Bakondi György belbiztonsági főtanácsadó szerint a menekülteket segítő civil szervezetek nem akarják elfogadni a magyar törvényeket.

A belbiztonságot fenyegeti azon nem kormányzati szervezetek (NGO-k) tevékenysége, amelyek sokszor az embercsempész hálózatokkal együttműködve segítik a migrációt – mondta Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója kedden a közmédiának.

Elmondása szerint ezek a szervezetek az Olaszországban a közelmúltban elfogadott viselkedési kódexet sem akarják aláírni, és a magyar törvényeket sem akarják elfogadni.

A magyar álláspont viszont az, hogy azon civil szervezetek működésének is átláthatónak kell lennie, amelyek részt vesznek a migrációs tevékenységekben – közölte Bakondi György.

Hozzátette: nemcsak a tengeri, de a zöld határokon is tapasztalták már az NGO-k tevékenységét, ezért is fontos az átláthatóság.

Ha ezek a szervezetek végrehajtják azt, amit a törvények előírnak, azzal nem állítható meg a tevékenységük, de legalább átlátható lesz, és ez nagy jelentőséggel bír – mondta Bakondi György.

Hozzátette, az olasz NGO- és határvédelmi fordulat megerősítette a magyar kormányt abban, hogy a migrációt segítő, külföldről finanszírozott szervezetek nem titkolózhatnak, átláthatóvá kell válniuk, ezt a kabinet a Brüsszelnek küldött válaszlevelében is egyértelművé tették.

A migránspárti nem kormányzati szervezetek tevékenysége és pénzügyi működése nemcsak a Földközi-tengeren, hanem Európa belsejében, így Magyarországon is sok kérdést felvet – mondta Bakondi György.

Ha Brüsszelben már kezdettől meghallgatták volna a magyar kormány és miniszterelnök 10 pontos javaslatát, hogy a migránsok kérelmet az EU-n kívül kell elbírálni és a határokat meg kell védeni, akkor már sokkal korábban meg lehetett volna fékezni a tömeges illegális migrációt és meg lehetett volna akadályozni az embercsempészettel járó sok ezer halálesetet, több ezer ember életét meg lehetett volna menteni – hangsúlyozta a főtanácsadó.

(MTI)

(Címlapi kép: Kormányzatért Felelős Államtitkárság/Hornyák Dániel)

