Több, mint harminc párt bontott zászlót az idén, csak nyáron vagy egy tucat. Van már Mosolypárt, Online Marketing Hálózat, de Platón Párt is. Ha ez így megy tovább, jövőre nem szavazólapon, hanem szavazólepedőn voksolhatnak a választópolgárok. Már, ha a sietve bejegyzett új pártoknak sikerül indulniuk a választásokon.\\n\\nAz Országos Bírósági Hivatal által működtetett közhiteles névjegyzék szerint\\n\\n jelen pillanatban 182 párt van bejegyezve\\n\\nMagyarországon. Az időhatározó használata ez esetben azért fontos, mert hihetetlenül nagy a fluktuáció a nyilvántartásban: több szervezet felszámolás vagy végelszámolás alatt áll, mások bejegyzése viszont még folyamatban van.\\n\\nManapság, ha tíz ember összeborul, jó esélye van annak, hogy pártalapítás lesz a találkozó vége. Míg 2008-ban 109, 2011-ben 141 pártot regisztráltak, 2017. augusztusára 182-re nőtt a számuk. Az ügyészség időnként nagytakarítást végez a névjegyzékben, 2015-ben például 38 pártot töröltek a nyilvántartásból,...

Forrás: zoom.hu
Feltöltő: human
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

11 hozzászólásarrow_drop_down_circle

human
@quadrocopter: A tévében volt egyszer egy műsor a furcsa nevű cégekről. Ilyen cégneveket is meg lehetett adni:
- Ez is bedől Kft.
- Úgysem adom meg Bt.
Ez komoly. Voltak és vannak olyan cégnevek, amik még nevükben sem titkolják milyen céllal jönnek létre.
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
relatív
Több fórumon fejtik ki - minden médiumban behívott tünemény erről fanyalog -, hogy a jelenlegi választási törvény lehetőséget ad a kormányváltásra.

Csak azt hagyják ki latolgatásaik sorából, hogy csak valamilyen nap-éj együttállás esetében van ennek lehetősége, mert a regnáló annyi ' fekvő rendőrt ' épít - jó sok pénzünkért (!) - ennek megakadályozására, hogy a végtelen ahhoz képest egy smafú !
human
@quadrocopter: A tévében volt egyszer egy műsor a furcsa nevű cégekről. Ilyen cégneveket is meg lehetett adni:
- Ez is bedől Kft.
- Úgysem adom meg Bt.
Ez komoly. Voltak és vannak olyan cégnevek, amik még nevükben sem titkolják milyen céllal jönnek létre.
human
@relatív: "A győztes mindent visz" jellegű a választás. Ha egyetlen ellenzéki erő lenne és nyerne, akkor könnyen lenen 2/3-a, ahogy a fidesznek is a lecsökkent támogatás ellenére az általuk kreált új választási rendszernek hála 2014 is lett. Csakhát egy demokráciában több párt van.
relatív
Egy ' demokráciában ' bármennyi párt indulása esetén IS van lehetőség egy más színű hatalmi egyezkedésre - mert még a választási törvény IS segíti a különféle koalíció lehetőségét - , de a mai helyzetben ez nálunk nagyon egy-irányú... , ha értelmezzük a lehetőségeinket, mind a törvény, mind a politikai környezet szempontjából... IS !
karma1
@human: Ez az, amit botka - meg egy-ket mikropart, koztuk az lmp es momentum - nem akar felfogni.
Szerintem botka melyen meg van vasarolva, kapott egy igeretet arra, hogy fuggetlenkent majd bejuthat a parlamentbe, a partja meg majd azt csinal, amit akar.
human
@karma1: Nekem az a megérzésem, hogy pont Botka nincs megvásárolva viszont egyesek a pártból igen és neki ezekkel is meg kell küzdenie idő közben. Hogy Botkának jelenleg mi a stratégiája fogalmam sincs. Hetente változik (ami elég baj) és most éppen nem vagyok képben.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.