A vámosoknak feltűnt, hogy különösen erős az autóillatosító, ezért vizsgálták át. Egy héttel korábban már volt itt hasonló nagyságrendű fogás

Huszonhét kilogramm, mintegy 54 millió forint értékű marihuánát foglaltak le a pénzügyőrök egy szerb férfi kocsijában Röszkénél – tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-t.

A 31 éves férfi kedden délelőtt Röszkénél lépett be az országba, és a pénzügyőröknek feltűnt, hogy rendkívül erős az illatosító a gépkocsiban, ezért tételesen átvizsgálták. Ekkor derült ki, hogy a járműbe dupla fenéklemezt építettek és kábítószergyanús anyagot rejtettek el benne. Huszonkilenc csomagban 27 kilónyi, műanyag fóliába tekert növényi törmeléket, a helyszíni gyorsteszt szerint marihuánát találtak, amelynek a feketepiaci értéke körülbelül 54 millió forint: ez már eléri a különösen jelentős mennyiség alsó határát.

Autóillatosítója buktatta le a marihuanacsempészt Röszkénél

A 31 éves szerb férfit őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását. A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda kábítószer birtoklásának gyanúja miatt nyomoz az ügyben.

Egy héttel korábban ugyanitt 31 kilónyi, piaci értéken több mint 60 milliós szállítmányt próbált hasonló módszerrel, a kocsi dupla fenéklemezébe rejtve átcsempészni egy másik szerb férfi, de őt is elkapták.

Fotó és címlapkép: Police.hu

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

dragonM2
Nem tudtak már csöppet várni? Hipp-hopp készen lesz a kínai szupergyorsvasút, ott már nem lesz idejük a kutyusoknak se szaglászni.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.