A Belügyminisztérium szerint jelentős megtakarítás érhető el, ha az államigazgatási telefonszolgáltatás állami kézben bővül.

Jelentős megtakarítás érhető el, ha a több évtizede működő államigazgatási telefonszolgáltatást az állami tulajdonban álló Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. (NISZ) tovább bővíti – közölte kedden a Belügyminisztérium (BM) az MTI-vel.

Korábban Varju László, a Demokratikus koalíció alelnöke sajtótájékoztatón szégyenletesnek nevezte és tiltakozott az ellen, hogy a kormány "zárt telefonhálózatot" hozzon létre kormányzati és attól független szervezetek között.

Varju László arra a lapinformációra hivatkozott, miszerint a kormány elrendeli, hogy minden államigazgatási és rendvédelmi szervet, kormányhivatalt, állami kórházat, kormányzati fenntartású közigazgatási szervet, valamint az Országos Bírósági Hivatalt és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóságot is nem nyilvános, vezetékes telefonszolgáltatással kell összekötni.

A Belügyminisztérium közleménye szerint a NISZ a 2012-ben átvett rendszerben 80 ezer államigazgatási telefonszámon nyújt szolgáltatást, a kormány döntése tehát csak a jelenlegi szolgáltatás bővítését, ezzel együtt jelentős költségvetési megtakarítást jelent, mivel a NISZ a többi piaci szolgáltatóval nagykereskedelmi áron szerződhet a kormányzati hálózaton kívülre irányuló hívások továbbítására.

A kormány elvi döntést hozott arról, hogy a központi államigazgatási szervek és területi szerveik, a fővárosi és megyei kormányhivatalok, az állami fenntartásban, illetve tulajdonban álló egészségügyi intézmények, a kormány irányítása vagy felügyelete alá tartozó egyéb szervezetek nem nyilvános, helyhez kötött telefonszolgáltatását a jövőben a NISZ nyújtsa.

A kormányhatározat szerint a kabinet felkérte az illetékes minisztereket, hogy vizsgálják meg ezt a lehetőséget, és készítsenek előterjesztést a telefonszolgáltatás kialakításának feltételeiről, üteméről, várható költségeiről, és terjesszék azt a kormány elé.

(MTI)

(Címlapi kép: pixabay.com CCO)

22 hozzászólásarrow_drop_down_circle

kukac50
Nem hiába van a Fideszbe annyi kommunista Vissza hozzák a Kádár korszakot, Ezért nem halad ez az ország és romlik az életszínvonal, mert visszafelé fejlődnek a politikusok!!!
Putyinisztán lesz itt nemsokára!!!
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@nyanya001: Egy fenét drágább lesz az egész kétszer, háromszor, mint amennyibe most kerül !!!
nyanya001
@papa.49: Nem érezted az iróniát ?
Mert kb annyi lesz a nyugdíjemelés, és amit az eü-re költenek !
tudode
Nevetséges a XXI. században, az ÁTVITELTECHNIKA ezen fejlődési szintjén, a vitatható DEMOKRÁCIÁBAN VISSZAFEJLŐDNI a XIX. század szintjére, arra, AMIKOR A VEZETÉKES TELEFON kiváltságnak minősült!
.
Kiderül, ha kiderül, hogy KINEK LESZ A BIZNICE ez a MÉNKŰ NAGY MEGTAKARÍTÁS!
papa.49
@nyanya001: Ne haragudj nem kapcsoltam, piszkosul fáj a lában a közeledő hidegfrontra...

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.