A Belügyminisztérium szerint jelentős megtakarítás érhető el, ha az államigazgatási telefonszolgáltatás állami kézben bővül.

Jelentős megtakarítás érhető el, ha a több évtizede működő államigazgatási telefonszolgáltatást az állami tulajdonban álló Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tovább bővíti – közölte kedden a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

Korábban Varju László, a Demokratikus koalíció alelnöke sajtótájékoztatón szégyenletesnek nevezte és tiltakozott az ellen, hogy a kormány "zárt telefonhálózatot" hozzon létre kormányzati és attól független szervezetek között.

Varju László arra a lapinformációra hivatkozott, miszerint a kormány elrendeli, hogy minden államigazgatási és rendvédelmi szervet, kormányhivatalt, állami kórházat, kormányzati fenntartású közigazgatási szervet, valamint az Országos Bírósági Hivatalt és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is nem nyilvános, vezetékes telefonszolgáltatással kell összekötni.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a NISZ a 2012-ben átvett rendszerben 80 ezer államigazgatási telefonszámon nyújt szolgáltatást, a kormány döntése tehát csak a jelenlegi szolgáltatás bővítését, ezzel együtt jelentős költségvetési megtakarítást jelent, mivel a NISZ a többi piaci szolgáltatóval nagykereskedelmi áron szerződhet a kormányzati hálózaton kívülre irányuló hívások továbbítására.

A kormány elvi döntést hozott arról, hogy a központi államigazgatási szervek és területi szerveik, a fővárosi és megyei kormányhivatalok, az állami fenntartásban, illetve tulajdonban álló egészségügyi intézmények, a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó egyéb szervezetek nem nyilvános, helyhez kötött telefonszolgáltatását a jövőben a NISZ nyújtsa.

A kormányhatározat szerint a kabinet felkérte az illetékes minisztereket, hogy vizsgálják meg ezt a lehetőséget, és készítsenek előterjesztést a telefonszolgáltatás kialakításának feltételeiről, üteméről, várható költségeiről, és terjesszék azt a kormány elé.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Nem hiába van a Fideszbe annyi kommunista Vissza hozzák a Kádár korszakot, Ezért nem halad ez az ország és romlik az életszínvonal, mert visszafelé fejlődnek a politikusok!!!
Putyinisztán lesz itt nemsokára!!!
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
CsipkeRózsa
Szerintem nem lesz megtakarítás, hiszen ennek a kialakításához, üzemeléséhez milliárdok kellenek. Drága megvalósítással, nagy fizetésű vezetőkkel, beosztottakkal fog működni.
Persze, nem lesz annyi ránk vonatkozó hír, beszámoló, mindent el lehet titkolniuk.
Nessy
Amire eddig azt mondták olcsóbb lesz, a duplájába kerül! Lásd: olcsóbb állam! Ez is "görög" lesz: Draga de Rossz!
papa.49
Bízom a fiúk ,,kimagasló hozzáértésében,, mire működne, ők már a kaptárban csücsülnek !!!
papa.49
A ,,barna telefonokat,, kiosztani a fütyiszeknek, és kikötni megenni nem szabad, akkor úgyis felfalja mind ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kukac50
Nem hiába van a Fideszbe annyi kommunista Vissza hozzák a Kádár korszakot, Ezért nem halad ez az ország és romlik az életszínvonal, mert visszafelé fejlődnek a politikusok!!!
Putyinisztán lesz itt nemsokára!!!
Pálinkafőző Rézüst
@kukac50: figyelem, figyelem, az idővágányon tolatás történik...
F_Viktor
@CsipkeRózsa: Irod:
"Szerintem nem lesz megtakarítás, hiszen ennek a kialakításához, üzemeléséhez milliárdok kellenek."

Jol latod!
Termeszetesen ez a megtakaritas kommunikacio is csak egy hazugsag a tobb tizezer kozott.
Amikor barki, olcso ingyenes csomag kozott valaszthat ma mar...
En pl. eppen ingyenes onkormanyzati csomagban voltam otthon, de havi 11 ezerert minden magyar szamot hivhatok EU-n belul (a hivott fel is lehet kulfoldon), s tartalmaz meg 7 GB EU adatforgalmat is.
Béla333
A "BM szerint..." nem jelent semmit!
Szerintem meg igen, ez is a mi adóforintjainkból kívánják megcsinálni!
Minek? Ezt mondják meg!
F_Viktor
@Horizont: Irod:
"Vajon miért kell ez nekik úgy ahogy akarják."

Tippelek:
Eppen az elso fityesz utasitotta a mobil szolgaltatokat, hogy minden hivast, SMS-t, fel evig tarolniuk kell.
1) Ezzel ezt ki tudjak kerulni, bukta esten nincs bizonyitek ellenuk.

2) Teszt idoszak, valamelyik meh szaros haver rateszi a kezet a mobil piacra.
F_Viktor
@Horizont: Az is benne van a pakliban, hogy mindket eset kepben van naluk, evek ota lebegtetnek egy negyedik, csiszta magyar mobil szolgaltatot.
quadrocopter
Na, ezek a vonalak szintén a BM-hez lesznek bekötve, tehát nincs szolgáltatási díj, közvetlenül lehet lehallgatni az államigazgatásban dolgozókat, portástól a vezérig - ingyen!
F_Viktor
@Horizont: Terez anya nagyon jol latta.
Ezert is mondom, aki teheti, menekuljon, mert irgatlmatlan vilag kovetkezik, ha jovore kormanyon marad a kielegithetetlen etvagyu fityeszes saska had. Pedig tuti, hogy hatalmon marad.
Akkor viszont EU-s penzek hianyaban a bort is lehuzza az otthoniakrol.
Eletkorra, nyelv nem ismeretre hivatkozni nem kell, ismerek itt Daniaban olyan jopofa nyugdijas nenit, aki evente 5-6 honapt van kint, gyerekekre vigyaz, takarit magyar csaladoknal, s ebbol a penzbol a nyugdija mellett nem magyar nyugdijas eletszinvonalan el.
human
Két dolog lehet.
1. Elterelés, hisz eddig is tudtak titokban bájcsevegni, ha akartak.
2. Van még mit ellopni. Ez a projekt meg jó ürügy rá.
3. Nagy balhéra készülnek ami zavargásokhoz fog vezetni.
nyanya001
És ezt a jelentős összeget odaadják majd nyugdíjemelésre...
Vagy az egészségügyre költik...
papa.49
@nyanya001: Egy fenét drágább lesz az egész kétszer, háromszor, mint amennyibe most kerül !!!
nyanya001
@papa.49: Nem érezted az iróniát ?
Mert kb annyi lesz a nyugdíjemelés, és amit az eü-re költenek !
tudode
Nevetséges a XXI. században, az ÁTVITELTECHNIKA ezen fejlődési szintjén, a vitatható DEMOKRÁCIÁBAN VISSZAFEJLŐDNI a XIX. század szintjére, arra, AMIKOR A VEZETÉKES TELEFON kiváltságnak minősült!
.
Kiderül, ha kiderül, hogy KINEK LESZ A BIZNICE ez a MÉNKŰ NAGY MEGTAKARÍTÁS!
papa.49
@nyanya001: Ne haragudj nem kapcsoltam, piszkosul fáj a lában a közeledő hidegfrontra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.