Nem hagyta cserben az áldozatát a gázoló: a helyszínen lévő roma önkormányzati képviselő küldte el, még mielőtt odaértek volna a rokonok, nehogy újra az olaszliszkaihoz hasonló tragédia történhessen.

Kedden este ütött el egy gyermeket egy autós Ópályi határában. Bár az első hírek még cserbenhagyást emlegettek, mint kiderült, a sofőr nem azért hajtott el a helyszínről, mert ne akarta volna vállalni a felelősséget: az épp jelen lévő helyi roma önkormányzati képviselő tanácsolta neki, hogy ne várja meg, míg odaérnek a rokonok – tudta meg a Blikk.

A gyermek rokonsága és ismerőseik pillanatokon belül mintegy százan érkeztek a helyszínre a baleset után, azonnal lincshangulat alakult ki, ám az a­utós addigra elhajtott. Csakhogy nem azért, mert cserben akarta volna hagyni a kisgyereket.

A helyszínen volt ugyanis Máté Sándor, a helyi roma önkormányzat tagja, aki saját maga hívta a 112-es segélyhívószámot, hogy jelentse a balesetet, és segítséget kérjen. És ő volt az is, aki azt tanácsolta az autósnak, ne várja meg, míg ideérnek a rokonok.

"Csak egy hajszálon múlott, hogy nem történt még komolyabb tragédia, akár olyan, mint ami egyszer már megesett Olaszliszkán. Bár sokan azt gondolják, hogy az autós cserben hagyta a fiút, de ez nem igaz. Én magam küldtem el azért, hogy megelőzzem a bajt" – magyarázta a férfi.

A két­éves kisfiú testvéreivel játszott az út mellett, ekkor rohant ki egy épp akkor érkező kocsi elé. Az ütközés erejétől a gyermek métereket repült, majd az aszfaltra zuhant és súlyos sérüléseket szenvedett. Életveszélyes állapotban vitték kórházba, ahol többször meg is műtötték. "Ma levették a gépekről, de még nem tudni, hogy alakul szegényke sorsa" – mondta el a lapnak az édesanya.

Máté szerint a falu végén lévő kereszteződés, ahol a baleset történt, már régóta köztudottan problémás helyszín: kevés a sebességkorlátozó tábla, gyorsan jönnek a járművek a kanyarban. Már próbálták kezdeményezni az önkormányzatnál, hogy helyezzenek el fekvőrendőröket a területen. Mint mondja, reméli ez a baleset elég intő jel ahhoz, hogy a település vezetősége is belássa a cselekvés szükségességét.

Herdon János polgármester a lap érdeklődésére elmondta, a jövő heti testületi ülésen már napirendre kerül a probléma és próbálnak megoldást találni rá.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság a Blikk megkeresésére annyit közölt, hogy közúti baleset gondatlan okozása miatt indított eljárást az autóssal szemben.

Mi volt az az olaszliszkai lincselés?

Az olaszliszkai lincselés a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Olaszliszkán történt brutális gyilkosság ismert elnevezése. Az áldozat, Szögi Lajos, kocsijával a falun áthajtva egy elé lépő helyi roma kislányt majdnem elsodort. Ekkor autójával megállt, hogy meggyőződjön róla, a gyereknek nem esett baja. Bár a kislány valóban nem szenvedett sérülést, hozzátartozói rátámadtak az autót vezető tanárra, kirángatták a volán mögül és gyermekei szeme láttára halálra verték. Nyolc embert letartóztattak, ellenük különös kegyetlenséggel elkövetett csoportos emberölés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei ügyészség.

2009. május 29. a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság valamennyi vádlottat bűnösnek találta, és rájuk a lehető legsúlyosabb büntetést szabta ki – írja a Wikipedia.

