Napos, száraz idő várható ma, némi gomolyfelhővel, helyenként nem kizárt egy-egy zápor sem, de minél délebben vagyunk, annál inkább melegünk lesz.

Továbbra is anticiklon alakítja időjárásunkat. Bár szerdán tőlünk északra egy gyengülő, feloszló hidegfront vonul el, ez jelentős változást nem okoz. Az átlagosnál melegebb, száraz idő várható – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat. Olyannyira visszatér a kánikula, hogy a tartós hőség veszélye miatt a fővárosra és nyolc megyére ismét figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat csütörtökre: Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Tolna megyében van érvényben az elsőfokú figyelmeztetés.

Az ország döntő részén túlnyomóan napos, száraz idő lesz általában kevés fátyol- és gomolyfelhővel. A Dunántúl nyugati és északi területei mellett a keleti, északkeleti határvidéken sem kizárt egy-egy zápor, esetleg zivatar. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de a keleti megyékben megélénkül az északi szél. Esetleges zivatarfelhő környezetében viharos széllökés is előfordulhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 19 és 26 fok közé hűl le a levegő.

Mától még kicsit visszatér a kánikula

Fotó és címlapkép: OMSZ

1 hozzászólásarrow_drop_down_circle

36
Az ősz illata, azért ott van már a levegőben. Hmm..nagyon szeretem.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.