Már aki addig nem bukott bele.

A devizahitelesek terhei ezer milliárd forinttal csökkentek a forintosítás által – számolt be a Magyar Nemzet a Palotai Dániel, a jegybank ügyvezető igazgatója által szerda reggel az M1-en elmondottakról.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 8 milliárd eurót biztosított a forintosításra 2013-ban a devizatartalékából, amelynek átváltásán 136 milliárd forint nyeresége keletkezett, mivel az átváltási árfolyam magasabb volt, mint amilyenen a tartalékolt devizát a jegybank beszerezte a pénzügyi válság előtt.

Megemlítette azt is, hogy az átváltás időpontja további jelentős terhektől mentesítette a jelzáloghiteleseket, hiszen néhány nappal ezt követően indult meg a svájci frank árfolyamának drámai erősödése, ami további jelentős kiadást okozott volna a svájci frank alapú hiteleseknek.

Címlapkép: Pixabay / Public Domain Pictures CC0

45 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Elfelejtettem a felső tízezer az tényleg jól járt mert volt tartalékuk és elsőre kifizették. A csóró meg szenved a mai napig is.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
papa.49
@1magyar: Én is, a házunk ráment, meg ezért vagyok ,,félnyugdíjon,, ezért kell dolgoznom még mindig !!!
1magyar
@papa.49: Szerencsére a gyerekem kifizette, különben mehetnék a híd alá. Az okozók dögöljenek meg!
1magyar
@papa.49: Na nem 180.ft-on hanem ahogy jöttek a hatalmas összegek.
papa.49
@1magyar: Nekünk is a gyermekeink segítettek, mert mindent amit nélkülözni lehetett pénzé tettünk, de nem bírtuk a havi 150 ezret fizetni, az induló volt 80 ezer, végül a nejem szüleinek házát vették meg a fiúk a sógortól az anyuk meg nekik ajándékozta az ő félházát, így legalább innen nem tehetnek ki, de a nyugdíjunkat megfelezték a tartozás miatt...
terlasz
Annyira jól jártak a devizahitelesek, hogy mindenki a megnőtt törlesztőrészletek miatt panaszkodik. Hülyítik a népet folyamatosan.
kukac50
Olyan jól jártak a devizahitelesek,hogy a Fidesz a kilakoltatás szüneteltetést korlátozó gyűlésre nem megy el,mert akkor a Polt család nem kaphat 500 ezres és 5 milliós fizetést.
Polt Pétert így vették meg a családján keresztül ezért nem vizsgálja a Fideszes ügyeket.
Matolcsi meg könnyen fizet Nekik az uzsora kamatokból.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.