Címlapfotó: Pixabay / Jaygeorge CC0

38 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Pálinkás Pál
@GeoCravker: Mert aztán a honi cigók nem is adnak okot a rasszizmusra,gyűlöletre,igaz??? Vazze.te melyik bolygón élsz???
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
karma1
Minden tisztelet eze az eloljaroe, mivel neki kell ott elni tovabbra is, ahol a baleset tortent.
Nagyon remelem, hogy ot nem lincselik meg, es megtalaljak a felelos szulot, aki egy kurva szot sem szolhat, ha a gyereket a fout mellett hagyja a tobbiekkel jatszani.
tothjani
Migráns, ha Magyarországra jössz, akkor be kell tartanod a Magyarok kultúráját!
Járjatok nagy csapatban, és ha bárkit sérelem ér akkor verjétek agyon!! :(
karma1
@tothjani: Mi bajod van? Milyen migransrol brekegsz?
Az olyanok miatt, mint te, sosem lehet a romakat integralni...
Nem mindig a romakon mulik az integracio...
Cicamama55
Sajnálom a kisgyermeket, mielőbbi teljes gyógyulást kívánok neki! A roma képviselő előtt kalapot emelek, még a kellő időben átlátta a helyzetet és tette a dolgát! De!!! Ha azt, hogy veszélyes az útkereszteződés tudják, azt még inkább kellene tudniuk, hogy ott gyerekeknek nem lenne szabad játszani! Forgalmas út mellett?! Az ottani lakókban is tudatosítani kellene, hogy nem csak megszülni kell a sok gyereket, hanem vigyázni is kellene rájuk, nevelni kellene őket, ne az utca nevelje! Ha egy enyhébb kimenetelű baleset egy bölcsiben, óvodában, iskolában történik, egy életre megbélyegzik, meghurcolják a pedagógust, már ha addig az ilyen szülők agyon nem ütik..Nos itt akkor?!
karma1
@Cicamama55: Roviden: en is inkabb a szuloket rugnam jol valagba, akik felugyelet nelkul hagynak csoportosan kiskoruakat az ut szelen...
magyarbakancs
És még mi mutogatunk külföldre,hogy nem mernek be menni a migránsok lakta helyekre a rendőrök.
Itt meg rövid időn belül kétszer volt lincselés mert egy cigány gyereket el ütöttek.
Milyen nép az ilyen ki csak erőszakoskodik?
papa.49
Addig míg a gyerek akármit csinál, meg akárhol, de nincs baj leszarják a szülők, hogy mit csinál. ha bekövetkezik a baj rögtön a másik fél a hibás, ŐK MÉG VÉLETLENÜL SEM !!!
Gratula az önkoris képviselőnek ...
Pálinkás Pál
@karma1: Megemelem a kalapom ha találsz az országban 1000 olyan embert aki integrálni akarja a cigányokat!!!
sokanvagyunk
Nem oly rég igazoltattak a rendőrök, figyelmeztetésben részesültem... - Figyelmeztettek, hogy a következő falun az engedélyezett maximális sebességgel, megállás nélkül hajtsak át, mert ott igencsak többségben van ez a kisebbség.
Mézike
@karma1: mno.hu/belfold/opalyi-a-helyi-roma-vezeto-tanacsolta-a-sofornek-hogy-hajtson-el-2412844

