A menetjegy árához képest 92-szeres mértékű pótdíj a cég szerint nem aránytalan és nem eltúlzott mértékű, hiába mondta ki ezt egy bírósági ítélet. De ha más bíróságok is „építő jellegű kritikát fogalmaznak meg”, akkor a cég „megvizsgálja az intézkedés lehetőségét”.

Forrás: Index
RSS tartalom, A cikket automatikus RSS rendszer küldte be, amely egy híroldal összes cikkét posztolja a Propeller.hu oldalára. A más híroldalak által feltöltött tartalmak nem feltétlenül tükrözik a szerkesztőség álláspontját, ezek valóságtartalmát nem áll módunkban ellenőrizni.

3 hozzászólásarrow_drop_down_circle

namihami
Sem rokona, sem boldog őse nem vagyok a BKV-nak. (Ezt csak előre.)
De:
1. Úgy tudom, hogy az utazás nem ingyenes szolgáltatás (mert akkor holnaptól senkinek nem kell jegyet, bérlete venni), ezért a fizetés sem önkéntes. Fizetek és utazhatok vagy nem fizetek és gyalogolok vagy a fenti szituáció.
2. A helyszíni vagy utólagos fizetés, a fentiek okán, nem kivánságműsor.
3. Ha a LÓGÓS nem akarja sem a jegyet, sem a büntit kicsengetni, akkor a többi, aki megveszi a jegyet, bérletet vagy egyszerűen csak adót fizet, azok fizetik ki az utazás árát---helyette.
4. Bizony, a gördülő mértékű büntetésnek ez a hozadéka. Egyre inkább gyűlik. Ugyanez a helyzet pl. egy nemfizetett áru- vagy személyihitel esetén is. Ott jogos és törvényes, itt nem? Vagy fizessünk mi? Helyette?
5. Igazán sajnálatos, hogy még mindig túlzottan nagyszámú az ""ügyesen"" utazók mértéke. Próbálná bárki ugyanezt egy bécsi, müncheni, stb. járművön eljátszani.
staro2
Eddig úgy tudtam,hogy nálunk csak a kormány és az orbán-mészáros érdekeltségek vehetik semmibe a bíróság ítéleteit.
Most már a BKV is?
Mi lesz ebből?
eszegfu
Amikor felszállok egy tömegközlekedési jármüre, akkor saját akaratom szerint döntök: érvényesitek egy jegyet, vagy vállalom a büntetést. Ha gondoskodok, hogy legyen valamilyen érvényes jegyem az utazáshoz, akkor már szerintem "lényegtelen" a büntetés mértéke, mert engem nem érint! Az meg megint más kérdés, hogy a biróság szerint miért tulzott mértékü, vagy éppen milyen "arányos" legyen ez a mérték... talán az itélet indoklásában erre is kitértek. Egyébként meg számtalan tartozás (telefon, közös költség, stb.) sokszorosát kell kifizetni, ha nem fizetünk ki valamit... nem lehet nem törődni ezekkel!

Új hozzászólás

Hozzászólás írásához regisztráció szükséges. Regisztráljon vagy használja a belépést!


Még karakter írhatElolvastam és elfogadom a moderálási elveket.