Miközben Brüsszelnek a kormány azt hangoztatja, hogy nem lép vissza a nemzetközi botrányokat kavart CEU-ügyben, a hvg.hu információi szerint a háttérben olyan megállapodásra készül New York állammal, amelyben kifejezetten előzékeny és engedékeny a korábban elüldözni kívánt egyetemmel.

A hvg.hu információi szerint a kormány nemcsak abban engedett, hogy hajlandó az ügyben illetékes New York állammal tárgyalni, (korábban erővel az amerikai  szövetségi kormánnyal akarták ezt az ügyet „megbeszélni”), de a törvényben szintén előírt anyaországi kampusz követelményével kapcsolatban is meglepően megengedő a New Yorkkal hamarosan megkötendő megállapodás. A dokumentum ugyanis nem írja elő, hogy a CEU saját képzési helyet tartson fent az Egyesült Államokban, csak annyit, hogy a magyarországi mellett ott is folytasson felsőoktatási tevékenységet. A megfogalmazás nagyon lényeges: ez utóbbit ugyanis egy működő amerikai egyetemmel kötendő megállapodással viszonylag egyszerűen teljesítheti az intézmény, ráadásul a lap úgy tudja, ehhez még a törvényben előírt december 31-i határidőt is felpuhítja a megállapodás szövege.

(A címoldali illusztráció forrása: Wikipédia)

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

papa.49
Erőlködtek a hegyek (fütyisz) egeret szültek nagy nehezen !!!
Megint az történt mint az elefánt a porcelánboltba becsörtettek, oszt. kiderült kicsi a farkuk a dologhoz )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.