nyávogjanak. Legközelebb talán egy év múlva, ha láthatnak.
nemkati
@Equus: Ezért aztán előálltál egy mesével, hátha jó sokan lesznek, akik elhiszik. Gratulálok, te is rendkívül tanulékony vagy. Még sokra viszed.
Equus
@nemkati: nem tom, mi vagy Kati helyett. Egyet tehetsz: húzd meg... nincs szükdésegem a sajátos, gyöpös agyadra... nem kell a szavazatod, öreglány... simgasd meg a macskádat, meséld el kukkoló barátnőidnek, h miyen jól megmondtad, oszt kopjál le...
Nessy
@nemkati: Az ördög vigye, én sajnos nem kitaláltam, megéltem. Azóta is rossz érzésem van a Batthányi téren, pedig gyakran járok arra.
Lehet, hogy furán hangzik, egy kis településen bizony vigyázni kell, mert olyasmit is rád fognak, amire álmodban nem gondoltál.
wpym
Ha igaz az eset, akkor mi ertelme volt a sofor magatartasanak?
justhpeter
Teljesen mindegy ki mit mond. Ha egy terhes nőt nem engednek leülni a buszon és rendőrt hívnak hozzá, az már a Balkán sötétebbik oldala. Ott már nincs segítség.
Equus
@justhpeter: ahham... tehát, ha egy veszett róka éppen vemhes, akkor azt nem szabad kilőni... értem
bencemacska
Lehet, hogy csak jegyet kellett volna venni?-:(((
Nem jön ki a rendőrség, azért, mert a sofőr indok nélkül kéri! Nem tudom elképzelni, hogy csak ennyi volt: ne üljön le!
Nonszensz az egész cikk!
Equus
@bencemacska: nem először: egyetértünk.
justhpeter
@Equus: Érdekes vélemény, még érdekesebb lenne, ha az emberek közt is bevezethetnék.
papa.49
A bors !!! Ehhez csak annyit Gyálon nem az 55 busz jár, HANEM A 94. sőt Pest Imréről a Boráros térre mag az 54. a többi lehet hogy stimmel...
kukac50
Ha ez igaz történet akkor a sofőrt el kell zavarni! Alkalmatlan emberek közötti munkára,javaslom a közmunkán való foglalkoztatását!
Yoda69
Honnan banyasszak ezeket a soforoket? Nagyon Nagy lehet az emberhiany ha ilyen taho vadbarmokat is felvesznek
papa.49
@nemkati: Nem csak laktunk pár évig míg nem költözhettünk be Pestre. a Károlyi Mihály utcában, és a II. Rákóczi Ferenc suliban jártam ki a 8. kat kitűnőre...
jesz
dél-budai járatokon szoktam nagy ritkán utazni, kiváló buszokon...csak az a néhány lehugyozott, vagy festékes, ételmaradékos ülés zavaró...ez is attól függ, milyen gatya van a sofőrön...de inkább nem szól, mert itt hamar leugatja a felszólított..az utasok meg sietnek, nics idő vitatkozni.

A legjobb a 41-es villamos. Kérem azon válogatott úri közönség utazik, akik zömmel Kamaraerdőnél szállnak fel. Jegyet még nem láttam a kezekben(meg bátor ellenőrt sem)

Nos az ülőhelyrk huzata itt is leharcolt. Ennyien ülnének a járdaszegélyen?

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.