33 hozzászólásarrow_drop_down_circle

justhpeter
Téved a nyalonc. A Gazdaállata jelent fenyegetést a népre, nem a civil szervezetek. Bakondi puszta léte igazolja, hogy az ostobaság, a szorgalom és egy kis megfelelési kényszer együttes jelenléte is lehet katasztrófa. Rossz belegondolni abba, hogy ha valami tévedésből itt valódi rendszerváltás lenne, itt maradnánk védtelenül a saját civil szervezeteinkkel szemben. Így könnyen belátható, hogy harcolni kell a Soros által támogatott szervezetek ellen. Egyszer elmagyarázhatná a népnek valaki - RezsiSzilárdhoz hasonló észlény -, hogy Budapest díszpolgára, a magyar állampolgársággal is rendelkező Soros György mióta külföldi támogató.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
justhpeter
Téved a nyalonc. A Gazdaállata jelent fenyegetést a népre, nem a civil szervezetek. Bakondi puszta léte igazolja, hogy az ostobaság, a szorgalom és egy kis megfelelési kényszer együttes jelenléte is lehet katasztrófa. Rossz belegondolni abba, hogy ha valami tévedésből itt valódi rendszerváltás lenne, itt maradnánk védtelenül a saját civil szervezeteinkkel szemben. Így könnyen belátható, hogy harcolni kell a Soros által támogatott szervezetek ellen. Egyszer elmagyarázhatná a népnek valaki - RezsiSzilárdhoz hasonló észlény -, hogy Budapest díszpolgára, a magyar állampolgársággal is rendelkező Soros György mióta külföldi támogató.
desiro
bolondi elvtárs az ügyeletes idióta...
szép új világ
Mondhatsz Te akár mekkora hülyeséget Bakondi! A Rezsi Disznót úgysem tudod überelni!
Clavigo
Marha...anyàdat még apàd szokta fenyegetni...oszt te meg itt msradtàl a nyakunkon...bûdõs bunkó..Azt meséld el
Mikor havat lapàtoltàll màrc. ,15-én..pàr évvel ez elõtt. Néztél ki a fejedbõl..mint egy teliszart zokni.. ...mint ahogy a Gazdaàllatod elvàrja a parazitàjàtól...marha
Clavigo
Marha...anyàdat még apàd szokta fenyegetni...oszt te meg itt msradtàl a nyakunkon...bûdõs bunkó..Azt meséld el
Mikor havat lapàtoltàll màrc. ,15-én..pàr évvel ez elõtt. Néztél ki a fejedbõl..mint egy teliszart zokni.. ...mint ahogy a Gazdaàllatod elvàrja a parazitàjàtól...marha
bakegya
Vakondi a belbizonytalanság előmozdítására született...beszari orsos bérenc-jövőre már Kossuth díjat kap a huhogásért.
F_Viktor
Kerdeznem a vakondit, hogy tarja fel a TENYEKET, miszerint mely magyar civil szervezet tamogat embercsempeszeket, s hogyan teszi azt?
Valamint arra is kivancsi lennek, hogy mely magyar civil szervezet, milyen tevekenysegevel nem tartja be a hatalyos magyar torvenyeket?
Mert amit jelenleg allit, az nem tartalmaz konkretumot, csak a gyuloletkeltesre, az idojarasra tekintettel stillszeruen a nyaj itatasara szolgal!
papa.49
Vakondi te meg a mi nyugalmunkat veszélyezteted a baromságoddal !!!
Hellcat
És a pénzért beendegett migránsok? Pharaon? a csecsenek?
bakegya
@Hellcat: azokról sose beszélnek a szófosók!-egyáltalán hova lettek!
Pl az orsos vicctor cinege utcai szembe szömszédjában most ki lakik-miután a jó arab PHARANON PROFESSZOR átszenderült állítólag a túlvilágra???-tiborcz pityut kéne kérdezni,még minek előtte emigrálna,mint a vicctor sára lánya ahogy tette-vette teremtette!
a helység kalapácsa
TE BUGRIS MAGYAR PARASZT, VAKONDI.
Változik a világ, és ezt te, meg a kerítés, meg a fényesre nyalt seggű vezetőd, meg senki más sem tudja megállítani.
A pusztulat szakadna rátok, hogy a migránsok miatt hirdetett harcba MAGYAR EMBEREK HALNAK BELE, BUTULNAK EL, MENEKÜLNEK INNEN.

Nincs bocsánat a NÉPIRTÁSRA, amit ti elkövettek.
Békeidőben több magyar hal meg és menekül el, mint régen a háborúban.

NINCS BOCSÁNAT!!!
GYILKOSOK VAGYTOK!
FÉRGEK
CSÓTÁNYOK
PATKÁNYOK

Péklapáttal az arcotokba, ti gecik!
nezelodo
Vakondi elvtárs! Nem az lenne a korrekt, ha valamennyi civil szervezetre vonatkozna az átláthatósági törvény, nem csak azokra akikre ugyanazzal az ujjatokkal mutogattok, amivel a szocializmus, ellenségeire, elhajlóira mutogattatok a rendszerváltás előtt? Na és hol a bizonyíték, amit oly sokszor követelt az Orbán kormány is a kritikusaitól amikor pl. az ország kifosztása került szóba?
nevemnick
Heti Murga-Gyurka megvolt.
Most már csak azt kell kitalálnia, hogy mennyi migráncs várakozik, illetve mennyi fog be(le)hatolni Orbániába.
dr. prédikátor
A quva anyádat te geci!!!Ti veszélyeztetitek az ország biztonságát, tapadj inkább a cigus seggére, addig se tudsz bunkóságot pofázni!!! tetű!!!
eszegfu
@nevemnick: Ez jelenleg "bonyolult" lenne... Tavasszal még 1 millió menekültre számitottak, majd egész nyáron a heti adatokban tényként 100-200 fő szerepelt... most meg lassan már itt a hüvősebb idő, az eső. Összegezve Bakondi nekünk olyan, mint egy "emberijesztő".
cs.n.
"kedden a közmédiának"
Meg szerdán is. Behívták a kosútrádióba, elmondta ugyanazt.
Qqberci
"a migránsok kérelmet az EU-n kívül kell elbírálni "

