A 45 Celsius fokot is meghaladta a hőmérséklet egy BKV-busz vezetőfülkéjében még a múlt héten. Állítólag nem működött a klíma, a járat mégis forgalomba állhatott.

A Népszava úgy tudja, a BKV-nál elszántan keresik azt a dolgozót, aki lefotózta a vezetőfülkében a 45,3 fokot mutató hőmérőt. A jármű egyébként egy Modulo busz volt, ami tavaly került a céghez.

Szabó István, a Belföldi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezetének elnöke a lapnak így nyilatkozott:

„Egyes munkáltatók a problémák megoldása helyet Columbo és Derrick közös gyerekét játszva egyfolytában nyomoznak, vajon ki készítette a fotót. Ahelyett, hogy energiájukat inkább a munkára összpontosítanák”

A sofőröket arra utasították, ha azt tapasztalják, hogy a klímaberendezés nem megfelelően működik vagy meleg levegőt fúj be, nyissák ki az ablakokat. A hibát pedig jelezzék.

Címlapi fotó: Mihádák Zoltán / MTI

40 hozzászólásarrow_drop_down_circle

Yoda69
Az online jegyelado rendszernel is arra huztak a vizes lepedot aki a hibara felhivta a figyelmet, es nem arra aki tobb milliardot elsikitott. Itt is hasonlo eset foroghat fenn. Vizsgaljak ki miert nem mukodnek a klimak tomegesen a vadi uj buszokon.
Persze tudom hogy nem fogjak, mint azt sem miert nem uj klimas metrokat vettek a franciaktol, a ruszki ramaty helyett. Ez a fideSS orbanisztanja
Ez itt az összes hozzászólás. Kattintson, ha csak a legfrissebbeket olvasná!
Yoda69
Az online jegyelado rendszernel is arra huztak a vizes lepedot aki a hibara felhivta a figyelmet, es nem arra aki tobb milliardot elsikitott. Itt is hasonlo eset foroghat fenn. Vizsgaljak ki miert nem mukodnek a klimak tomegesen a vadi uj buszokon.
Persze tudom hogy nem fogjak, mint azt sem miert nem uj klimas metrokat vettek a franciaktol, a ruszki ramaty helyett. Ez a fideSS orbanisztanja
papa.49
Nem inkább a klímákat kéne kijavíttatni, bolondistók ???
peterkelemen
Szégyen! Szar, lerobbant járműveket vesznek vagy éppen felújítanak és ez nem csak a busokra igaz hanem mindenre: buszok, villamosok, metrók, katonai járművek. Kinek jó ez? A felhasználóknak biztos, hogy nem csak azoknak, akik ebből a felújított, de már eleve lerobbant szarokon jó nagyokat kaszálnak.
1magyar
Rosszul lett volna a sofőr akkor tömegszerencsétlenség is történhetett volna.De a vezetőnek biztosan meg a havi többmillió fizetése!
wagabund
Talán már ki is rúgták a lázadót. Ugyanis a rendelkezésre álló adatok alapján meg kellett találni a fényképezés helyét, idejét, az elkövetőt...
quadrocopter
Megoldás: ki kell szerelni a belső hőmérőket a buszokból! Amit nem látnak, az nincs is!
hetöndöe
Nem az a baj,hogy 45 fok volt a buszba baszd meg,hanem az hogy kiderült?A lázas keresést meg gondolom légkondis irodákban ücsörgők csinálják szorgalmasan havi 500 ezerért.Rohadt volna anyátokba a fejetek!
szaboria1
Látszik a klímás szobákban ülök fel sem fogják milyen veszélyes üzemmódban üzemeltetik a a buszokat nem törődve a vezetők életével. Addig ezek nem tesznek semmit míg egy nagyobb tragédia nem lesz.
maci0427
A BKV. céget csak azért hagyta életben a kormány és nem szüntette be végleg,mert kellenek a szar buszai a különféle pótlásokhoz ! Nincs a békávénak már egy komoly járata-viszonylata sem , azt mind elvették tőle és odaadták a Volán - VT. Arriva cégeknek ! De bezzeg a 99 -es szemét nyóckeres - koszos - büdös - balhés ingyen járat, az megmaradt a békávénak , normális magyar ember nagy ívben kerüli már ezt, miközben csuklós vonala is csak egy pár van már ! Na és a metró az meg egy külön történek az a BKV cégé maradt, miközben a HÉV. már a MÁV. cégé lett !
Lepényleső
