A madarak tudják, hogy hamarosan elérkezik a vonulás ideje. A napokban az MTI írt a Madárkórház Alapítvány akciójáról, hogy az általuk mentett fehér gólyákat megfelelően felkészítve indíthassák el hosszú útjukra. Az idén nevelkedett, fiatal gólyák ezekben a napokban hagyják el a fészküket és indulnak el afrikai telelőhelyük felé. Életük ezen szakasza tapasztalatlanságukból adódóan különösen veszélyes számukra. A Madárkórház Alapítvány akciója lehetőséget ad a madármentéssel foglalkozó intézmények és magánszemélyek számára, hogy nevelt, vagy gyógyult gólyáikat szabadon eresztés előtt még időben felkészíthessék a leggyakrabban előforduló veszélyforrás, a halált is okozó villanyoszlopok és légvezetékek elkerülésére. Az egyedeket az alapítvány egy erre a célra kijelölt röpdében fogadja, ahol megtalálható mindaz a hatás, amely a természetben is éri a madarakat. Az akciótól függetlenül a gólyák megkezdték a gyülekezést, és csapatokba verődve hamarosan elindulnak Afrika felé. Erről...

Feltöltő: durbincs
Felhasználói tartalom, A Propeller.hu felhasználók által feltöltött tartalmakkal pörög. A felhasználók által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

8 hozzászólásarrow_drop_down_circle

anka
Vidítsuk fel ezt az unalmas cikket..., a gólyák jönnek-mennek, csak egyvalaki nem akar!
img23.dreamies.de/img/351/b/vq652l3wsf7.jpg
Ez itt nem minden hozzászólás, csak az utolsó néhány. Kattintson, ha mindet olvasná!
Nessy
@quadrocopter: Most még nem! Majd tavasszal, amikor visszatérnek, egy - egy migránccsal a csőrükben! Sőt, a fecskék is csatlakoznak! Teljes légtér zárlat tavaszra!
Nessy
@durbincs: Na, ennek fuss neki még egyszer, hátha akkor lesz valami értelme a mondatnak.
Nessy
A kis gyermekdalt még nagymamám tanította. A többit feladom!
Nessy
@durbincs: Honnan veszi, hogy nem magyar vagyok, és nem Magyarországon élek?? Érdekelne, hova helyez földrajzilag?
Nessy
Tévedni emberi dolog, mondá a sünmalac! :-))
anka
Vidítsuk fel ezt az unalmas cikket..., a gólyák jönnek-mennek, csak egyvalaki nem akar!
img23.dreamies.de/img/351/b/vq652l3wsf7.jpg

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.