5 eset is volt mostanában a családunkban, ahová rendőrt kellett hívnunk. Mi voltunk a szenvedő alanyok, de azt előtte nem gondoltuk volna, hogy az igazi szenvedés az maga a rendőri eljárás lesz. Azóta, ha meglátok egy grasszáló rendőrkocsit tele vidám rendőrrel, mindig felvetődik bennem a kérdés: miért fizetünk Titeket? 3 szervet hívunk általában, ha baj van: tűzoltóság, mentők, rendőrség. Személyes tapasztalatom, mert szükségünk volt tűzoltóra és mentőre is, hogy ennél a két szervnél hihetetlenül elhivatott, segítőkész emberek dolgoznak. Mélységesen tisztelem őket, bárcsak az Ő hozzáállásuk lenne a standard a mai magyar állami szférában... álom...

Forrás: index.hu
Feltöltő: szép új világ
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

7 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkafőző Rézüst
Bírságolni, fideszfattyakat védeni...oszt jónapot...
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
quadrocopter
Ez bizony egy nagyon életszerű, nagyon mindennapi és elgondolkodtató történetgyűjtemény!
Amikor a sértettet többet zaklatják, mint a kézre került elkövetőt, többszöri kihallgatás ugyanarra a témára, csak azért, hogy nyom. határidőt lehessen hosszabbíttatni, nincs meg a csepeli gyilkos, meg egy pár másik gyilkos, de van közel 50.000 fős, szép, egyenruhás, időnként modoros, máskor tapló rendőrünk, mert ugye "amíg vér nem folyik, addig nem tehetünk semmit" szól a hazug, jogszabály-ellenes és törvénysértő mese!
Tényleg, miért fizetünk ennyi embert a semmiért? Tisztelet azoknak, akikre ez nem vonatkozik!
Pálinkafőző Rézüst
Bírságolni, fideszfattyakat védeni...oszt jónapot...
lusta
@quadrocopter: Saját történetem a mai rezsim működési mechanizmusáról.
betörtek hozzánk. nem első eset, de a sok eset után a hócipőm tele lett és egy szuper internetes kamera rendszert építettünk ki. Látom a fószert és azonnal szólok a rendőrségre. a járőr meg is érkezik, de akkor más bottal üthették a betörő nyomát. Nem gond, mert a rendőrök valóban mindent elkövettek, de nem sok mindent tehettek. Ugyanis a megye második legnagyobb városába a szomszédos (18km) városból érkeztek a járőrök. Erre két nap múlva ismételten betörtek. A kamera rendszer működik, a rendőrök gyorsan megjelennek, a szomszédnak köszönhetően az egyik tolvaj el lett csípve. Utána a nagy várakozás, mert most a nyomozók a megyeszékhelyről jöttek ki. Szép, szép, de a nyomozót később megkérdezem, hogy is van mindez? Széttárta karját és őszintén elmondta, nem tehetnek semmit. Ugyanis az állomány a migráncsok elleni déli határon van bevetésen és mindezt a betörők is tudják. A hármas kerítést ˝oltalmazzák˝, őrzik a magyar emberek nyugalmát, ide még véletlenül se jöjjön senki, de bűnözők szabad grasszálást már nem tudják meg kadályozni, mert ők magyar bűnözők és nem migráncs bűnözők. Nem tudják, de nem is akarják, mert a magyar a magyar.
Nessy
Nálunk is betörtek, sok mindent elvittek, később a fiam autóját lopták el. Eredmény: párhónap múlva értesítés, hogy az elkövetőt nem találták.
De a legaranyosabb még pár éve volt, amikor a Balatonnál több hétvégi házat feltörtek, a jegyzőkönyvet felvevő rendőr véleménye az volt, ha nem lenne ennyi hétvégi ház, akkor nem lenne mit feltörni és kirabolni. Ez volt az a pillanat, amikor percekig nem jutottam szóhoz. Igaz utána Életempárja a galléromnál fogva cibált ki a rendőrségről, mielőtt hivatalos személy elleni erőszak miatt őrizetbe vennének.
Pálinkafőző Rézüst
@lusta: sajnos itt a "teccikelésen" kívül nincs más reagálási lehetőség...Régen volt, de megszüntették. Pedig nem teccik, csak együttérzek...
papa.49
Egyetlen feladatuk van baszogatni azt az állampolgárt aki eltartja őket, lehetőleg minden téren !!!
quadrocopter
@lusta: Az én sztorim szelídebb. Beparkolt a paraszt a garázs elé és távozott, én a szokott időben mentem az autóért. Egy darabig tipródtam és dudálgattam, hátha meghallja de semmi!
Ekkor elő a mobilt, hívni az ügyeletet, a yard egyébként kb. 800-900 m.-re van tőlünk.
Mondja nekem okos ember, hogy talán próbálkozzam a környező házaknál felcsengetéssel - 4 emeletes társasházak vannak a közelben, összesen 5 darab! - mondtam, hogy ezt nem gondolhatja komolyan, bejelentést tettem egy szabálytalan parkolásról, szeretnél rendőri intézkedést a helyszínen! Jó, mindjárt megnézi van-e "szabad kocsi" mert a járőrök zöme rendezvény biztosításon van! Eltelt 10 perc, elfüstöltem egy cigit, majd újra hívtam! Közölte ekkor már egy női hang, hogy fogadták a bejelentést, a járőr úton van, de szóljak, ha közben előkerülne a kocsi tulaja! Nem került elő!
Összesen értsd és mond 53 percet vártam a járőrre. Egyikük velem beszélt, a másik közben rádión lekérdezte a tulajt rendszám alapján, majd perceken belül - nyilván a nyüzsgést látva - előkerült a tulaj, sűrű bocsika kérés, "de csak felugrottam a beteg anyámhoz" mesével, mire mondtam neki, hogy eddig már 1 óra eltelt a "felugrása " óta, amúgy meg a sor elején kint van egy megállni tilos tábla is! Az ügyeletes is erre mozdult rá, amikor korábban beszéltem vele, hogy tábla is van kint! Félreállt, kijártam, de a személyi adataimat felírta a rendőr, majd elhúztam, nem tudom mi lett a vége, nem kerestek azóta sem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.