... ott tartanak még,hogy magnézium elégetésével teremtik meg a villanófényt,ahol égés van ott hő is,tehát a fotós teremtette a 45 Celsius-nál melegebbet "A buszon"-jut eszembe.
dr. prédikátor
Hát hogy ez a Soros mire nem képes!!Fényképezünk fényképezünk vazzeg!!!
Pálinkás Pál
Vazze itt mindenki fiatal és légkondis kocsikon szocializálódott??? Ez egy teljesen átlagos hőmérséklet egy légkondi nélküli kocsiban..és a csudába is,felnőttünk,pedig olyan gépeket hajtottunk!!!Javaslom a sok itt tátogónak,üljön be egy zsiguliba ami a napon parkol ilyen időben...no azután elmondhatod hogy meleg volt!!!
sokanvagyunk
Azért sietnek nagyon, mert a hidegfront eltünteti a hőségnyomokat, oszt fújhatják.
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Tudod Palika, a Zsigulis-kor óta sokat melegedett a Föld, több lett az autó, hosszabb ideig kell várakozni a lámpáknál, kereszteződésekben, egyre inkább hajtunk a mediterrán időjárási viszonyok felé, amúgy meg valóban elég volt a nyári forróságban a lehúzott busz/autó/vonat ablaka is.
human
A kresz oktatáson mintha olyan tanítottak volna, hogy ne üljünk kormány mögé ha egészségi vagy fiziológiai állapotunk miatt nem érezzük jól magunkat. 45 fokos fülke nem hiszem, hogy biztosítja azt a körülményt a sofőrnek, hogy biztonságosan vezessen.
Veleda
Elvinném a BKV vezetőit egy városnéző járatra, természetesen légkondi nélkül.
idppp
@Pálinkás Pál: Persze, okostojás, vissza a petróleumlámpát, nehogy haladjon már a világ, magának jó a sötétség is! Ez már Orbán nevelésének a hatása...
idppp
Ha keresik a fotózó gépkocsivezetőt, és nem tudják egyből, hogy melyik buszon nem működött abban az időpontban a klíma, akkor nagy baj van! Ez azt jelenti, hogy tömegesen fordul elő ez az eset, a dolgozó, meg az utasok magasról le vannak sz@rva! Igazán megdögölhetne néhány BKV vezető!
kissé felnőttem
T BKV az autóm ha napon áll 10 perc és máris 50 fokos az utastér , érthető ponyemaj? és se klima se állófűtés nem megyen mit kell ezen fennakadni vagy a mundér és az is bármi áron , na ilyen vezetőkkel van tele a melosok hócipellője ezeket kéne értelmes Emberre avagy robotra cserélni mert undorkeltő amit művelhetnek elrugaszkodva az élettől klimatizált iroda 2 milla / hó az eszementen jó mit sem tudnak a való világról.Olyan vezető voltam ,hogy amit megköveteltem bármikor meg tudtam mutatni hogyan is kérem, hogyan is várom el.ja akkor más világ volt dehogy.BKV Vezérek mutassatok példát 2 hónapig álljatok a gátra egyet nyáron egyet februárba aztán lehet hogy elkotródtok a semmibe mert bustsofőrt meg 800 ezerért keresnek ám némethonba ti meg áttálhattok lóvasutra főleg ha lesz ló
Desischado
És ha rosszul lett volna a sofőr?! Rohadna rátok a műanyag lakat a börtönben, rohadékok! Gondolom, légkondis irodákban ültök, hogy fordulnátok fel egytől egyig! Ez pedig nem egyedi eset lehet. Majd ha az égiek ne adják, tömegszerencsétlenség lesz, akkor mit vartyogtok majd, ki viszi el a balhét?! Nem emberi, ami itt folyik!
percsi
@human: Addig, míg a sofőrnek kell elvinnie a balhét, addig nem lényeges a biztonság. Ha a vezetők felelnének, mint minden normális országban, akkor nem lenne napi probléma.
Tömegközlekedésről beszélünk, és mint tudjuk, aki igénybe veszi, annak az egészsége, élete, kényelme fabatkát sem ér.
A nagy uraknak nincs ilyen gondjuk, az öt milliós fizetés mellé légkondis "Trabantot" kapnak, ha netán elromlik, azonnal van helyette másik, és semmiért sem kell felelősséget vállalniuk, tehát haszontalan paraziták. Remélem már nem sokáig élvezik az állami autókat!
emerencia
@percsi: " Ha a vezetők felelnének, mint minden normális országban, akkor nem lenne napi probléma."

