A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) 13 halsütödét ellenőrzött a Balatonnál június utolsó hetében, több mint 160 mintán 700 laboratóriumi vizsgálatot is végeztek, számos szabálytalanságot és hiányosságot feltártak, 1,175 millió forint élelmiszerlánc felügyeleti bírságot szabtak ki – közölte a hatóság.

A Szupermenta termékteszt-sorozat részeként végzett ellenőrzésen a hatóság 13 vendéglátóhelyből 2-nél mindent megfelelőnek talált, 6 helyen kisebb hiányosságokat tárt fel, emiatt 5 üzemeltető figyelmeztetésben részesült, ugyanakkor 5 üzletben a súlyos hibák miatt bírságoltak, 1 esetben korlátozták a sütöde tevékenységet, 2 helyen azonnal felfüggesztették a működést a hiányosságok felszámolásáig.

A hatóság közleményében kitért arra, hogy szezonális ellenőrzés során két üzletben az Nébih állami halőri szolgálata több mint 100 kilogramm halat vont ki a forgalomból a nem megfelelő nyomon követés és a származást igazoló dokumentumok hiánya miatt.

A Nébih közölte: laboratóriumi ellenőrzés során több mint 160 mintán mintegy 700 vizsgálatot végeztek. Valamennyi késztermék mikrobiológiai eredménye jó lett, ugyanakkor a vizsgált 13 halsütőből csupán 2 helyen volt a mikrobiológiai tisztaság megfelelő, a többi vendéglátóhelyen penész vagy baktériumok, egyéb szennyezők jelenlétét mutatták ki.

6 hozzászólásarrow_drop_down_circle

szaboria1
Igazán ki nyílhatna már a nép szeme!!! A gazdagok már ne is adózzanak bezzeg a közmunkás a kis pénze után már igen. Tényleg Orbán bandájának most már menni kell.
Equus
a hivatal csak akkor bizonyítja a létjogosultságát, ha az ellenőrzései során szabálytalanságokat tár fel. Az az ellenőrzés, ami nem talál szabálytalanságot, semmit nem ér. Legalább egy rozzant konnektor, vmi baci, ami szállítás közben is keveredhet, de legyen!
quadrocopter
@Equus: Nem baj, ha rezegtetik a sütödéseket! Évek óta - ha eljutok a B.partra - nem veszek palacsintát, max. csak lángost! Az se olcsó. A palacsinta egy adagja csak összekeni a szádat, olyan kicsi, ha meg többet rendelsz akkor a gatyád is rámegy!
Még mindig egy nyáron akarnak milliomosok lenni ezek a jó emberek!
KisGenyo2
@quadrocopter: kb. 2 óra alatt, 1000 Ft ráfordításból, a nyaraló konyhájában annyi palacsintát sütöttem, hogy kb. 3 munkanapnyi nettó átlagbér lett volna, ha meg akarom venni valamelyik parti sütödében! XD
Equus
@quadrocopter: 2 hónap alatt kell kitermelni azt, amire máshol 12 hónap van. Az árak nyilván ehhez igazodnak. Azt meg mindketten tudjuk: a Balaton nem szociális intézmény. Jártam ott párszor. Nekem az egész feeling nem jött be...
namihami
Legalább azoknak a nevét fel kellett volna tüntetni a cikkben, amelyeket súlyosabb szabálytalanságokon érték. Nekem ne jöjjenek személyiségi és üzleti titokkal. Ezeken a helyeken én (mi) adjuk a pénzt, ezért szerintem igenis jogom és lehetőségem kéne legyen, hogy tudjam mindezt..
A pénzem elfogadása feljogosíthatna arra, hogy tudjam kinek és hova adom.

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.