Ezt a f@szt le kellene dobni ejtőernyővel Szíriában, hogy állitsa fel az "elbíráló irodáját"...
kokopelli
..nem ennek a "hímtagnak" a vezetésével nyúlták le a mobil lóvémat a
"vörösiszap" nevű katasztrófa árnyékában,ill.égisze alatt!...ha igen,ak-
kor ne legyen neki elég az orvosra! :--((
cs.n.
@nevemnick: Hát tömegek, és ősszel.
www.hirado.hu/2017/08/06/bakondi-nemcsak-az-orszag-az-eu-hatarait-is-megvedjuk/
Német titkosszolgálatra hivatkozik, ami olyan titkos, hogy ő sem tudja, honnan van az infó.
quadrocopter
Még az influenza és a fosás ilyen veszélyes a belbiztonságra!
nemkati
@F_Viktor: Na igen, a magyar törvények a magyar segélyszervezetekre vonatkoznak. Amelyik nem tartja be, azt tessék feljelenteni, hogy konkrétan melyik törvényt nem tartották be. Bakondi csak az átláthatóságot emlegette. A civil szervezetek működnek a legátláthatóbban, az állami szervek és állami vezetők bárcsak olyan átláthatóan és törvényesen működnének, mint a civilek.
mackoka46
@nemkati: Az államnak vannak alapítványai, ahol a pénz elveszíti közpénz jellegét.
Ezekre gondolnak ezek az örök tűzre való rohadékok.
nemkati
@mackoka46: Ez a felháborító, hogy nyíltan lopnak, sőt rabolnak a közösből, ha valaki adatokat kér tőlük, akkor úgy kell kiperelni, de még akkor se adják ki, ha kiadják akkor jó nagy pénzekért (és ki tudja, mennyit kozmetikáznak rajta), holott kötelező lenne mindent maguktól nyilvánosságra hozni. És akkor még a kormány(tagok) követelnek a civil szervezetektől átláthatóságot?! Pont a civil szervezetek akik betartják a törvényeket és a legátláthatóbban működnek.

Minden sz@r és hazugság és hazaárulás és a kisemberek megnyomorítása, amit ezek művelnek! Fejenként ezer év szigorított börtön kevés a bűneikért!
mackoka46
@nemkati: igen ! Nem is kérdés, hogy az akasztófa kegyelem lesz számukra !
nemkati
@mackoka46: Naná, hogy kizárt, hogy felakasszák őket, az egész 0rbán családot, az unokatestvéreket, a gyerekkori barátokat, a kollégiumi haverokat, a nyálas se@@nyalókat! Kényszermunka egy 0rbán Győző kőfejtőben napi 24 órában a föld alatt. Vagy közmunka életük végéig. Amihez értenek. Gazt ültetni, kapálni, gondozni, aztán kiirtani, és kezdeni elölről. Eddig is ezt csinálták, csak a mi pénzünkön. Enni annyit kapjanak, amennyit most a menedékkérőknek adnak. És aki elmegy mellettük, az leköphesse őket, beléjük rúghasson.

Kijött belőlem az állat. Ügyesen kierőszakolták. Sose gondoltam, hogy egyszer ilyen leszek. Köszi. :(
desiro
ezen a héten bolondi pajtás az ügyeletes hülye...
Nessy
Drága Bakondi NERtárs ne menjen a napra a déli órákban! Erős a sugárzás! ja, egyébként Afrikából jön a meleg légtömeg! Nemzetbiztonsági kockázat!
quadrocopter
Ezek a patkányok azért is hiteltelenek, mert amíg a kaszinók nem voltak a kis impotens dagi kezelésében, addig "nemzetbiztonsági kockázatot" jelentettek ( Lézer-Mocskos János) - bár azóta se magyarázta ,meg senki,hogy mégis hogyan?
Dobálóznak a nagy, hatásos szavakkal és mondatokkal, hogy elfedjék a Nagy Semmit!
Nessy
@quadrocopter: Almából lett az almárium, szilvából a szilvórium, semmiből a szeminárium, mai nevén kormány info.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.