Ebben a cikkben megszólal az anya is aki a negyedik gyerekével terhes. A családsegitő szolgálat emberei se mernek kiszállni az autóból, úgy világositják fel az anyukát hogy nem igy kell gyereket nevelni.
Equus
szemünk előtt esik szét az ország. Egyik fele nyakkendőben rabol, másik fele testi erőszakkal, közvetlen fenyegetéssel. Nincs, aki érvényt szerezne a hatályos törvényeknek a nomád rablók között. A börtönök tele vannak velük, de ha egyet becsuknak, arra négy újszülött jut, akiket a zsákmányállatok pénzén szülnek, nevelnek. Érdekes szimbiózis. Kérdés, meddig tartható.
Ennek a söpredéknek a jogvédőit kötelezném arra, h két évet együtt éljenek velük.
moareka
@sokanvagyunk: Hol élünk, hogy félni kell egy falun áthaladni? ...az rendben van,hogy az elöljárójuk segített elmenni a gk vezetőnek,de,ha már ő a főnökük, nem lehetne ezeket az emberevőket kordában tartani???
GeoCravker
@Equus: Fordítva ülsz a bilin. A jogvédlem alapja, hogy a jogok egyenlőek, és velük természetesen a kötelezettségek is
A rasszista szövegeidet látom itt. EDe meséld el, hogy hányszor, hány tüntetésen vettél részt a Belügyminisztériumnál, ahol az egyenlő jogokat és kötelezettségeket kérte számon bármelyik párt?
Egyen sem?
Na ez a baj. A rasszizmus alapja, hogy az említett párost felborítják.
A diktatúrának meg az alapja, hogy mindig legyen egy réteg, amelyik mindenét hibás, és aki ellen tüzelni lehet az agyhalott tömegeket.
Orbánnak ez így teljesen megfeklel. Don Pintérnek is teljesen megfelel. Farkas Flórinak a díszcigánynak is megfelel. Mert lent a lapát mellett egymásra acsarkodnak a népek. Valójában mindkét oldalon, és sokszor alig jobb körülmények közöt élve, mint a másik. Ellenben nem mennek el Orbán főhadiszálására, és csinálnak belőle karácsonyfadíszt.
Pálinkás Pál
@GeoCravker: Mert aztán a honi cigók nem is adnak okot a rasszizmusra,gyűlöletre,igaz??? Vazze.te melyik bolygón élsz???
GeoCravker
@Pálinkás Pál: El is olvastad, amit írtam? Esetleg csak megérteni nem sikerült? Még egy nekifutás?
maci0427
Magyar -nem cigány- gyereket is ütöttek már el és nem vonult az utcára több tucat ember,hogy erőszakkal vegyen elégtételt ,főleg ha nem is a gépjárművezető volt a hibás ! Ez egy primitív - barbár emberhez nem méltó cselekedett ! Na többek között ezért sem szeretjük ezeket az "emberkéket" és azok a cigányok akik becsülettel élnek és dolgoznak nevelik a gyereküket, az ilyen primitív - bunkó emberek miatt szívnak, de tenni ellenük ők sem tudnak ! Talán majd ha megnevelik - megtudják nevelni - a saját fajtájukat ,akkor lesz itt normális élet ! Talán nincs olyan magyar ember akiknek ne lett volna problémás konfliktusuk a cigányokkal, illetve akik mellet ezek élnek , tudnának példákat sorolni arról, hogy miért élhetetlen az élet a környezetükben és eladhatatlan a házuk, ha elakarnák adni ...! A "rasszista " szót meg ne is emlegessék,mert ők a legnagyobb rasszisták a Magyarokkal szemben ! És bocsánat, én nem azt mondom és írom,hogy roma,mert ... A cigány szóhasználatot senki nem tilthatja meg se nekem és senki másnak sem addig , amíg az Étlapon van 'Cigánypecsenye - az Operettben van 'Cigánybáró - a Zenészben van 'Cigányzenész és Cigányprímás - Van az a szép Nóta,hogy - ' A vén cigány... és még lehetne sorolni ! Tessék behelyettesíteni ezeket roma szóval és a Magyar Közlönyben kihirdetni... ! A Tiszteletet, a Társadalmi Megbecsülést, azt ki kell érdemelni senkinek nem adják ingyen és az a Cigány Származású Ember aki-akik a munkájukkal - életvitelükkel - viselkedésükkel kiérdemelték a Tiszteletet,azok meg is kapják a többségi társadalomban élő emberektől ! Ennyire egyszerű az egész,de könnyebb "rasszistázni" , miközben sokan fordítva ülnek a lovon,igaz ez nem is csoda sokaknál...!
maci0427
És a legnagyobb felelősek a cigányságért, a mindenkori cigányvezetők...Itt erre egy példa a sok közül...Lakatos Attila Borsod megyei cigány vajda levele...pestibulvar.hu/2017/05/29/levelet/
Lepényleső
Az már nem ennek az országnak a része,a rendőrök miért nem ott,hanem küldve a délvidékre?
Ezt,ha emberek megtehetik egy másikkal,akkor itt nagy a baj,nagyon nagy,itt nem hat az agy?
Pálinkás Pál
@GeoCravker: Két különböző dologról írsz..Olyan hogy rasszizmus nincs...azt a libsik találták ki...Te @Equus-nak írsz hogy rasszista a szövege,holott csak a színtiszta valóságot írja!! Mellesleg akkor ezek szerint a természet a legnagyobb rasszista,mert bizony genetikailag is van különbség az emberi rasszok között,bármennyire is fáj a libsiknek...mert egy cseppnyi nyálból kényelmesen megmondják hogy niggeré,arabé,fehéré vagy sárgáé!!
GeoCravker
@Pálinkás Pál: Azzal a csepp nyállal érdemes óvatosan eljárni. Mert úgy járhat valaki, mint az amerikai árja vezér, akiről kiderült, hogy negroid típusú gének is beleszóltak a családjába.

