Nem sok mindent tett a rendőrség és a BKV-t az egyre több utasok elleni erőszakos támadás ellen, a BKK viszont a Fővárosi Rendészeti Igazgatósággal közösen tenné biztonságosabbá a kritikus járatokat, így az 1-es villamost is.

Nem indított nyomozást az 1-es villamoson történt két legutóbbi támadás kapcsán a BRFK – tudta meg a Magyar Nemzet a rendőrségtől. 

Mint ismert, nemrég egy fiatal nőt támadtak meg fényes nappal a villamoson, majd egy másik nő mellől a kutyáját rúgták le.

Az első nő kapcsán a Magyar Nemzet feltett kérdésire a következő válasz született:

F. Kinga ügyében nem sikerült előállítani a tetteseket, tekintettel arra, hogy az esettel összefüggésben feljelentés, bejelentés a BRFK-ra nem érkezett.

Arra a kérdésre pedig, hogy mit tesz a BRFK a rendszeressé vált támadások ellen, a következő válasz jött a hatóságtól:

Kérjük, kérdését pontosítani szíveskedjék a tekintetben, hogy hol fordulnak elő rendszeres támadások.

A cikk szerint a BRFK azt tudja tanácsolni az utasoknak, hogy atrocitás esetén értesítsék mihamarabb a rendőrséget.

Hasonló véleményen van a BKV is: ők sem tudnak sok mindent tenni, hanem minden erőszakos cselekmény észlelésekor a sofőrök a rendőrséget értesítik. Azt is hozzátették a lapnak küldött válaszban, hogy egyre több járművön van zárt láncú kamerahálózat, amelynek felvételeit haladéktalanul a hatóságok részére átadják, ha valamilyen eset kapcsán megkeresik őket. 

A Magyar Nemzet cikke szerint az 1-es villamoson túl a Józsefvárosban, Kőbányán át utasokat szállító 28-as, a Keleti pályaudvar–Közvágóhíd szakaszon közlekedő 24-es villamos, a Blaha Lujza tértől Kispesten át Pesterzsébetig haladó 99-es buszjárat, illetve a népligeti tömegközlekedési csomópont, a Hős utcai, valamint a Pongrácz úti lakótelep környéke is nagyon veszélyes.

A Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) már vannak elképzelései, hogy miképp lehetne kissé biztonságosabbá tenni az egyes járatokat. Ők a Fővárosi Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) fokozott ellenőrzésekkel tennék biztonságosabbá az 1-es villamosjáratot. A lap úgy értesült, hogy leginkább nappal tűnnének fel a FÖRI emberei a kritikusnak tartott járatokon.

(Címlapi kép: wikipedia CC BY-SA 4.0/Kemenymate)

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

desiro
a semmit védik a majmok pesten meg rabolnak, éljen a gorbán rezsim...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.