Ahogy haladunk előre az évben, egyre optimistábbak az elemzők. Három éve nem nőtt olyan gyorsan a magyar gazdaság, mint az idei első negyedévben éves összevetésben (4,2%-kal), de a Portfolio elemzői konszenzusa szerint ettől a gyors ütemtől elmarad majd kissé az a szám (4,0%), amit szerdán, azaz holnap reggel közöl a KSH. Szégyenkezni való azonban így sincs, hiszen az idei év átlagára 3,9%-os növekedést vetít előre a felmérésünk, és így elmondhatjuk, hogy ahogy telik az idei év, úgy válik egyre optimistábbá az elemzői kar. Azt a kormányzati optimizmust azonban továbbra sem osztja a felmérésünk, hogy az idei gyors növekedési ütemet jövőre még fokozni is tudja majd a magyar gazdaság (4,1%-ról 4,3%-ra gyorsulás): konszenzusunk szerint ugyanis "be kell érnünk" a tisztes 3,5%-os GDP-növekedéssel a választások évében. Picit alacsonyabb lehet az éves index Tavaly az első negyedév nagyon gyengére sikerült a magyar gazdaságban az elapadó EU-források és autóipari átállások miatt, így...

Forrás: portfolio.hu
Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

25 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Cefi
Elolvasva ezt a hazugsággyár végterméket, nem tudom eldönteni: sírjak, nevessek, vagy hányjak. Viszont amióta megjelent itt ez a @durbincs: nevű agent provocateur, megértettem miért van szükség paks 2-re. A fidesz hazugság-generátorai annyi energiát használnak el, hogy annak már önálló erőműre van szüksége.
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Nessy
Na, akkor most melyik állítás igaz?
1.Nem időszerű az euro bevezetésén gondolkozni, mert ahhoz nem elég erős a gazdaság.
2. Dübörög a gazdaság,kirobbanó formában van, és még most jön a java.
lusta
@Nessy: 3. Az eurónak kell a forinthoz csatlakoznia.
Nessy
@lusta: Kösz! Hogy ez nem jutott eszembe. :-))
emerencia
@papa.49: Elgondolkoztattál. A szenzációs növekedés ellenére vajon miért hanyatlik a társadalom? Ordító ellentmondás.
papa.49
@emerencia: Igen ezen már én is elgondolkoztam, és a véleményem szerint a társadalom erkölcsileg ingatabb része kezd beidomulni a regnáló hatalom ürességének !!!
Ez a mai hatalom nem ad a társadalomnak semmit, csak elvesz, mindenkitől aki nem a ,,csorda tagja,, az emberek védekezése pedig erre a befelé fordulás, nem foglalkozunk a másik emberrel, még szóban sem, nem hogy valódi segítséggel, állnánk ki az embertársaink mellett !!!
Én próbálom a környezetemben úgy tenni ahogy én szeretem de egy fecske nem csinál nyarat...
emerencia
@papa.49: Másik pedig a hazug politikusok példamutatása amely egyre erősebben szaggatja szét a társadalom szövetét. Pl. senki nem lepődik meg azon, mikor a cégénél a kevesebbnél is kevesebb létszám ellenére embereket rúgnak ki és félemlítenek meg a leépítéssel miközben nyilvánosan sajtóközleményben állítják az ellenkezőjét. A hazugság és gyűlöletpolitika az állítólagos gazdasági fejlődés ellenére eszméletlen gyorsasággal fertőzi meg mindannyiunk életét akkor is, ha személyesen nem követjük ezt a trendet. Vajon meddig még???
Equus
szép statisztika. Mi lenne, ha lekopasztanánk egy kicsit? Ha a növekedésből elvennénk az undok Brüsszel pénzét? Mi lenne, ha elgondolkodnánk azon, h kilépve az Unióból már másnap csomagolni kezdene az Audi, a Mercedes és a Suzuki is. Vajon miből lehetne (f)osztogatni méhszarosnak és a többi csókosnak, vejem uramnak, sógornak, komának?
nezelodo
Na ugye, mégiscsak minket fog irigyelni Európa, hiába a fanyalgás, és könyörögnek, hogy megvásárolhassák a módszer szabadalmát.
Azért némi hiányérzetünk maradhat, mert ha Észak Korea megnyerte a foci világbajnokságot, akkor mi csak max másodikak lehettünk azon a világeseményen.
Cefi
Elolvasva ezt a hazugsággyár végterméket, nem tudom eldönteni: sírjak, nevessek, vagy hányjak. Viszont amióta megjelent itt ez a @durbincs: nevű agent provocateur, megértettem miért van szükség paks 2-re. A fidesz hazugság-generátorai annyi energiát használnak el, hogy annak már önálló erőműre van szüksége.
papa.49
@emerencia: Kérded ,,meddig még,, hát sajnos azt nem tudom, csak azt hogy tényleg ,,birka egy nemzet a magyar,, hogy még mindig tűrjük a helyi, a megyei, az országos kiskirályok, a jabrancok dúlását !!!
Ennek nem lesz jó vége az biztos, mert minél később tör ki az emberekből annál véresebb lesz a végkifejlet !!!
eszegfu
Lehet, hogy állati "kirobbanó formában van M.o."... de azért nem ártott volna azt is idetenni, hogy a 2017. jun., azaz 1 hónap alatt az államháztartási hiány 700 milliárd Ft (összehasonlitásul: 2017. jan.-máj. az összes hiány 900 milliárd) volt, mert "megelőlegezik" az EU-s pénzeket. De vajon miért kell igy előlegezni, amikor benyujthatnánk a számlákat is?! Esetleg van valami "bibi" a számlákkal...talán a munka sem készült el teljesen, vagy tulárazottak?! Mi lesz, ha valamiért nem tudunk elszámolni és nem kapjuk meg a pénzeket... majd akkor "düböröghet" a gazdaságunk, nem lesz "felhajtó széláramlat".:(
Cefi
@eszegfu: L. egyel feljebbi linket. (12.12)
Aki Én
@durbincs: Csodálatos hír, köszönjük.
Kb olyan, mint amikor a 30 gyűrűs kút 29. gyűrűjéről kiabálunk fel a szélén ülőknek, hogy micsoda emelkedést értünk el. Ők még ülhetnek egy helyben, akkor is elmaradunk mindenkitől.
A régióban mindenki jobban fejlődik mint mi, de ez gondolom nem érdekes. Románok ebben a negyedévben is ránk vertek, de no problem.
Az unióból érkező milliárdok sem számítanak gondolom.