A rasszok léte és a rasszizmus nagyon nem ugyanaz. Az egyik egy fenotípusos megjelenést (is) határoz meg. az utóbbi a fenotípus alapján való, többnyire hátrányos, szociológiai megkülönböztetést. Talán, ha utánaolvasnál egy baromságnak, mielőtt az alfahír szintjén szajkózod, segítene.
GeoCravker
@maci0427: "És a legnagyobb felelősek a cigányságért, a mindenkori cigányvezetők."
nagyjából. S a probléma az 1970-es évek végéig nyúlik vissza.
1magyar
A összegyűlt cigánynak a lincselés volt a fontos nem a gyerek kórházba vitele?
quadrocopter
A cigányok se tanulnak soha, semmilyen esetből! Ha a muszlimokat nehéz beilleszkedésre bírni - ami egyébként nem igaz, lásd Anglia, Németország,,,,stb, hisz a zömük nem terrorista! - a cigányokat sokkal nehezebb!
papa.49
@quadrocopter: Végül is már 6-7 száz éve képtelenek a beilleszkedésre. még midig az ,,előjogaikat,, emlegetik, pedig csak a kötelességeiket kéne teljesíteniük, és betartani a törvényeket...
Equus
@Pálinkás Pál: 16.05 Amint látod, a gondolkodása is bajos néhányunknak. A genetikai sajátosságok kifejlődése nem egy nemzedék alatt történik. Keserves belátni, de Hitlernek igaza volt, amikor a gondolkodás mikéntjét fajtához kötötte. Akkor még nem volt genetikai térkép. Most van. Látszik már, h a származás determinál. Krokodilból soha nem lesz apportírozható szobakutya. Más az inputra adott output válasz.
Pálinkás Pál
@GeoCravker: Szóval elismered hogy a rasszizmus egy mesterkélten megalkotott fogalom...mert hogy rasszok vannak,természet alkotta...,meghatározható melyik mire képes...de ti alkottatok köré egy hülye ideológiát,hogy mindenki egyforma,egyenlő...aminek semmi köze a genetikai valósághoz!!!Arról már nem beszélve hogy a tegnapi ,Barcelónában történtek fényesen igazolják hogy ennek a koszos söpredéknek semmi keresnivalója Európában...meg azoknak sem,akik idehívják őket!!!
GeoCravker
@Pálinkás Pál: Sőt! Azt is elismerem, hogy a biológia is egy mesterkélt fogalom, mert az élőlények anélkül is léteznek.
Attól, hogy neked halvány fogalmad nincs dolgokról az egy dolog, De attól az még nem lesz igaz, hogy a hülyeséget nayg garral hirdeted.

" ennek a koszos söpredéknek semmi keresnivalója"
A Planetáriumot anno (2015) szétverték a magyar ultrák. Világosan mutatva, hogy a magyaroknak, mint romboló söpredéknek semmi keresnivalója Európában.
Így hogy tetszik a saját okoskodásod?

a valóság persze az, hogy tetszőleges embercsoportban megtalálható az a 3-5% csőcselék a haranggörbe alsó részén, akik kaphatók az ilyen akciókra, és ezekben élik ki magukat. Ehhez hozzájön az alsó negyedből legalább 5-8% aki megfelelő hangadókkal radikalizálható.

A magyarok között is, ahol az ultrák, a gárdák, a hungaristák, és anno a nyilasok alapvetően a hangos és erőszakos kisebbséget alkották. De hatalmat és fegyvert kapva a nyilasok képesek voltak egy iországot ugyanúgy sakbban tartani, ahogy később az ÁVH.