Amíg egy vállalatnál a vezetők nyugodtan megbüntethetik a dolgozót akkor is, ha nem követett el semmit (a cégemnél pl. ez beletartozik a nagyvállalat vállalati kultúrájába) nálad a pont. A vezetői hanyagság lassan már nemzeti sport, hiszen úgyis az a szerencsétlen munkavállaló viszi el a balhét. (Tisztelet a kivételeknek.)
kiscsillag66
Gratulálok ezért a nyomozásért. Miért nem a klímát csinálják meg, hogy a sofőrök ne legyenek ilyen hőségben. Embertelenek!!!
Sámannus
@kiscsillag66: Ki hallott még olyat, hogy ezek valamit előre láttak?
Láttátok a Tahó Pesta milyen okos! Ha ő megaszondja, hogy jó, az jó!
Tessék a farkakat behúzni, ajtók záródnak!
Ha lenne szerelő még alkatrész is keríteni köll, no azért vettek több járgányt. Ezért hívják némelyiket donor járműnek. Lassan már mindegyik donor lesz így mindegyikben lehet cserélgetni a klímát, vagy bármit.
human
@kiscsillag66: Mert mindig a probléma okát kell először felderíteni. És a probléma gyökere az, hogy kiderült.
kiscsillag66
@human: Köszi, értem, így már egészen más!
kiscsillag66
@Sámannus: Igazad van, ezek semmit nem látnak előre, utólag aztán rohadt okosok.
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Hát sajnos a 45 fok akkor is,meg most is 45 fok...tehát lényegtelen amiket írtál...mellesleg a melós autómban nincs légkondi,mégis élek...
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Próbáld meg szótagolva értelmezni, talán sikerül!

"Pálinkás Pál
Vazze itt mindenki fiatal és légkondis kocsikon szocializálódott??? Ez egy teljesen átlagos hőmérséklet egy légkondi nélküli kocsiban..és a csudába is,felnőttünk,pedig olyan gépeket hajtottunk!!!Javaslom a sok itt tátogónak,üljön be egy zsiguliba ami a napon parkol ilyen időben...no azután elmondhatod hogy meleg volt!!!
_timeaugusztus 17., 16:15"

"Tudod Palika, a Zsigulis-kor óta sokat melegedett a Föld, több lett az autó, hosszabb ideig kell várakozni a lámpáknál, kereszteződésekben, egyre inkább hajtunk a mediterrán időjárási viszonyok felé, amúgy meg valóban elég volt a nyári forróságban a lehúzott busz/autó/vonat ablaka is._timeaugusztus 17., 16:25"
Pálinkás Pál
@quadrocopter: Ezt most miért kopiztad be??? Változatlanul azt állítom hogy a 45 fok átlagos egy forró nyári napon egy légkondi nélküli kocsiban...A menetszél tökéletes komfortérzetet biztosított mellette...És hozzászólásom a sok nyámnyilának szólt főleg,akik szerint ez az eset cikket érdemel!!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Na, próbáld meg még egyszer:
Kulcsszavak:
- melegedett a Föld,
- több lett az autó,
- hosszabb idejű várakozás ( a több autó miatt!)

Na, így sem?
Pálinkás Pál
@quadrocopter: És akkor mi van..a zsiguli korszak óta kb 0,1 fokot emelkedett az átlaghőmérséklet,vagyis nem szignifikáns...több lett az autó...és??? hosszabb a várakozás...és??? nem...csak azóta edzetlenebbek az emberek...
quadrocopter
@Pálinkás Pál: "és"? Tovább üldögélsz a melegben, okostojás!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: te valamit nagyon nem értesz...mi a tökömért kell egy átlagos 45 fokos vezetőfülke hőmérsékletet posztolni,és sok ember meg hüledezik rajta...ha nem tetszik a meleg költözzetek hidegebb éghajlatra!!!Komolyan mondom,némelyikőtök az elktronika nélkül már egy saroknyira sem tudna eljutni!!!
Macskaszem
Lehet, hogy lefejezik? A rossz hír hozóját így büntették régen, és mivel miviktorunk hátramenetbe kapcsolta az országot, lehet, hogy már ott tartunk.
quadrocopter
@Pálinkás Pál: "mi a tökömért kell egy átlagos 45 fokos vezetőfülke hőmérsékletet posztolni" azért baz+, mert nem megszokott dolog a 45 C-fokos fülke! Csak neked furcsa!

Jajj, ne legyél már ilyen nagyfiú emberke, megnézném a szádat, plusz 40 C-fokban araszolni a körúton!
Pálinkás Pál
@quadrocopter: hát..szépöcsim,mivel a munkaautómban nincs légkondi,ez velem nyáron sűrün előfordul!!!vazze,akkor ti ezek szerint strandra se jártok??? vagy nem napozol??? ha napozol jóval több hő ér mint a kib...szott kocsiban!!!el vagytok nagyon kényelmesedve...te is azok közé tartozol szerintem aki elektronika nélkül az orrát sem tudja megtörölni!!
quadrocopter
@Pálinkás Pál: Ne legyél már kemény-csávó, kölyök, az ilyenek ugrálnak ki-.be az autóból, ha 5 perce beáll a forgalom és locsolják magukat ásványvízzel!
kukac50
Nem az a hibás aki feltárja a problémát hanem az aki drága buszokat bérel az helyett,hogy olcsóbban új korszerű buszokat vásárolna,amiben a klíma is üzemel.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.