24.hu/fn/gazdasag/2017/08/16/nyeszlettebb-a-magyar-gazdasag-annal-mint-ahogyan-sokan-vartak/
eszegfu
@Cefi: Kösz! Még akkor elolvastam, amikor "halacskának" ajánlottad. A baj még ott van, hogy év végére -- akár a "mérési" tecnika változásával, ill. átcsoportositással -- biztos, hogy kihozza a KSH a 4 %-os gazdasági növekedést, ami szerintem nem lesz igaz! A KSH adatainál is be kell venni a felezőtablettát, de hát mégiscsak szinte az egyetlen, aki statisztikát csinál.
Cefi
@eszegfu: Ha gyanús a cikk, nézd meg, ki volt a megosztó... :-)))
Cefi
@eszegfu: Teljesen mindegy mit írnak. Az igazság/igazságtalanság nálunk van, mikor fizetünk a pénztárnál. :-(
eszegfu
@Cefi: 13:59 Pont azon tipródtam, hogy a beküldésen kivül semmilyen véleménye nincs a témáról...egyáltalán érti, vagy valamit meg is akar érteni belőle?! Rosszindulat nélkül: halacska eddigi hsz-it olvasva, elképzelni sem tudom, hogy az "a" betün kivül tudná értelmezni!
eszegfu
@Cefi: 14:01 Még az is eszembe jutott a "kirobbanó formáról", hogy a végén -- ha tényleg robban -- csupa szar (már bocsánat!) lesz minden!
quadrocopter
"Megjöttek az adatok: az egész régió lehagyta a magyar gazdaságot"

Valakik, valahol nemzethy-hazudnak!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.