Villamospálya-felújításba kezd a Krisztina körúton a BKK augusztus 21-től szeptember 24-ig. Addig az 56-os és 56A jelzésű villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek majd. A Krisztina körúton a közlekedés is változik.

A BKK közleménye szerint augusztus 21 és várhatóan szeptember 24. között zajlik a villamospálya-felújítás Budán a Krisztina körúton a Mikó utca és az Orvos lépcső között, ezalatt az idő alatt az 56-os és 56A jelzésű villamosok helyett pótlóbuszok közlekednek majd. 

A két járaton kívül az 59-es és a 61-es villamos közlekedése is módosul, mint ahogy a közúti közlekedés iránya is – a változtatásokat lejjebb olvashatják.

A felújítás alatt két szakaszban módosul a villamosok közlekedése.

Augusztus 21. és 27. között a Hűvösvölgyi úti támfalfelújítás miatti korlátozások továbbra is érvényben maradnak egyes budai villamosvonalakon:

- Az 59-es villamos meghosszabbított útvonalon, a Márton Áron tér és Budagyöngye között közlekedik, az 59A és az 59B villamos nem jár.

- A 61-es villamos rövidített útvonalon, a Móricz Zsigmond körtér M és a Szent János kórház között viszi az utasokat, a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban azonban meghosszabbítva, 61B jelzéssel a Városház térig közlekedik.

- Hűvösvölgy felé az 56-os és a 61-es pótlóbusszal lehet továbbutazni.

- A Városház tér a hétköznap csúcsidőszakokban közlekedő 61B villamossal érhető el; a villamosjárat Szent János kórház és a Móricz Zsigmond körtér M között a 61-es, onnan a Városház térig a 47-es villamos megállóit érinti.

Az 56-os pótlóbusz részletes megállóhelyeiről ezen a linken lehet bővebb információkat találni.

Szeptembertől nem jár az 59-es villamos

Augusztus 28. és szeptember 24. között Hűvösvölgy a Városház tér, illetve a Móricz Zsigmond körtér M felől közlekedő 61-61B villamossal, valamint a Márton Áron tér felől egész nap közlekedő 59B villamossal érhető el,

- Krisztinavárosban a Széll Kálmán tér M és a Szent Gellért tér M között közlekedő 56-os pótlóbusszal lehet utazni,

- a Fehérvári úton a Városház tér felé csúcsidőben az 56-os villamos helyett a Hűvösvölgy és a Városház tér között a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak,

- Szeptember 1-től Hűvösvölgyből az 59B és 61-61B villamosok mellett a reggeli csúcsforgalomban az 56-os villamos is közlekedik a Széll Kálmán térig.

56-os, 56A villamos

Az 56-os és 56A villamos szeptemberig nem közlekedik. Szeptember 1-jétől a reggeli csúcsforgalomban az 56-os villamos a Széll Kálmán térig közlekedik.

A villamosok vonalán a hűvösvölgyi szakaszon a 61-61B és az egész nap közlekedő 59B villamossal (szeptembertől továbbá a Széll Kálmán térig közlekedő 56-os járattal), a krisztinavárosi szakaszokon pótlóbuszokkal, a Fehérvári úton pedig az 56-os villamos helyett a Hűvösvölgy és a Városház tér között, a Villányi út érintésével, meghosszabbított útvonalon közlekedő 61B villamossal utazhatnak.

59-es villamoscsalád

Az 59-es és az 59A villamos közlekedése szünetel, a vonalon 59B jelzéssel közlekedik villamos Hűvösvölgy és a Márton Áron tér között az 59-es és az 59A villamos üzemidejében is.

61, 61B villamos

A 61-es villamos eredeti végállomásai, a Hűvösvölgy és a Móricz Zsigmond körtér M között jár, a hétköznap reggeli és a délutáni csúcsidőszakokban azonban meghosszabbítva, 61B jelzéssel a Városház térig közlekedik.

Egyirányúsítják a Krisztina körutat

A felújítás alatt a közúti közlekedés is módosul.

Augusztus 21-től (hétfőtől) a felújítási munkák miatt a Krisztina körút Orvos lépcső és Mikó utca közötti szakaszát egyirányúsítják az Erzsébet híd irányába, a munkaterület mellett a forgalom egy sávon haladhat. Az Attila útról a Krisztina körút az Attila út–Mikó utca terelőútvonalon lesz elérhető; a forgalom segítése érdekében az Attila út–Mikó utca csomópontban a Krisztina körút felé engedélyezett lesz önálló kanyarodó sávból a balra kanyarodás.

Az Attila úton a Széll Kálmán tér felé tartó forgalom gördülékenyebb haladása érdekében az Alagút utcai csomópontban a Széll Kálmán tér felől érkezők a belső sávból nem tudnak majd balra, a Lánchíd felé kanyarodni. Ezt a haladási irányt pótolja, hogy a Krisztina körút–Mészáros utca kereszteződésben a Széll Kálmán tér felől érkezők balra is kanyarodhatnak, így a Lánchíd a Krisztina körút felől lesz elérhető.

A felújítási munkák a Mikó utcai és a Mészáros utcai kereszteződést is érintik, így a Mikó utca felől érkezők csak jobbra kanyarodhatnak majd. A Mészáros utcai kereszteződésben időszakosan csak irányonként egy-egy forgalmi sáv lesz járható – olvasható a BKK közleményében.

A környékbeli buszok útiránya is változik

Augusztus 21-től (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig) a Deák Ferenc tér M irányú 16-os és az Uránia felé közlekedő 916-os busz a Dózsa György tér–Attila út–Alagút utca módosított útvonalon közlekedik, ezért nem érinti Krisztina tér megállóját. A terelt vonalszakaszon a 16-os és a 916-os buszra az Alagút utcában az Attila út kereszteződése után lehet felszállni.

BKK – Budapesti Közlekedési Központ

Villamospálya-felújítás kezdődik a Krisztina körúton, ezért egy hónapra módosul az 56-os villamoscsalád közlekedése: augusztus 21-étől (hétfőtől) szeptember 24-ig (vasárnapig) a Krisztinavárosi...

 (Címlapi kép: wikipedia CC BY-Sa 3.0/Michael Krahe)

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.