A Pest Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat 13 személlyel szemben.

A vádlottak Vecsés külterületén hatósági engedély nélkül működő cigarettagyárat üzemeltettek, a 200 millió forint jövedéki adót pedig "benyelték".

A nyomozás során ismeretlenül maradt személyek 2014 novemberében elhatározták, hogy Magyarországon hatósági engedély nélküli cigarettagyárat hoznak létre. Vecsés külterületén egy raktárcsarnokot szemeltek ki, azt fantomcégek útján kibérelték, és elkezdték a cigaretta gyártásához szükséges gépsorok, berendezések, alapanyagok Magyarországra szállítását.

A cigarettagyár beindításához Bulgáriából toboroztak szakértelemmel rendelkező munkaerőt, mivel a gépsorok összeszereléséhez és üzembe helyezéséhez, valamint a cigaretta üzemi léptékű előállításához szakmunkásokra volt szükségük. A szakmunkásoknak általában 1.000,- eurós (304 ezer forintos) fizetést, valamint ingyenes szállást és ellátást kínáltak.

Az engedély nélküli cigarettagyártás 2015 januárjában kezdődött meg.

A bűnügy vádlottjai a cigarettagyárban dolgozó munkások és a munkafeltételek biztosításában közreműködő személyek.

A NAV nyomozói 2015 februárjában megjelentek az illegális cigarettagyárban, ahol 2,5 millió szál adójegy nélküli cigarettát és mintegy 12.000 kg vágott dohányt találtak és foglaltak le a gépsorok mellett.

A vádlottak dohánygyártmányok előállításához kapcsolódó jövedéki adó meg nem fizetésével a költségvetésnek több mint 200 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A Pest Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettévelvádolja a vádlottakat, akiknek bűnösségéről a Budapest Környéki Törvényszék fog dönteni.

2 hozzászólásarrow_drop_down_circle

RonaGyuri
hány óra alatt lopja össze magának (na jó nem magának) ezt a pénzt Lolo?
eszegfu
Ez azért több, mint "érdekes"! "...a nyomozás során ismeretlenül maradt személyek..." határozták el a cigi gyártást, u. akkor az ott dolgozó munkásokat és a munkafeltételeket biztositásában közrmüködő személyeket vádolják. Nem hiszem, hogy bármely "vállalkozó" alkalmazottjai ugy dolgoznak, hogy megmutatják nekik a vállalkozás engedélyeit, vagy akár a bevallásokat, vagy a pénzügyi tranzakciókat... nekem érthetetlen, de nyilvánvalóan a pontos részleteket nem tudom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.