Az a Te döntésed, hogy egy másik népcsoport 5-8%-os rétege alapján ítéled meg az egész sokaságot. De akkor Te se sértődj me, ha téged, magyarként, a nyilasok, az ultrák, a pufajkások alapján ítélnek meg.

De, eddigi szövegeid alapján, nem várom el, hogy ezt megértsd, ahogy pacinak, és másonak is magas.
szettevette
Vajon azt hogy csinálják, hogy amíg a gyerek az úton játszik, senki nem foglalkozik vele. Annyira nem, hogy simán elütheti az autó. Amint megvan a baj, rögtön előjön a sok rokon... Mindezt pár perc alatt.
Equus
@GeoCravker: "Attól, hogy neked halvány fogalmad nincs dolgokról az egy dolog, De attól az még nem lesz igaz, hogy a hülyeséget nayg garral hirdeted. " - na, látod, tökfej, ebben egyetértünk. Téged, tökfej, mutogatni kellene.
Pálinkás Pál
@GeoCravker: Te valamit nagyon nem értesz...nem érdekel hogy kiről mit gondolsz,attól a tény az tény marad...genetikailag fejletlenebbek...és ennek ha veszed a fáradtságot utána tudsz nézni!!!Igaz ti libsik körberaktátok édes cukormázzal,hogy ne legyen ilyen direkt a dolog,persze attól még igaz!!!És nem tudom miért fáj az nektek hogy a fehér ember a fehérek között érzi jól magát...ezt nem tudjátok megerőszakolni,bárhogy is akarjátok...alkothattok köré rasszista fogalmakat,attól még tény marad!!!És ugyan miért náci az aki otthon akarja tudni őket a teveszaros sivatagjukban,és nem maga körül??
GeoCravker
@Pálinkás Pál: "@GeoCravker: Te valamit nagyon nem értesz...nem érdekel hogy kiről mit gondolsz,attól a tény az tény marad...genetikailag fejletlenebbek...és ennek ha veszed a fáradtságot utána tudsz nézni"
Gondolom valamelyik hungarista remekműben. Ami alapján Téged egyenesen a Szíriuszról zavartak ide. Te mitől is vagy fejlettebb? Attól hogy Te a pigmenthiányos mutánsok között érzed jól magad?
Mesélj még ó mogul.
human
Van miért felháborodni egyes cigány közösségek viselkedésén. De én elsősorban a magyar politikusokat tartom hibásnak azért, hogy idáig fajultak a dolgok. A magyar politikusok dolga lenne, hogy rendezze a cigány kérdést. Ez nem első sorban pénz kérdés, hanem elhatározás kérdése. Valamiért megéri a magyar politikusoknak konzerválni a cigánytelepek áldatlan állapotát annak árán is ha emberek halnak meg miatta vagy félniük kell a magyaroknak (ez politikailag hasznos lehet). Komoly szakmai munkával és kormányokon át ívelő programmal lehet itt csak tenni valamit. De önző politikai és anyagi érdekből rövidlátó módon semmit nem tettek a kormányzatok.
Genetikailag bűnözőnek tekinteni a cigányokat hülyeség. Hisz vannak cigányok akik akarnak és tudnak dolgozni és tisztességesen élnek, HA hagyják őket és nem üldözik az általánosítással, az előítéletekkel. A rasszisták, genetikai alapon gyűlölködők vagy az elvakult előítélettel operálók na azoknak a cigányoknak ártanak akik nem tudnak viselkedni hanem azoknak akik ki akarnak törni, de visszarántja őket az előítélet a mocsokba.
human
@human: Jav: NEM azoknak a cigányoknak ártanak akik nem tudnak viselkedni hanem azoknak akik ki akarnak törni, de visszarántja őket az előítélet a mocsokba.
Pálinkás Pál
@GeoCravker: Nem...egyszerűen beírod a genetikai profilok keresését a gugliba..és még talán,te..a gyenge elméddel is meg tudod állapítani a különbséget!!!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.