A polgármester ezzel a helyiek kezdeményezésére reagált, akiknek elegük van a hajnalig nyitva tartó szórakozóhelyekkel járó részeg turistákból, stricikből, prostikból és kábítószerárusokból.

Szeptemberből rendeletmódosítás várható az Erzsébetvárosban, melynek előkészítését már elkezdte a helyi önkormányzat – tudatta Vattamány Zsolt polgármester a Magyar Nemzettel. A rendelet célja, hogy a budapesti VII. kerület elsősorban az ott élők számára legyen élhető. Az önkormányzat ezzel a rendelettervezettel reagál arra, hogy a lakók és a helyi ellenzék népszavazási kezdeményezést indított a bulinegyeddel járó problémáinak megoldására.

A VII. kerületi Király utcában és környékén élők számára egyre nagyobb problémát jelentenek a hajnalig nyitva tartó szórakozóhelyek, a rengeteg turista, és az ezzel együtt járó kábítószerárusok, prostituáltak és stricik állandó jelenléte. Több tiltakozó fórumot is tartottak már az ügyben, ombudsmani vizsgálat is indul az érdekükben, most pedig helyi népszavazást kezdeményeztek.

A kerület rendőrkapitányának kinevezését viszont augusztus elején váratlanul visszavonták, míg a Szimpla nevű szórakozóhely tulajdonosa szerint összefogásra lenne szükség a problémák megoldásához.

Forrás: 24.hu

Címlapfotó: Pixabay / Niek Verlaan CC0

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

ila51
Nem nagyon izgatják magukat itt sem . Nem érdekük , ha dugnak a zsebükbe lóvét. Péntek , szombat egész éjjel megy a dajdaj . Az hogy nekünk nappal lenne dolgunk a kutyát nem érdekli.
kiscsillag66
Na hiszen, szerintem az összes szórakozóhelyet bezárják!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.